Uw Vve verduurzamen

Met een sedumdak en zonnepanelen kunt u met uw VvE energiekosten besparen. Solar Sedum heeft al ruim 12 jaar ervaring met het verduurzamen van VvE's.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Hoe Solar Sedum uw VvE verduurzaamd

Solar Sedum neemt alles uit handen

Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop

Persoonlijke, betrokken aanpak

Deze VvE's genieten al van een groen dak met zonnepanelen

VvE de Vrolike Eik
VvE de Marathon
VvE Driehoekstraat

VvE de Vrolike Eik

"Solar Sedum was de enige partij die zonnepanelen en een sedumdak op deze manier aanbood. Wat de combinatie heel uniek maakt."

Deze mooie VvE in Amsterdam Oost hebben wij in maart 2021 mogen voorzien van 1000m2 aan groen en zonnepanelen. Het dak was aan vervanging toe. Met de aanleg  aanleg van het groendak heeft Solar Sedum de levensduur van het nieuwe dak verlengd. De bewoners kunnen ook de zonnepanelen delen. De zonnepanelen op het appartementencomplex worden gebruikt om de gemeenschappelijke voorzieningen van 100% duurzame stroom te voorzien.

VvE de Marathon

Een groendak is meer dan zomaar een dak; het is een levendige tuin boven op uw huis. Bij Solar Sedum richten we ons op onderhoudsarme, extensieve groendaken die een gevarieerde mix van (vet)planten herbergen en grotendeels zelfvoorzienend zijn. Groendaken voegen niet alleen waarde toe aan uw woning, maar dragen ook bij aan een groener stadslandschap. Veel steden bieden subsidies tot wel 50% voor groendaken. Naast de esthetische waarde bieden groendaken tal van tastbare voordelen. Hieronder benoemen we de voordelen van een groendak. We zetten de voordelen van een groen dak hieronder nog even op een rij.

Vve Driehoekstraat

De hitte afgelopen zomer was voor ons de aanleiding om groen aan te leggen, daarna is het proces eigenlijk heel snel verlopen

Ook kleinere VvE’s helpen wij graag. Dit mooie dak in de Jordaan hebben wij voorzien van sedumplanten en geïntegreerd met bestaande panelen. De keuze voor het groen is onder andere gebaseerd op de hittegolf afgelopen zomer, vaak is het te warm in de bovenste appartementen. De bewoners van de bovenste etage hadden dan ook behoefte aan verkoeling en isolatie, dat ons sedumdak biedt. De zonnepanelen op het appartementsgebouw helpen bij een lagere energierekening voor iedereen.

Een lachende medewerker van Solar Sedum in een wit overhemd met oortjes in achter een zwarte laptop

Praktische info

Om u zo goed mogelijk te informeren vind u hier alle praktische informatie over een groen dak met zonnepanelen. We gaan in op zaken als de kosten van een groen dak, subsidie op groene daken, of uw dak geschikt is, de opbouw van het dak en meer.

Lees meer over:

De voordelen van een groen dak met zonnepanelen voor VvE's

Het combineren van een groen dak met zonnepanelen biedt VvE's een oplossing die zowel financieel als ecologisch voordelig is. Leer meer over de vele voordelen die deze combinatie biedt voor uw gebouw en omgeving.

Energiebesparing en kostenreductie

Door de installatie van zonnepanelen wekt uw VvE eigen elektriciteit op, wat resulteert in lagere energierekeningen voor alle bewoners. Bovendien kunnen VvE's profiteren van diverse subsidies en belastingvoordelen, wat de initiële investeringskosten verlaagt.

Verhoogde levensduur dak

Het groen dak beschermt de dakbedekking tegen schadelijke UV-straling en extreme temperatuurschommelingen, wat de levensduur van het dak aanzienlijk verlengt. Dit betekent lagere onderhouds- en vervangingskosten op de lange termijn.

