Krista, Hellevoetsluis

June 17, 2024

Waarom heb je voor een groen dak met zonnepanelen gekozen? En waarom voor Solar Sedum?

We waren al op zoek naar zonnepanelen. Toen we onderzoek deden naar de mogelijkheden vielen de puzzelstukjes al snel samen. Daardoor hebben we gekozen ons dak te vernieuwen en te kiezen voor groen dak met zonnepanelen. Voor deze keuze kwamen we bij Solar Sedum terecht. De positieve reviews, vooral hoe ze met eventuele problemen omgaan, gaf ons vertrouwen. Daarnaast zijn ze ook de enige die de combinatie op deze manier aanbiedt. Daarom hebben we voor Solar Sedum gekozen. 

Onze keuze voor een groen dak met zonnepanelen kwam voort uit een combinatie van esthetiek en milieubewustzijn. We wilden iets moois dat ook goed is voor de omgeving. Daarnaast hebben we gelezen dat deze combinatie ook financieel voordelig is op de lange termijn. Een duurzaam dak dat langer meegaat en waar we weinig omkijken naar hebben, sprak ons erg aan. 

We hebben gekozen voor 15x 385 WP zonnepanelen van Meyer Burger en een 40m² biodivers groendak met bij- en vlindervriendelijke beplanting.

Hoe verliep het installatieproces?

Het installatieproces had zijn uitdagingen. Na de installatie van de zonnepanelen bleek dat enkele panelen niet goed functioneerden. De oplossing bleek complexer dan aanvankelijk gedacht. Hierdoor was er extra inspanning nodig om het probleem te verhelpen. Ondanks de drukte in die periode, werd alles uiteindelijk naar tevredenheid opgelost en bood Solar Sedum ons een aanvullende onderhoudsbeurt aan.

De installatie van het groene dak verliep daarentegen erg soepel. Het was bijzonder om te zien hoeveel werk er in zo'n dak gaat en hoe hard de jongens van Solar Sedum de hele dag hebben gewerkt. 

Hoe is het gevoel achteraf?

Achteraf gezien zijn we zeer tevreden, ondanks dat niet alles perfect verliep. De problemen werden goed opgelost en we hebben veel geleerd van de onderhoudsbeurt. Hierdoor weten we nu zelf hoe we het dak kunnen onderhouden. Zo weten we welke plantjes “onkruid” zijn en welke niet. Nu durf ik vol vertrouwen plantjes uit de grond te halen, al hebben sommige “onkruid” plantjes ook hun charme.

In het begin zagen we nog niet veel van het groene dak, maar nu, een jaar later, is het geweldig om de bloemetjes langzaam over de dakrand te zien opkomen. We komen ook regelmatig op het dak om met slootwater de plantjes water te geven en de zonnepanelen schoon te maken. Het is mooi om te zien hoe de planten zich ontwikkelen. Al met al zijn we ontzettend blij met ons groene dak en de zonnepanelen. Het heeft niet alleen ons huis mooier gemaakt, maar draagt ook bij aan een groenere omgeving.

Wie zijn u voorgegaan

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Sluiten