De voordelen van een groen dak met zonnepanelen

Leer hier meer over de voordelen van groendaken, zonnepanelen en de combinatie van de twee technieken in het unieke Solar Sedum dak.

Solar Sedum is de specialist in zon met groen

Als grondleggers van de Solar Sedum daken zijn wij het bedrijf met de juiste technische kennis over het hele spectrum, van dakbedekking tot zonnepanelen. Ons team bestaat uit ervaren deskundigen en ingenieurs die al jaren in het vakgebied van duurzaamheid meedraaien. Benieuwd waarom wij zo overtuigd zijn van de voordelen van groene daken en zonnepanelen? Hieronder vindt u de voordelen van de technieken om ook het meeste uit uw dak te halen.

Voordelen Solar Sedum dak
Voordelen Groendak
Voordelen Zonnepanelen

Voordelen van een Solar Sedum Energiedak

Solar Sedum heeft het Airframe ontwikkeld; een innovatief systeem waarmee het mogelijk is een groendak en zonnepanelen volledig te integreren. Daarnaast biedt deze integratie ook extra voordelen! Op een groendak blijft de temperatuur laag waardoor het rendement van zonnepanelen wordt vergroot. Zonnepanelen hebben namelijk het hoogste rendement bij een omgevingstemperatuur onder de 25 °C. Dit klinkt apart, maar net als bijvoorbeeld uw telefoon is een zonnepaneel een elektrisch apparaat dat eigenlijk niet houdt van een hoge temperatuur. Door de verkoeling van het groendak gaat een zonnepaneel meer energie opwekken. Een bijkomend voordeel is dat andere plantensoorten zich zullen vestigen op de schaduwrijke plekken achter de panelen, waardoor er een grotere biodiversiteit ontstaat. Alle voordelen staan hieronder op een rijtje. We hebben ook een uitgebreide pagina die alle voordelen van groen dak met zonnepanelen uitgebreid uitlegt.
Airfraimes voor een energiedak ontwikkeld door Solar Sedum
De tekst Airframe in het lichtgrijs

De Voordelen

Optimaal zonnepaneel-rendement:
tot 4-15% meer energie

Net zoals uw telefoon presteert ook een zonnepaneel beter in een koele omgeving. Dankzij onze Solar Sedum energiedaken behalen zonnepanelen 4-15% meer rendement door de koelte die ons groendak biedt.

Zeer aantrekkelijke investering met lange termijn terugverdiensten

Koelere panelen hebben een langere levensduur, waardoor ze minder snel slijten. Door deze combinatie geniet u lange tijd van een zorgeloos rendement op uw investering.

Bijdrage aan groen en biodiversiteit

Schaduwrijke plekken achter de panelen trekken verschillende plantensoorten aan en bieden vogels een prettige omgeving, waardoor de biodiversiteit wordt vergroot.

Waardeverhoging van uw huis of bedrijfspand

Panden met of een groendak of zonnepanelen hebben een hogere waarde. Door beide technologieën te combineren, verhoogt u de waarde nog meer.

Maatschappelijk verantwoord investeren

Met zonnepanelen en groen doet u er alles aan bij te dragen aan duurzaamheid op uw dak. Er is geen betere optie, u draagt optimaal bij aan de verduurzaming van onze maatschappij.

Optimale bijdrage aan duurzame energie transitie

Door de hogere opbrengst van de panelen wekt u nog meer duurzame energie op en zorgt u er zo voor optimaal bij te dragen aan de transitie naar duurzame energie.

Airframes zijn modulair

U kunt klein beginnen met een paar panelen en later stapsgewijs uitbreiden wanneer u dat wilt. Als u bijvoorbeeld meer stroom gaat verbruiken of elektrisch wilt gaan rijden.

Voordelen van ons Groen dak

Een groendak is meer dan zomaar een dak; het is een levendige tuin boven op uw huis. Bij Solar Sedum richten we ons op onderhoudsarme, extensieve groendaken die een gevarieerde mix van (vet)planten herbergen en grotendeels zelfvoorzienend zijn. Groendaken voegen niet alleen waarde toe aan uw woning, maar dragen ook bij aan een groener stadslandschap. Veel steden bieden subsidies tot wel 50% voor groendaken. Naast de esthetische waarde bieden groendaken tal van tastbare voordelen. Hieronder benoemen we de voordelen van een groendak. We zetten de voordelen van een groen dak hieronder nog even op een rij. Meer informatie? Onze blog over de voordelen van groen dak en de nadelen van een groen dak leggen alles uitgebreid uit.
Close-up van de achterkant van een Solar Sedum Airframe
De tekst Sedum

De Voordelen

Verkoeling

Een groendak zorgt voor aanzienlijke verkoeling. Terwijl de temperatuur van een bitumineus zwart dak in de zomer kan oplopen tot 85°C, stijgt op een groendak de temperatuur maximaal tot 35°C. Een verschil van 50°C dat u binnen in het pand zult merken.

