Groen dak onder bestaande zonnepanelen?

Verhoog uw impact met groen

Heeft u al zonnepanelen? Geen probleem. Hier kunnen wij groen dak onderleggen. Hierdoor haalt u bovendien nog meer rendement uit uw panelen!

Met een groen dak onder uw zonnepanelen krijgt u een win-win situatie. Het groene dak zorgt namelijk voor verkoeling en een verdubbelde levensduur van uw dakbedekking, hierdoor kunt u genieten van een aangename leefomgeving terwijl uw zonnepanelen efficiënter werken.

Maar dat is niet alles, het groene dak draagt ook bij aan de biodiversiteit. Planten en insecten vinden hier namelijk een fijn plekje om te vertoeven, waardoor u bijdraagt aan het behoud van lokale ecosystemen. Wie had gedacht dat uw zonnepanelen zo'n hotspot voor flora en fauna konden worden?

En laten we niet vergeten dat een groen dak ook helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van waterafvoer in het riool. Dus terwijl u geniet van de zonnestralen die uw panelen opvangen, kunt u ook nog eens trots zijn op het feit dat u bijdraagt aan een groenere en gezondere leefomgeving. Win-win-win dus!
Kwaliteit is essentieel

Alleen de beste kwaliteit sedum en zonnepanelen

Solar Sedum werkt met de hoogste kwaliteit materialen. In onze jarenlange ervaring zien we dat het gebruik van betere materialen zorgt voor een duurzame oplossing met lange termijn plezier. Ook zorgt dit voor minder kosten en gedoe op latere momenten. Daarom werken wij met de beste merken, materialen en hoogste niveau partners om voor onze klanten de allerbeste ervaring te creëren, zowel nu als in de toekomst.

Wilt u ook de beste kwaliteit sedum en zonnepanelen?

Zonnepaneel van het Amerikaanse merk SunPower

Zonnepanelen

Meyer Burger

De hoogrendementspanelen van het Zwitsere merk Meyer Burger zijn een van de beste panelen die verkrijgbaar zijn op de markt. Bovendien zijn ze ook nog verantwoord in Europa geproduceerd. Ze bieden een weergaloze garantie van 25 jaar op het product én een prestatiegarantie van 90% na 25 jaar. Deze panelen hoeft u dus praktisch niet meer te vervangen. Er zijn verschillende variaties beschikbaar in de hoeveelheid Wattpiek. Natuurlijk aanpasbaar naar uw wensen, allemaal van de hoogste kwaliteit.
Merk Meyer Burger
Watt 375Wp tot en met 385Wp
Levensduur Minimaal 25 jaar
Een close-up van een hoge kwaliteit sedum plug

Sedum

Sedumpluggen

Wij maken voor onze groene daken gebruik van de mooiste en hoogste kwaliteit sedum en andere dak beplanting. Ons groen dak wordt laag voor laag op de bestaande dakbedekking aangelegd en is één werkend geheel. De eerste laag is een wortelwerende folie om uw dakbedekking te beschermen. Vervolgens worden er bescherm-, bevloeiings-, drainage- en filterlagen aangebracht om de juiste waterhuishouding voor de dakbegroeiing te garanderen. Hier overheen wordt het substraat gestort dat als bodem dient voor de begroeiing. Dit substraat is gemaakt van 100% gerecycled bouwmateriaal en zorgt voor een onderhoudsarme bodem voor het sedum en andere dak beplanting. In tegenstelling tot andere aanbieders, werken wij het liefst met sedumpluggen. Deze bieden namelijk het langst hoge kwaliteit. Sedumpluggen hebben twee jaar nodig om volledig dicht te groeien, maar bieden na deze groeiperiode de meest bestendige dakbegroeiing tot wel tientallen jaren lang.
Bij ons bent u verzekerd van de beste bio-diverse & bij- vlindervriendelijke sedum en dakbeplanting.
Een Solar Sedum Energiedak met zonnepanelen en groen dak in Amsterdam

Solar Sedum neemt alles uit handen

Solar Sedum wil het graag zo makkelijk mogelijk voor u maken. Daarom kunnen wij u alles uit handen nemen en optreden als hoofdaannemer in de verduurzaming van uw dak. Wij hebben jarenlange ervaring in alle aspecten van dakverduurzaming en gebruiken deze ervaring graag in uw voordeel.

Wij kunnen u ondersteuning bieden bij:

  • Advies voor uw situatie
  • Het aanvragen van subsidies
  • Het terugvragen van BTW
  • Het maken van constructieberekening
  • Het installeren van groen in combinatie met zonnepanelen
  • Al uw andere wensen voor uw dak

Hieronder volgt een overzicht van hoe het proces er voor u uit kan zien:

Een medewerker van Solar Sedum in telefonisch contact met een klant
1. Telefonisch contact

Wij spreken graag uw persoonlijke situatie met u door en beantwoorden al uw vragen.

Een medewerker van Solar Sedum achter een latop met het logo van Solar Sedum er op
2. Advies op maat

We adviseren u over de ideale oplossing voor uw situatie; we kijken naar uw dakconstructie, de waterafvoer en eventuele obstakels om te bepalen wat de mogelijkheden zijn en te garanderen dat u het beste resultaat krijgt.

Close-up van Sedum planten met zonnepanelen erachter
3. Offerte

Nadat wij uw dak hebben gezien maken wij een scherpe offerte voor die aansluit bij uw wensen. Zo weten we zeker dat we de beste oplossing voor uw dak bieden.

3 rijen van zonnepanelen die worden aangelegd bovenop een sedum dak
4. Subsidies en vergunningen

Vergunningen, subsidies en alle overige benodigdheden voor een succesvolle installatie - wij kunnen alles voor u aanvragen of u hierbij assisteren.

Medewerkers van Solar Sedum die zonnepanelen installeren
5. Vakkundige installatie

Wij installeren goed en snel. Onze vakmensen leggen kundig een kwaliteitsdak bij u aan. Bovendien hebben wij hele gezellige daktuinmannen en daktuinvrouwen.

Medewerkers van Solar Sedum die onderhoudt aan zonnepanelen verrichten
6. Onderhoud

Normaliter heeft een groen dak 6 maal per jaar onderhoud nodig, maar doordat wij onderhoudsarms substraat gebruiken (2% kokosvezel) volstaat 1 á 2 maal per jaar. Dit kunnen wij uiteraard ook volledig uit handen nemen.