De voordelen op een rijtje

De voordelen van een groen dak met zonnepanelen

Met Solar Sedum geniet u van de voordelen van groen en zonne-energie

Leer hier meer over de voordelen van groendaken, zonnepanelen en de combinatie van de twee technieken in het unieke Solar Sedum dak.

Solar Sedum is dé specialist in groene daken en zonnepanelen

De absolute expert

Als grondleggers van de Solar Sedum daken zijn wij het bedrijf met de juiste technische kennis over het hele spectrum, van dakbedekking tot zonnepanelen. Ons team bestaat uit ervaren deskundigen en ingenieurs die al jaren in het vakgebied van duurzaamheid meedraaien. Benieuwd waarom wij zo overtuigd zijn van de voordelen van groene daken en zonnepanelen? Hieronder vindt u de voordelen van de technieken om ook het meeste uit uw dak te halen.

Voordelen Groendak
Voordelen Zonnepanelen
Voordelen Solar Sedum dak
Groen dak

Voordelen van ons Groen dak

Een groendak is een dak dat bedekt is met planten of gras. Dit kunt u zien als een tuin op het dak van uw huis. Er zijn verschillende soorten groendaken. Solar Sedum werkt met onderhoudsarme groendaken, de zogeheten 'extensieve groendaken'. Deze geven de mogelijkheid een rijk scala aan (vet)planten te laten groeien terwijl ze grotendeels zichzelf in stand kunnen houden. Groendaken geven meerwaarde aan elk dak en zorgen voor een groener stadsbeeld. In veel steden wordt subsidie gegeven op groene daken, soms wel tot 50%! Groendaken zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar bieden ook vele concrete voordelen. We zetten de voordelen van een groen dak hieronder nog even op een rij. Meer informatie? Onze blog over de voordelen van groen dak en de nadelen van een groen dak leggen alles uitgebreid uit.
Close-up van de achterkant van een Solar Sedum Airframe
De tekst Sedum
Groen dak

De Voordelen

Verkoeling

Een groen dak koelt en kan de binnentemperatuur flink verlagen. In de zomer kan de temperatuur op een bitumineus zwart dak oplopen tot 85°C, terwijl de temperatuur van een groen dak maximaal zal oplopen tot 35°C. 50°C minder warm op het dak gaat u merken in het pand.

Tekening van een sneeuwvlok
Langere levensduur van het dak

Een groen dak gaat langer mee. De levensduur van een normaal bitumineus zwart dak is 15 tot 30 jaar, een groendak kan dit regulier verdubbelen. Ook bij een EPDM dakbedekking complementeert het de levensduur significant.

Een grijs getekend silhouet van een huis
Waardeverhoging pand

Door de vele voordelen van een groen dak heeft het een waardeverhogend effect op het gebouw zelf en voor omringende gebouwen.

Drie pijlen omhoog in een grafiekvorm
Vermindering Urban heat island effect

In stedelijke gebieden ligt de gemiddelde temperatuur hoger. Dit heet het Urban Heat Island Effect. Groendaken gaan dit met hun verkoelende werking tegen en maken de leefomgeving aangenamer voor mens en dier.

Een grijs getekend silhouet van een flatgebouw
Filtering van giftige stoffen, fijnstof en CO2

Groene daken zijn in staat om cadmium, koper, CO2, lood en zink op te nemen en filteren zodoende deze stoffen uit de omgeving.

Een grijs getekend silhouet van een wolkje met de tekst CO2 erin
Toename van biodiversiteit in de stad

Groene daken werken mee aan het behoud of herstel van bedreigde diersoorten en planten, waaronder vogels, bijen en andere insecten.

Een grijs getekend silhouet van een  hand met een plant er in
Geluidsdemping

Groene daken hebben door hun massa een geluiddempende werking op de onderliggende gebouwen. Geluid van bijvoorbeeld regen, vogels en omgevingsgeluid dringt veel minder door in het pand.

