Zonnepanelen toevoegen aan UW groene dak

Heeft u al een groen dak en wilt u ook zonnepanelen? Mooi, dat betekent dat u ook het beste voor uw dak wilt. Met ons unieke Airframe kunnen wij zonnepanelen volledig integreren in uw huidige groene dak. Zo blijft uw groen floreren en in leven en behoudt u de voordelen van het groen. Daarnaast krijgt u alle voordelen van de zonnepanelen en de combinatie erbij.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Zon & groen optimaal integreren

Het toevoegen van zonnepanelen aan uw groene dak vergt expertise. Sterker nog, als u uw dak verder wilt verduurzamen wordt er meestal groen weggehaald om zonnepanelen te plaatsen of plaatsen partijen de panelen gewoon bovenop het bestaande groen. Hierdoor kan uw groen afsterven en verliest u de voordelen van het groen. In vergelijking tot veel andere partijen integreert Solar Sedum een sedumdak met zonnepanelen optimaal, waardoor u geniet van alle voordelen van groen en zon.

De juiste integratie tussen groen dak en zonnepanelen

Volledige integratie

Groen EN zon

Hoger rendement panelen

Groen floreert met panelen

Document

Uitgelichte projecten

Praktische info

Om u zo goed mogelijk te informeren vind u hier alle praktische informatie over een groen dak met zonnepanelen. We gaan in op zaken als de kosten van een groen dak, subsidie op groene daken, of uw dak geschikt is, de opbouw van het dak en meer.

Lees meer over:

Een groen dak met zonnepanelen aanleggen

‍Ruimte vrijmaken voor de zonnepanelen

Voordat wij een groen dak met zonnepanelen kunnen aanleggen moeten wij eerst een deel van het bestaande groene dak verplaatsen. Dit doen wij zo voorzichtig mogelijk zodat het sedum naderhand teruggeplaatst kan worden. Onder het groene dak plaatsen wij onze onderplaten waar wij onze Airframes op kunnen monteren. Als uw bestaande groen dak minder dan 100 kg/m2 is, moeten wij de Airframes ballasteren met extra substraat (de plantenvoedingsbodem). Nadat de onderplaten en Airframes zijn gemonteerd, plaatsen wij uw groene dak terug. Zo nodig plaatsen wij extra beplanting, hierdoor zullen de insnedes in uw groene dak weer dichtgroeien en voegen we biodiversiteit toe aan uw dak. Direct na installatie heeft uw dak wat tekenen van de ingreep, maar na verloop van tijd zult u hier niets meer van zien.

Monteren van zonnepanelen op Airframes

Nadat de Airframes zijn geplaatst en het groene dak terug is geplaatst kunnen de zonnepanelen gemonteerd worden. 's Ochtends wordt de steiger opgebouwd om de panelen en al het andere materiaal op het dak te brengen. Een deel van het team voert het binnenwerk uit, zoals het ophangen van de omvormer, werkzaamheden aan de groepenkast, het nemen van veiligheidsmaatregelen en het doortrekken van de bekabeling. Het andere deel voert het buitenwerk uit, namelijk het installeren van de zonnepanelen op onze Airframes. Zodra alle panelen zijn geïnstalleerd, lopen de installateurs samen met de klant de werkzaamheden na en leggen ze uit wat er gedaan is.

Het groene dak kan zich gaan herstellen

Zodra de zonnepanelen zijn geplaatst is uw Solar Sedum dak klaar voor gebruik. Houdt er wel rekening mee dat het even kan duren voordat het groene dak volledig hersteld is. Zodra het groene dak volledig hersteld is, zult u direct profiteren van alle voordelen van een groen dak met zonnepanelen.

Neem nu contact op

Wat kosten zonnepanelen boven een groen dak?

Genot van investeren

Investeer in zonnepanelen bij uw huidige groene dak en u kunt uw investering binnen 25 jaar twee- tot drievoudig terugverdienen - een uitzonderlijk rendement! De koeling van het groene dak zorgt voor een hogere efficiëntie en een langere levensduur van de panelen, waardoor uw dak nog duurzamer wordt.

Investeringsoverwegingen

‍Op de markt vindt u een breed scala aan zonnepanelen, elk met hun eigen prijspunt en kenmerken. Maar niet elk paneel is hetzelfde. Wij kiezen alleen voor Europese kwaliteit met maximaal rendement.

Omdat elk groen dak anders is, is het lastig direct te zeggen wat de installatie van uw zonnepanelen gaat kosten. Daarom staan onze experts voor u klaar om uw specifieke situatie te bespreken. Dan weet u direct waar u aan toe bent.

