Voordelen groen dak met zonnepanelen

Benieuwd waarom wij zo overtuigd zijn van de voordelen van groene daken en zonnepanelen? Ontdek hoe deze slimme oplossingen je energiekosten verlagen en tegelijkertijd het milieu ten goede komen. Samen vormen ze een onverslaanbare combinatie die het beste uit uw dak haalt!

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Document
Voordelen Solar Sedum dak
Voordelen sedumdak
Voordelen Zonnepanelen

Voordelen van een Solar Sedum Energiedak

Solar Sedum heeft het Airframe ontwikkeld; een innovatief systeem waarmee het mogelijk is een groendak en zonnepanelen volledig te integreren. Daarnaast biedt deze integratie ook extra voordelen! Op een groendak blijft de temperatuur laag waardoor het rendement van zonnepanelen wordt vergroot. Zonnepanelen hebben namelijk het hoogste rendement bij een omgevingstemperatuur onder de 25 °C. Dit klinkt apart, maar net als bijvoorbeeld uw telefoon is een zonnepaneel een elektrisch apparaat dat eigenlijk niet houdt van een hoge temperatuur. Door de verkoeling van het groen dak gaat een zonnepaneel meer energie opwekken. Een bijkomend voordeel is dat andere plantensoorten zich zullen vestigen op de schaduwrijke plekken achter de panelen, waardoor er een grotere biodiversiteit ontstaat. De belangrijkste voordelen staan hieronder op een rijtje.

Hoogste
rendement

Meer lezen

Slim
investeren

Meer lezen

Maximale
biodiversiteit

Meer lezen

Lagere
energierekening

Meer lezen

Airframes
zijn modulair

Meer lezen

Uw pand
is meer waard

Meer lezen

Voordelen van een sedumdak

Een groendak is meer dan zomaar een dak; het is een levendige tuin boven op uw huis. Bij Solar Sedum richten we ons op onderhoudsarme, extensieve groendaken die een gevarieerde mix van (vet)planten herbergen en grotendeels zelfvoorzienend zijn. Groendaken voegen niet alleen waarde toe aan uw woning, maar dragen ook bij aan een groener stadslandschap. Veel steden bieden subsidies tot wel 50% voor groendaken. Naast de esthetische waarde bieden groendaken tal van tastbare voordelen. Hieronder benoemen we de voordelen van een groendak. We zetten de voordelen van een groen dak hieronder nog even op een rij.

Tot wel 5 graden verkoeling

Meer lezen

50L Waterberging
per m2

Meer lezen

Maximale
biodiversiteit

Meer lezen

CO2 Opslag op
het dak

Meer lezen

Geniet van geluidsdemping

Meer lezen

Uw pand
is meer waard

Meer lezen

Voordelen van een zonnepanelen

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De opgewekte elektriciteit wordt met een omvormer geschikt gemaakt voor in en om uw huis. Deze elektriciteit kost u niets. De zonne-energie werkt precies hetzelfde als reguliere stroom, u kunt de stroom voor alles in huis gebruiken. Zonne-energie is duurzame energie en daarmee beter voor het milieu. Bij het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen komen immers geen schadelijke stoffen vrij. Zonnepanelen zijn dus goed voor zowel uw portemonnee als het milieu! We zetten alle voordelen van zonne-energie hieronder nog even op een rij.

Hoogste
rendement

Meer lezen

Low light performance

Meer lezen

Productie op Europese bodem

Meer lezen

Lagere
energierekening

Meer lezen

Garantietermijnen van 25 jaar+

Meer lezen

Vrij van lood
en PFAS

Meer lezen

Wie zijn u voorgegaan

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Document
Een lachende medewerker van Solar Sedum in een wit overhemd met oortjes in achter een zwarte laptop

Lees meer in onze blogs

Lees meer in onze blogs

Sluiten