Een grijs getekend silhouet van een  microfoon met een streep erdoorheen
Verbetering leefklimaat in stedelijke gebieden
Een grijs getekend silhouet van een  plant met twee stengels

Groene daken brengen de natuur terug in de stad.

Gerecycled materiaal

De groendaken die Solar Sedum aanlegt maken gebruik van 100% gerecycled substraat waar de plantjes in groeien. Dit zorgt voor een zo duurzaam mogelijke uitkomst voor onze klanten.

Een grijs getekend silhouet van een  recycling teken
Zonnepanelen

Voordelen van onze Zonnepanelen

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De opgewekte elektriciteit wordt met een omvormer geschikt gemaakt voor in en om uw huis. Deze elektriciteit kost u niets. De zonne-energie werkt precies hetzelfde als reguliere stroom, u kunt de stroom voor alles in huis gebruiken. Zonne-energie is duurzame energie en daarmee beter voor het milieu. Bij het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen komen immers geen schadelijke stoffen vrij. Zonnepanelen zijn dus goed voor zowel uw portemonnee als het milieu! We zetten alle voordelen van zonne-energie hieronder nog even op een rij.
Meyer Burger zonnepaneel
De tekst Solar
Zonnepanelen

De Voordelen

Zonne-energie is zeer rendabel

Investeer in zonnepanelen en het rendement op uw investering is hoger dan bijvoorbeeld een spaarrekening. Verdien uw investering 2 tot 3 keer terug in 25 jaar - dat is pas rendement!

Een grijs getekend silhouet van een zonnepaneel met een zon erboven
Een lagere energie rekening

Na de installatie van de zonnepanelen gaat uw energierekening meteen omlaag. De zonnepanelen zorgen voor betaalbare energie op de lange termijn en verlagen daarmee uw woonlasten.

Een grijs getekend silhouet van een hand met drie munten erboven
Zonnepanelen laten installeren is simpel

U ervaart geen overlast tijdens de installatie. U hoeft alleen even de deur open te doen voor de installateurs en voor u het weet is de installatie gebeurd.

Een grijs getekend silhouet van een zonnepaneel
Uw huis wordt meer waard

Door de plaatsing van zonnepanelen krijgt uw huis een beter energielabel. En een beter energielabel betekent meerwaarde voor uw huis. Een ‘groen’ huis is gemiddeld 3,4% meer waard. Bovendien vindt 44% van de Nederlanders een huis met zonnepanelen aantrekkelijker om te kopen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen.

Drie pijlen omhoog in een grafiekvorm
Energiezekerheid

U wordt uw eigen energieleverancier en heeft geen last meer van stijgende energieprijzen.

Een grijs getekend silhouet van een zon
Verlaging CO2-uitstoot

Uw huishouden bespaart jaarlijks gemiddeld 60 kg CO2 per m2 zonnepaneel. Door zelf zonne-energie op te wekken helpt u het klimaat te beschermen.

Een grijs getekend silhouet van een wolkje met de tekst CO2 erin
Stil en veilig

Onze zonnepanelen maken geen lawaai, de onderdelen zijn allemaal kwalitatief hoogwaardige producten en getest op veiligheid.

Een grijs getekend silhouet van een schild met een checkmark erin
Duurzaam Europees product

Meyber Burger ontwikkelt zijn zonnecellen en -modules in Zwitserland en produceren ze uitsluitend in Duitsland. CO2-uitstoot wordt verminderd door korte transportroutes en productie met 100% duurzame energie.

Een grijs getekend silhouet van een  recycling teken
Garanties

De Meyer Burger panelen hebben een productgarantie van 25 jaar en een prestatiegarantie van 25 jaar, waarmee na 25 jaar een opbrengst van ca. 92% wordt gegarandeerd. U hoeft dus nooit meer naar uw zonnepanelen om te kijken.