Verbeterde energie-efficiëntie

Het groen dak houdt de zonnepanelen koeler, wat de efficiëntie van de energieopwekking verhoogt. Daarnaast biedt het groen dak een extra laag, waardoor het gebouw koeler blijft in de zomer en warmer in de winter.

Milieuvoordelen

Groendaken bieden een leefgebied voor diverse plant- en diersoorten, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in stedelijke gebieden. Ze helpen ook bij het absorberen en vasthouden van regenwater, wat overbelasting van het rioolstelsel vermindert en overstromingen helpt voorkomen. Bovendien filteren de planten verontreinigende stoffen uit de lucht, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Verhoogde waarde en aantrekkelijkheid van uw VvE

Een groen dak met zonnepanelen geeft het gebouw een groen en modern uiterlijk, wat de aantrekkelijkheid en waarde van het pand verhoogt. Voor VvE's is de gezamenlijke investering vaak financieel aantrekkelijker dan individuele investeringen, wat de investering nog aantrekkelijker maakt.

Subsidies voor VvE's: Groendak en Zonnepanelen

Als Vereniging van Eigenaren kunt u profiteren van diverse subsidies om de investering in een groendak met zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Hier leest u welke mogelijkheden er zijn en hoe uw VvE hiervan gebruik kan maken.

Subsidie op Groendak voor VvE's

Voor VvE's die een groen dak willen aanleggen, zijn er vaak subsidies beschikbaar. Soms bieden gemeenten tot wel 50% subsidie op een groen dak.

Een veelgevraagde voorwaarde hiervoor is dat de aanleg en het onderhoud wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf zoals Solar Sedum. Wij kunnen u uiteraard helpen bij de subsidie aanvraag.

Welke Andere Subsidies zijn er?

Soms is het ook mogelijk gebruik te maken van andere subsidies, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) of de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Scope 12 voor VvE's

Scope 12 is een regelgeving die van toepassing is op VvE's met een groot aantal zonnepanelen, vaak vanaf 50 stuks. Wanneer uw VvE meer dan dit aantal zonnepanelen wil installeren, moet u voldoen aan Scope 12. Dit houdt in dat uw VvE aanvullende maatregelen moet nemen om de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de zonne-installaties te waarborgen.

Belang van Scope 12

Veiligheid: Vermindert het risico op brand en andere incidenten door strikte veiligheidsnormen.

Kwaliteit: Zorgt voor hoogwaardige installatiepraktijken en materialen, wat de levensduur en efficiëntie van de zonnepanelen verbetert.

Duurzaamheid: Bevordert duurzame installatiemethoden en draagt bij aan milieu- en klimaatdoelstellingen.

Verplichtingen

  • Technische Keuringen: Regelmatige keuringen om de veiligheid en werking te waarborgen.
  • Onderhoud en Inspectie: Planmatig onderhoud om de prestaties en duurzaamheid te optimaliseren.
  • Documentatie en Rapportage: Bijhouden van gedetailleerde documentatie over installatie, onderhoud en prestaties.

Wanneer uw VvE het criterium van 50 zonnepanelen bereikt, moet u aan Scope 12 voldoen om de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van uw zonne-installaties te verzekeren.

Groen dak onder zonnepanelen in Amsterdam

Zonnepanelen op gezamelijk dak

Zonnepanelen op het gemeenschappelijk dak van een VvE leveren de eigenaren veel voordelen op. Het zorgt voor een lagere energierekening en de installatiekosten kunnen worden gedeeld. Zo kan iedereen slim hun appartement verduurzamen.

Indien u zonnepanelen wilt delen met uw VvE dan kunt u dit aandragen in de algemene vergadering. Wij kunnen u helpen met het creëren van draagvlak binnen de vereniging van eigenaren.

Lees meer in onze blogs

Lees meer in onze blogs

Veelgestelde vragen

Hoe kan een VvE een groen dak met zonnepanelen financieren?
Wat is het onderhoud van een groen dak met zonnepanelen voor een VvE?
Hoe draagt een groen dak met zonnepanelen bij aan de waarde van ons gebouw?
Sluiten