Laat elk dak bijdragen aan een groenere, gezondere stad. Van scholen tot stadskantoren: wij helpen gemeentes die écht verschil willen maken. Wij zijn dé specialist in groene, energieopwekkende daken met wateropvang. Voor wie de meest complete verduurzaming per vierkante meter dak wilt realiseren.
De hemelwaterverordening vraagt om slimme oplossingen voor piekbelasting op het riool.
Daarom passen wij passieve én actieve retentiesystemen toe, waarmee de afvoersnelheid slim wordt afgestemd op de weersomstandigheden en de eisen van het Bouwbesluit.
Zo voldoen uw projecten niet alleen aan de regelgeving. U voldoet aan de regels én benut uw dakoppervlak voor verkoeling, biodiversiteit en energie. Zonder technische concessies. Mét zichtbare impact voor stad en klimaat.
Onze daken brengen niet alleen kleur, maar leven terug in de stad. Met bloemrijke beplanting, ruimte voor bijen, vlinders en vogels, en substraatlagen die tot 50 liter regenwater per m² vasthouden.
Of het nu gaat om een sedumdak of een volledig biodiverse daktuin: wij stemmen het ontwerp af op de architectuur, bouwen volgens de hoogste normen, en realiseren impact die zichtbaar én meetbaar is.
Goed voor BREEAM, goed voor de EPC, maar vooral: goed voor de stad van morgen.
Onze zonnepanelen worden slim geïntegreerd met groendaken en waterberging - één systeem dat ruimte bespaart, beter presteert en zichtbaar duurzaam is.
Vanaf het ontwerp tot en met de installatie zorgen wij dat elk dak zijn maximale energieopbrengst levert én bijdraagt aan een hogere EPC-waarde. We werken met verantwoord geproduceerde panelen uit Europa.
Dankzij onze unieke Airframes en de verkoelende werking van het groen dak, verhogen we bovendien het rendement met 4% tot 15%.
Door onze ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op verschillende daktypen, bieden wij een oplossing die zorgt voor duurzaam energieverbruik en maximale ruimtebenutting op het dak.
Op 11 oktober 2022 werd het Snelliusdak van de Universiteit Leiden feestelijk geopend als het grootste groen-gele dak van de Benelux. Met maar liefst 590 zonnepanelen en 2800 m² aan groen dak is dit project een schoolvoorbeeld van duurzame integratie van energieopwekking en vergroening. Het dak werd ingehuldigd op de Dag van de Duurzaamheid, wat de symbolische waarde van het project nog verder onderstreept.
Het Snelliusdak draagt bij aan de energietransitie door niet alleen zonne-energie op te wekken, maar ook door de biodiversiteit op het universiteitsterrein te verhogen. Dankzij de combinatie van zonnepanelen en een divers groendak verbetert het gebouw zijn energieprestaties, terwijl het tevens zorgt voor verkoeling en een betere waterhuishouding. Het project markeert een belangrijke stap in het streven van de Universiteit Leiden naar een duurzamer en toekomstbestendig gebouwencomplex.
Basisschool De Triangel in Gouda is een vooruitstrevend project dat in 2024 is opgeleverd. Dit duurzame nieuwbouwproject, gerealiseerd door Dura Vermeer in samenwerking met de Gemeente Gouda, legt de lat hoog op het gebied van milieubewust bouwen en toekomstgericht onderwijs.
Solar Sedum heeft tijdens dit project niet alleen geholpen met de aanleg van het dak, maar ook met maximale ruimtebenutting, bouwbegeleiding en advies, en het opstellen van gedetailleerde intekeningen.
Het dak van De Triangel is voorzien van een innovatieve combinatie van een groen dak en zonnepanelen. Hierdoor wordt niet alleen voldaan aan de strenge duurzaamheidsnormen, maar wordt ook bijgedragen aan een prettiger leeromgeving voor de leerlingen.
Craft Dairy staat bekend om zijn biologische zuivelproducten, maar het bedrijf wilde verder gaan dan alleen duurzaam produceren. Daarom hebben zij gekozen om hun pand in Drenthe uit te breiden met een lichtgewicht groendak gecombineerd met zonnepanelen. Op het dak zijn 300 zonnepanelen van Hyundai geïnstalleerd, met een totaal vermogen van 120.000 Wp, en 259 m² aan dakoppervlak is vergroend.
Het groene dak is aangelegd in een eilandconstructie rondom de zonnepanelen om ervoor te zorgen dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het beschikbare dakoppervlak. Dit lichtgewicht systeem, bestaande uit hoogwaardige sedummatten met een rijke voedingsbodem, is perfect geschikt voor de draagkracht van het dak.
Het nieuwe pand van Nemag in Zierikzee is een toonbeeld van duurzaamheid en innovatie op een levendig bedrijventerrein. Dit bedrijfsgebouw is meer dan alleen een plek om te werken; het hele terrein is ingericht met oog voor biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Het dak van Nemag is voorzien van een indrukwekkend biodiverse groene dakopbouw van 535 m², dat niet alleen een fraai aanzicht biedt, maar ook de lokale flora en fauna ondersteunt.
Het groen dak is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de zware weersomstandigheden die aan de kust vaak voorkomen, en draagt bij aan de klimaatadaptatie van het gebied. Daarnaast zijn er 155 zonnepanelen geïnstalleerd, die voldoende energie opwekken om het pand milieuvriendelijk te laten functioneren.
Samen kunnen we stedelijke landschappen veranderen. Ontdek hoe uw projecten kunnen bijdragen aan een groenere, leefbaardere stad. Neem nu contact op om de mogelijkheden te verkennen.
Partnerschap op maat
Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop
Technische consultatie