Een grijs getekend silhouet van een 10 hoek met een checkmark erin
Airframe

Voordelen van een Solar Sedum Energiedak

Solar Sedum heeft het Airframe ontwikkeld; een innovatief systeem waarmee het mogelijk is een groendak en zonnepanelen volledig te integreren. Daarnaast biedt deze integratie ook extra voordelen! Op een groendak blijft de temperatuur laag waardoor het rendement van zonnepanelen wordt vergroot. Zonnepanelen hebben namelijk het hoogste rendement bij een omgevingstemperatuur onder de 25 °C. Dit klinkt apart, maar net als bijvoorbeeld uw telefoon is een zonnepaneel een elektrisch apparaat dat eigenlijk niet houdt van een hoge temperatuur. Door de verkoeling van het groendak gaat een zonnepaneel meer energie opwekken. Een bijkomend voordeel is dat andere plantensoorten zich zullen vestigen op de schaduwrijke plekken achter de panelen, waardoor er een grotere biodiversiteit ontstaat. Alle voordelen staan hieronder op een rijtje. We hebben ook een uitgebreide pagina die alle voordelen van groen dak met zonnepanelen uitgebreid uitlegt.
Airfraimes voor een energiedak ontwikkeld door Solar Sedum
De tekst Airframe in het lichtgrijs
Airframe

De Voordelen

Een grijs getekend silhouet van een percentage teken
Hoogst haalbare rendement uit zonnepanelen, tot 4-15% meer energie

Een telefoon doet het ook minder goed in de volle zon. Zo ook een zonnepaneel, ook al lijkt dit tegenstrijdig. Dit elektronische apparaat blijft liever koel en gelukkig helpt ons groendak daarbij. Zo leveren onze Solar Sedum energiedaken tussen de 4-15% meer rendement.

Zeer aantrekkelijke investering met lange termijn terugverdiensten

Omdat de panelen koeler blijven, gaan ze ook minder snel kapot en hebben ze een langere levensduur. Omdat een groendak van zichzelf al erg lang meegaat, heeft u er bij deze combinatie voor een lange tijd geen omkijken naar en blijft het dak u geld opleveren.

Een grijs getekend silhouet van een geldbriefje
Bijdrage aan groen en biodiversiteit

Andere plantensoorten zullen zich vestigen op de schaduwrijke plekken achter de panelen en ook vogels vinden de schaduw prettig, waardoor er een grotere biodiversiteit ontstaat.

Een grijs getekend silhouet van een boom
Waardeverhoging van uw huis of bedrijfspand

Panden met of een groendak of zonnepanelen hebben een hogere waarde. Als u de technologieën combineert stapelt die hogere waarde zich op!

Een grijs getekend silhouet van een  huis met een scheur erin
Maatschappelijk bewust investeren

Met zonnepanelen en groen doet u er alles aan bij te dragen aan duurzaamheid op uw dak. Er is geen betere optie, u draagt optimaal bij aan de verduurzaming van onze maatschappij.

Een grijs getekend silhouet van een persoon
Optimale bijdragen aan de transitie naar duurzame energie

Door de hogere opbrengst van de panelen wekt u nog meer duurzame energie op en zorgt u er zo voor optimaal bij te dragen aan de transitie naar duurzame energie.

Een grijs getekend silhouet van een bliksemschicht
Airframes zijn modulair

U kunt klein beginnen met een paar panelen en later stapsgewijs uitbreiden wanneer u dat wilt. Als u bijvoorbeeld meer stroom gaat verbruiken of elektrisch wilt gaan rijden.

Een grijs getekend silhouet van een zonnepaneel

Erg tevreden met de begeleiding waarmee Matthijs ons heeft geholpen. Een aanrader voor mensen die nog niet veel van het onderwerp afweten!

Een grijs getekend silhouet van een quotatieteken
- Marjan, Amsterdam
Door Solar Sedum ontwikkelde Airframes voor zonnepanelen
Wij zijn klaar voor uw dak!

Klaar voor de start?

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om u advies te geven en optimaal te helpen uw dak te verduurzamen. Wij hebben sinds onze oprichting in 2012 vele particulieren, VvE’s, scholen, bedrijven en gemeenten geholpen. Is uw dak de volgende?