Verantwoorde Zonnepanelen

Duurzame energie is mogelijk op zowel schuine als platte daken. Ook zonder groendak is het mogelijk om hoogwaardige panelen te installeren. De panelen zijn afkomstig uit een transparante leveringsketen en vrij van PFAS en lood. Een verantwoorde keuze, zowel op korte termijn als voor de lange termijn.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Verantwoorde zonnepanelen!

Onze zorgvuldig geselecteerde zonnepanelen zijn niet alleen een slimme keuze voor energie-efficiëntie, maar ook een bewuste keuze voor ethiek en duurzaamheid. Vervaardigd in Europa volgens de strengste normen van verantwoordelijkheid, bieden ze niet alleen hernieuwbare energie, maar ook gemoedsrust, wetende dat je bijdraagt aan een schonere, rechtvaardigere toekomst voor onze planeet.

Vraag een offerte aan

Wij gebruiken deze producten

Meyer Burger zonnepanelen
DENIM Glas-Glas zonnepanelen
Enphase Micro-omvormers

Meyer Burger White 385Wp

De duurzame zonnepanelen van Meyer Burger worden geproduceerd in Europa met zoveel mogelijk Europese grondstoffen. Door korte leverketens kan de impact op onze omgeving zo klein mogelijk gehouden worden.

Daarnaast zorgt de hoge kwaliteit dat het paneel ook licht omzet in elektriciteit bij een lage licht invalshoek.

PFAS en lood vrij, minder zilver

96% recyclebaar

Productgarantie van 25 jaar

Vermogensgarantie van 93% na 25 jaar

Europees product

DENIM 440Wp Glas Glas Black

De zonnepanelen van Denim bieden een goed altenatief. Door de transparante leveringsketen kan er worden aangetoond waar componenten vandaan komen. Gewoon goede zonnepanelen.

Dit Nederlandse merk is opgezet door de groothandel SolarClaty wat zorgt voor betrouwbare garanties.

PFAS vrij

Nederlands merk

Productgarantie van 30 jaar

Vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar

Vrij van dwangarbeid

Enphase Micro-omvormers

Met de micro-omvormers van Enphase werken de panelen individueel, waardoor ze hun maximale opbrengst behouden, zelfs bij schaduw. Deze micro-omvormers zijn volledig geïntegreerd zonder losse onderdelen en worden voornamelijk aangestuurd door software die regelmatig wordt bijgewerkt, waardoor elk jaar een verbeterd product wordt gegarandeerd.

Het gehele systeem bevindt zich op het dak, waardoor er geen omvormers in huis nodig zijn. Dit bewezen Amerikaanse product is de ideale keuze voor particuliere installaties.

Modulair & uitbreidbaar

Batterij klaar

25 jaar garantie

Geruisloos

Start op bij weinig licht, minimaal verlies

Document

Praktische info

Om u zo goed mogelijk te informeren vind u hier alle praktische informatie over een groen dak met zonnepanelen. We gaan in op zaken als de kosten van een groen dak, subsidie op groene daken, of uw dak geschikt is, de opbouw van het dak en meer.

Lees meer over:

De voordelen

Duurzame Energieproductie

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor ze een onuitputtelijke bron van energie aanboren die geen schadelijke emissies of geluidsoverlast veroorzaakt. Dit draagt direct bij aan de vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Lagere energiekosten

Door elektriciteit op te wekken met zonnepanelen kunt u besparen op uw energierekening. De elektriciteit die wordt opgewekt door de zonnepanelen kan worden gebruikt voor de elektriciteitsbehoeften van uw woning. Met een groen dak wordt de efficiëntie zelfs verhoogd voor een nog grotere besparing.

Energiezekerheid

Door zelf stroom te produceren met zonnepanelen, verminder je jouw afhankelijkheid van het energienet en fluctuerende energieprijzen. Dit biedt een vorm van energiezekerheid, waarbij je minder kwetsbaar bent voor externe factoren zoals energietekorten of prijsstijgingen.