De opbouw groen dak bestaat uit meerdere lagen. Indien 1 van deze lagen niet aanwezig is kan dit resulteren in schade en zelfs lekkage.

Opbouw van een Solar Sedum dak

1. Randprofiel

Door het aluminium randprofiel zorgen we ervoor dat het groene dak op de plek blijft liggen waar deze bedoelt is, ook wordt deze rond hemelwaterafvoeren geplaatst voor een goede waterhuishouding.

2. Wortelwerende laag

Als uw dak al niet is voorzien van een wortelwerende laag, wordt deze als eerste geplaatst. Het zorgt ervoor dat wortels van de begroeiing niet kunnen doordringen in het dakoppervlak.

3. Vilten water absorberende beschermlaag

Een vilten water absorberende beschermlaag die zowel de dakbedekking als de wortelwerende laag beschermt tegen los gesteente en zorgt voor een gelijke verspreiding van vocht over het gehele dakoppervlak.

4. Drainagelaag met Filtervlies

De drainagelaag, gemaakt van sterk en duurzaam gerecycled kunststof met een eierdopstructuur, behoudt water en geeft, wanneer deze vol is, effectief het overtollige water gestaag af naar de afvoeren op het dak. Indien er zonnepanelen worden geïntegreerd in het groene dak, worden er extra waterhoudende en ballastende onderlagen geplaatst precies op de plek waar de frames voor de panelen zullen komen.

5. Filterlaag

Daarbovenop wordt een filterlaag geplaatst die ervoor zorgt dat hemelwater gefilterd neerdaalt in de drainage laag waaruit planten kunnen voeden en gezond blijven groeien, zonder dat hier ongewenst materiaal in meekomt.

6. Airframes

Bij de integratie van zonnepanelen worden onze Airframes gemonteerd op de onderlagen, waardoor het mogelijk is om de panelen boven het verkoelende groen te plaatsen. De frames worden voorzien van speciale rails waarop de panelen individueel kunnen worden ingeschoven en stevig kunnen worden bevestigd.

7. Substraatlaag

De substraatlaag, bestaande uit gerecyclede bouwmaterialen zoals gemalen dakpannen, vormt een voedingsarme maar dikke groeibodem waarin de planten stevig kunnen wortelen, waardoor een duurzaam, robuust en vol groen dak ontstaat. Daarnaast fungeert het substraat als ballastlaag voor de zonnepanelen.

8. Sedum beplanting (Sedum Plus of Bij- en Vlindervriendelijke)

Onze biologisch geteelde beplanting is een rijke mix van minimaal 16 verschillende soorten planten in de vorm van plugjes en stekjes die handmatig geplaatst worden (ca. 18 pluggen per m2). Dankzij deze variëteit ontstaat er geen monocultuur op het dak, maar juist een mix van planten die elkaar blijvend ondersteunen in groei, zonder dat een enkele soort gaat domineren.

9. Zonnepanelen

Als laatste worden de zonnepanelen van Meyer Burger aangebracht. Dit zijn een van de beste zonnepanelen die verkrijgbaar zijn op de markt. Ze bieden een productgarantie van 25 jaar en een prestatiegarantie van 92% na 25 jaar. Deze panelen hoeft u dus praktisch niet meer te vervangen en bieden een betrouwbare energie opbrengst. Natuurlijk aanpasbaar naar uw wensen, allemaal van de hoogste kwaliteit. Kijk ook bij onze zonnepanelen voor de mogelijkheden!

Een lachende medewerker van Solar Sedum in een wit overhemd met oortjes in achter een zwarte laptop

Wie zijn u voorgegaan

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Uitgelichte projecten

Andere mogelijkheden

De juiste integratie tussen groen dak en zonnepanelen

Groene daken

Wilt u uw groene dak verder uitbreiden? Wij voegen graag biodiversiteit toe.

Bij- & vlindervriendelijk

Gerecycelde materialen

Lange bloeiboog

Lees Meer
De juiste integratie tussen groen dak en zonnepanelen

Zonnepanelen

Heeft u al panelen maar wilt u er meer of zijn ze aan vervanging toe? Ook hiermee helpen we u graag.

Europese producten

Hoge kwaliteit

Lange garanties

Lees Meer
De juiste integratie tussen groen dak en zonnepanelen

Thuisbatterij

In de transitie, met vaste terugleverkosten, kan een batterij de uitkomst zijn om onafhankelijker te worden.

Modulair

Afgestemd op verbruik

Brandveilig

Lees Meer
Ontdek de mogelijkheden op uw dak

Lees meer in onze blogs

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om zonnepanelen in een sedumdak te integreren?
Moet het groene dak worden verwijderd bij het plaatsen van zonnepanelen in een sedumdak?
Wat is een Airframe?
Sluiten