Langere levensduur van het dak

Een groendak verlengt de levensduur van uw dak aanzienlijk. Terwijl een standaard bitumineus zwart dak 15 tot 30 jaar meegaat, verdubbelt een groendak deze levensduur vaak. Zelfs bij EPDM-dakbedekking wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

Waardeverhoging pand

Dankzij de vele voordelen heeft een groendak een waardeverhogend effect op uw gebouw en omliggende panden.

Vermindering Urban heat island effect

In stedelijke gebieden, waar de gemiddelde temperatuur hoger ligt, helpen groendaken door hun verkoelende werking het Urban Heat Island Effect te verminderen, wat de leefomgeving aangenamer maakt voor mens en dier.

Filtering van giftige stoffen, fijnstof en CO2

Groene daken absorberen en filteren schadelijke stoffen zoals cadmium, koper, CO₂, lood en zink, waardoor ze een schonere omgeving creëren.

Toename van biodiversiteit in de stad

Groendaken dragen bij aan het behoud en herstel van bedreigde diersoorten en planten, zoals vogels, bijen en andere insecten, en dragen zo bij aan een rijkere biodiversiteit in stedelijke gebieden.

Geluidsdemping

Groene daken hebben door hun massa een geluiddempende werking op de onderliggende gebouwen. Geluid van bijvoorbeeld regen, vogels en omgevingsgeluid dringt veel minder door in het pand.

Verbetering leefklimaat in stedelijke gebieden

Groendaken brengen de natuur terug naar de stad, waardoor stedelijke omgevingen groener en aangenamer worden.

Gerecycled materiaal

De groendaken die Solar Sedum aanlegt maken gebruik van 100% gerecycled substraat waar de plantjes in groeien. Dit zorgt voor een zo duurzaam mogelijke uitkomst voor onze klanten.

Voordelen van onze Zonnepanelen

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De opgewekte elektriciteit wordt met een omvormer geschikt gemaakt voor in en om uw huis. Deze elektriciteit kost u niets. De zonne-energie werkt precies hetzelfde als reguliere stroom, u kunt de stroom voor alles in huis gebruiken. Zonne-energie is duurzame energie en daarmee beter voor het milieu. Bij het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen komen immers geen schadelijke stoffen vrij. Zonnepanelen zijn dus goed voor zowel uw portemonnee als het milieu! We zetten alle voordelen van zonne-energie hieronder nog even op een rij.
Meyer Burger zonnepaneel
De tekst Solar

De Voordelen

Zonne-energie is zeer rendabel

Investeer in zonnepanelen en het rendement op uw investering is hoger dan bijvoorbeeld een spaarrekening. Verdien uw investering 2 tot 3 keer terug in 25 jaar - dat is pas rendement!

Lagere energie rekening

Na de installatie van de zonnepanelen gaat uw energierekening meteen omlaag. De zonnepanelen zorgen voor betaalbare energie op de lange termijn en verlagen daarmee uw woonlasten.

Simpele installatie

U ervaart geen overlast tijdens de installatie. U hoeft alleen even de deur open te doen voor de installateurs en voor u het weet is de installatie gebeurd.

Uw huis wordt meer waard

Door de plaatsing van zonnepanelen krijgt uw huis een beter energielabel. En een beter energielabel betekent meerwaarde voor uw huis. Een ‘groen’ huis is gemiddeld 3,4% meer waard. Bovendien vindt 44% van de Nederlanders een huis met zonnepanelen aantrekkelijker om te kopen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen.

Energiezekerheid

Wordt uw eigen energieleverancier en ontsnap aan stijgende energieprijzen.

Verlaging CO2-uitstoot

Uw huishouden bespaart jaarlijks gemiddeld 60 kg CO2 per m2 zonnepaneel. Door zelf zonne-energie op te wekken helpt u het klimaat te beschermen.

Stil en veilig

Onze zonnepanelen maken geen lawaai, de onderdelen zijn allemaal kwalitatief hoogwaardige producten en getest op veiligheid.

Duurzaam Europees product

Meyber Burger ontwikkelt zijn zonnecellen en -modules in Zwitserland en produceren ze uitsluitend in Duitsland. CO2-uitstoot wordt verminderd door korte transportroutes en productie met 100% duurzame energie.

Garanties

De Meyer Burger panelen hebben een productgarantie van 25 jaar en een prestatiegarantie van 25 jaar, waarmee na 25 jaar een opbrengst van ca. 92% wordt gegarandeerd. U hoeft dus nooit meer naar uw zonnepanelen om te kijken.

Erg tevreden met de begeleiding waarmee Matthijs ons heeft geholpen. Een aanrader voor mensen die nog niet veel van het onderwerp afweten!

Een grijs getekend silhouet van een quotatieteken
- Marjan, Amsterdam
Door Solar Sedum ontwikkelde Airframes voor zonnepanelen

Klaar voor de start?

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om u advies te geven en optimaal te helpen uw dak te verduurzamen. Wij hebben sinds onze oprichting in 2012 vele particulieren, VvE’s, scholen, bedrijven en gemeenten geholpen. Is uw dak de volgende?