Lange garanties

Wij werken enkel met panelen die beschikken over een lange garantie, waardoor we altijd voor het beste op uw dak zorgen. Deze lange garanties zorgen ervoor dat u op de lange termijn kunt genieten van de opbrengst van de zonnepanelen. U hoeft dus nooit meer naar uw zonnepanelen om te kijken.

Uw woning wordt meer waard

Door de plaatsing van zonnepanelen krijgt uw huis een beter energielabel. En een beter energielabel betekent meerwaarde voor uw huis. Een ‘groen’ huis is gemiddeld 3,4% meer waard. Bovendien vindt 44% van de Nederlanders een huis met zonnepanelen aantrekkelijker om te kopen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen.

Stil en veilig

Onze zonnepanelen worden niet aangesloten op centrale omvormers die brommend geluid kunnen produceren. Met de micro-omvormers van Enphase zorgen we ervoor dat de hele installatie op het dak ligt en er dus geen centrale omvormer in het huis is. De micro-omvormers van Enphase zijn ook nog eens een stuk brandveiliger door de lagere voltages die over het dak lopen. Ideaal voor woonhuizen!

Duurzaam Europees Product

Meyer Burger ontwikkelt zijn zonnecellen en -modules in Zwitserland en produceren ze uitsluitend in Duitsland. CO2-uitstoot wordt verminderd door korte transportroutes en productie met 100% duurzame energie.

Toekomstbestendige technologie

Onze producenten zijn koplopers op de zonnemarkt. Door continue innovatie staan ze aan het voorfront van prestaties en de levensduur van de panelen. Door te investeren in onze zonnepanelen, kies je voor een oplossing die blijft voldoen aan de energiebehoeften van morgen, terwijl je vandaag al profiteert van duurzame energie.

Neem nu contact op

Salderingsregeling

In essentie houdt de salderingsregeling in dat de elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen en teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, wordt afgetrokken van de elektriciteitsrekening van de gebruiker. Dit betekent dat wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan er op dat moment wordt verbruikt, het overschot wordt teruggeleverd aan het net en dit wordt verrekend met toekomstige energieverbruikskosten. Dit proces staat bekend als 'salderen'. Het resultaat is dat gebruikers alleen betalen voor het nettoverbruik na aftrek van de opgewekte energie.

De salderingsregeling biedt tal van voordelen voor huiseigenaren die investeren in zonne-energie. Allereerst leidt het tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Door gebruik te maken van zonne-energie kunt u uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen en mogelijk zelfs volledig zelfvoorzienend worden in uw energiebehoeften. Bovendien draagt u bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot door gebruik te maken van een schone en hernieuwbare energiebron.

Hoewel de salderingsregeling momenteel gunstig is voor huiseigenaren, stond deze onder druk vanwege de snelle groei van zonne-energieinstallaties. Er waren discussies gaande over mogelijke aanpassingen of zelfs het afschaffen van de regeling in de toekomst. De Eerste Kamer heeft de afschaffing tegengehouden, maar dit biedt geen garantie voor de toekomst. Daarom is het raadzaam om nu te profiteren van de regeling en te investeren in zonnepanelen terwijl de regeling nog van kracht is. Door nu te handelen kunt u niet alleen profiteren van de financiële voordelen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst voor uzelf en de komende generaties.

Neem nu contact op

Opbouw kosten zonnepanelen

De kosten voor zonnepanelen zijn opgebouwd uit een aantal verschillende componenten, deze zijn hieronder uiteen gezet. 

Soort Paneel

Het type zonnepaneel dat wordt gekozen heeft een directe invloed op de kosten van de installatie. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar. Zo zijn er panelen van hoge kwaliteit met lange garanties of lagere kwaliteit maar een snelle terugverdientijd. Panelen uit het oosten zijn over het algemeen goedkoper dan uit Europa. Een keuze hierin maken is belangrijk om te bepalen wat u wilt uitgeven aan de installatie.

