Burenproject Amsterdam Noord

Particulier
-
Amsterdaam Noord
4 buren hebben hun krachten gebundeld om hun buurt te vergroenen, in totaal is hiermee 59 m2 daken vergroend.
2022
2022

Burenproject in Noord

Een groep buren heeft de stap genomen naar het vergroenen van hun buurt

In de Waterlandpleinbuurt in Noord, een nieuwbouwwijk die in 2016 is ontstaan, hebben een viertal buurtbewoners gezamenlijk hun woonomgeving vergroend. Ze hebben hiervoor gebruik gemaakt van uitbouwen en schuren, waarbij de relatief beperkte oppervlakten per huis zijn samengevoegd. Op deze manier hebben ze een aanzienlijke vergroening van de buurt gerealiseerd, met in totaal een oppervlakte van 59 m2 aan groendaken.

Een burenproject in een dichtbebouwde wijk in Amsterdam brengt wat uitdagingen met zich mee. Er was bij dit project geen mogelijkheid om een hijskraan te gebruiken, om deze reden zijn de substraatzakken (plantenvoedingsbodem) naar de daken toe getild. Deze inspanningen zijn samen met de buren verricht, en dat is ook het mooie aan een burenproject, het vergroent een buurt en brengt de buurt nog meer samen.

Contact

Verrichte werkzaamheden

Sedum aanleggen
De sedumplanten die Solar Sedum gebruikt voor haar energiedaken zijn van de hoogste kwaliteit

Een grijs getekend silhouet van een quotatieteken
-

Ook een Solar Sedum Energiedak?

Wij staan voor u klaar!

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om advies te geven en u optimaal te helpen uw dak te verduurzamen. Wij hebben sinds onze oprichting in 2012 veel particulieren, VvE’s, scholen, bedrijven en gemeenten geholpen. Is uw dak de volgende?