Uw VVE verduurzamen?

Met een sedumdak en zonnepanelen kunt u met uw VvE energiekosten besparen. Solar Sedum heeft al ruim 10 jaar ervaring met het verduurzamen van VvE's.

Hoe Solar Sedum uw VvE verduurzaamt

Is uw VvE geïnteresseerd in het delen van een groen dak met zonnepanelen? Of bent u nog bezig met het onderzoeken van duurzame opties? Dan staat Solar Sedum klaar om uw VvE te helpen verduurzamen.

Solar Sedum heeft veel ervaring met grote projecten. Wij weten als geen ander dat het proces van een VvE verduurzamen erg complex kan zijn. Onze experts maken het gemakkelijk en begeleiden u van A tot Z.

Een tekening van de aarde met een groen plantje eromheen

Verduurzaam uw woning

U draagt bij aan een beter leefklimaat voor u zelf en uw buren. Daarnaast draagt u bij aan de biodiversiteit in de stad.

Een tekening van twee huizen met een wolkje en een zon erboven

Zonnepanelen delen met uw VvE

Per zonnepaneel bespaart u 60kg CO2 per jaar. Bovendien betekent zonne-energie een lagere energierekening voor iedereen.

Duurzame waardestijging van het gehele pand

Met Solar Sedum ervaart jullie VvE duurzame waardestijging voor het hele pand. Ontdek hoe ons groendak met zonnepanelen niet alleen de esthetiek verbetert, maar ook de financiële waarde verhoogt.

2x

Levensduur van het dak verlengen

De levensduur van uw dak gaat 2x zo lang mee.

Hierdoor halveren de reserveringen voor het dak onderhoud.

Solar Sedum neemt u alles uit handen!

Solar Sedum beschikt over veel ervaring en expertise in dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. We hebben ruime ervaring met zonnepanelen op appartementsgebouwen en andere VvE's. Onze kennis staat tot uw beschikking om u te adviseren en te begeleiden bij het verduurzamen van uw dak.

Wie zijn u voorgegaan?

VvE de Vrolike Eik
VvE de Marathon
VvE Driehoekstraat

VvE de Vrolike Eik

"Solar Sedum was de enige partij die zonnepanelen en een sedumdak op deze manier aanbood. Wat de combinatie heel uniek maakt."

Deze mooie VvE in Amsterdam Oost hebben wij in maart 2021 mogen voorzien van 1000m2 aan groen en zonnepanelen. Het dak was aan vervanging toe. Met de aanleg  aanleg van het groendak heeft Solar Sedum de levensduur van het nieuwe dak verlengd. De bewoners kunnen ook de zonnepanelen delen. De zonnepanelen op het appartementencomplex worden gebruikt om de gemeenschappelijke voorzieningen van 100% duurzame stroom te voorzien.

VvE de Marathon

"Solar Sedum gaf goede inhoudelijke informatie, het was financieel haalbaar en ze hebben ons goed geholpen met de subsidie-aanvraag"

Wij hebben dit mooie dak voorzien van ruim 1800m2 groen. Op de foto is het resultaat na 1 jaar te zien. Een prachtige oase van verschillende soorten sedum planten aangevuld met bij en vlindervriendelijke soorten. Niet alleen biodiversiteit was voor de bewoners een motief, maar ook de energiebesparing, waterhuishouding en wooncomfort waren van belang.

Vve Driehoekstraat

De hitte afgelopen zomer was voor ons de aanleiding om groen aan te leggen, daarna is het proces eigenlijk heel snel verlopen

Ook kleinere VvE’s helpen wij graag. Dit mooie dak in de Jordaan hebben wij voorzien van sedumplanten en geïntegreerd met bestaande panelen. De keuze voor het groen is onder andere gebaseerd op de hittegolf afgelopen zomer, vaak is het te warm in de bovenste appartementen. De bewoners van de bovenste etage hadden dan ook behoefte aan verkoeling en isolatie, dat ons sedumdak biedt. De zonnepanelen op het appartementsgebouw helpen bij een lagere energierekening voor iedereen.

Benieuwd wat een Solar Sedum dak voor uw VvE kan betekenen?
Een medewerker die achter zijn laptop zit met een mok met Solar Sedum erop.

Subsidie voor het verduurzamen van uw VvE

Wist u dat VvE’s subsidie kunnen aanvragen voor de verduurzaming van het gebouw? Zo is het in sommige gemeenten mogelijk om 50% van de kosten als subsidie te ontvangen. Dit geldt voor zowel appartementencomplexen als woningen en dus ook voor VvE's. Een veelgevraagde voorwaarde hiervoor is dat de aanleg en het onderhoud wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf zoals Solar Sedum.

Onze medewerkers helpen u hierbij
Groen dak onder zonnepanelen in Amsterdam

Zonnepanelen op gemeenschappelijk dak

Zonnepanelen op het gemeenschappelijk dak van een VvE leveren de eigenaren veel voordelen op. Het zorgt voor een lagere energierekening en de installatiekosten kunnen worden gedeeld. Zo kan iedereen slim hun appartement verduurzamen.

Indien u zonnepanelen wilt delen met uw VvE dan kunt u dit aandragen in de algemene vergadering. Wij kunnen u helpen met het creëren van draagvlak binnen de vereniging van eigenaren.

Bekijk meer informatie over Solar Sedum