Omvormers

Omvormers zijn essentieel voor het omzetten van de gelijkstroom die door de zonnepanelen wordt gegenereerd in wisselstroom die kan worden gebruikt in huishoudelijke apparaten en kan worden geleverd aan het elektriciteitsnet. De kosten van omvormers variëren afhankelijk van het vermogen en de kwaliteit. Micro-omvormers, die individueel op elk paneel worden gemonteerd, zijn duurder maar kunnen de efficiëntie van het systeem verbeteren.

Montage

De kosten voor het monteren van de zonnepanelen op het dak zijn ook een belangrijk onderdeel van de totale kosten. Dit omvat de arbeidskosten voor het installeren van de panelen en het bevestigen van de montagerails aan het dakoppervlak. De complexiteit van het dak en de installatielocatie kunnen ook van invloed zijn op deze kosten.

Onderstellen

De panelen moeten op een stevige wijze gemonteerd worden op het dak, schuin of plat. Het systeem dat door ons is ontwikkeld, het Airframe, is getest op de zwaarste stormen en weersomstandigheden van de toekomst. Daarnaast werken we met kwalitatief goede materialen op schuine pannendaken en platte daken. De kosten van deze onderstellen variëren afhankelijk van het type, materiaal en de grootte van de installatie.

Installatiemateriaal

Naast de zonnepanelen zelf en de omvormers, zijn er verschillende andere materialen en componenten nodig voor een succesvolle installatie. Dit omvat bekabeling, connectoren, bevestigingsmiddelen, isolatiemateriaal en mogelijk zelfs monitoringssystemen. De kosten van deze materialen moeten worden meegenomen bij het bepalen van de totale kosten van de installatie.

Neem nu contact op

Overwegingen

Bij de overweging om zonnepanelen aan te schaffen, duiken er vaak enkele kritieke vragen op. U wilt immers zeker zijn van uw keuze voor een duurzame toekomst. Een belangrijk aspect is het kiezen van het juiste type en merk zonnepaneel dat past bij uw specifieke situatie. Niet elk dak is gelijk, en de oriëntatie ten opzichte van de zon, de hellingshoek, en eventuele schaduwvorming spelen een cruciale rol in de efficiëntie van uw zonnepanelensysteem.

Ons advies?

Laat u niet verleiden door lage prijzen die vaak ten koste gaan van kwaliteit en duurzaamheid. De ware waarde zit in de lange termijn: in panelen die niet alleen nu, maar ook over 20 jaar nog uitstekend presteren.

Een ander punt van aandacht is de installatie zelf. Een verkeerd geïnstalleerd systeem kan leiden tot lagere opbrengsten en zelfs tot schade aan uw dak. Kies daarom voor een ervaren installateur met verstand van zaken, die werkt met hoogwaardige materialen en een duidelijk oog heeft voor detail.

Wij van Solar Sedum begrijpen als geen ander hoe belangrijk deze investering voor u is. Daarom zetten wij onze expertise en passie voor duurzaamheid in om ervoor te zorgen dat uw dak het beste krijgt. Met onze hulp worden valkuilen vermeden en wordt de stap naar zonne-energie een zorgeloze en inspirerende reis. Samen werken we aan een duurzame toekomst, met zonnepanelen als betrouwbare bondgenoot op uw dak.

Neem nu contact op

Installatiedag

Op de dag van installatie arriveren de installateurs op de afgesproken tijd bij uw huis en beginnen ze met het opzetten van hun apparatuur en gereedschap. Ze zullen eerst de veiligheidsmaatregelen treffen, zoals het dragen van de juiste veiligheidsuitrusting en het plaatsen van valbeveiligingssystemen indien nodig.

Vervolgens worden de montagerails op het dak bevestigd, waar de zonnepanelen later op worden gemonteerd. Dit gebeurt met behulp van waterdichte bevestigingsmiddelen die stevig aan het dak worden bevestigd. Op onze airframes zijn de rails al bevestigd en kan de plaatsing direct beginnen.

Zodra de montagerails op hun plaats zitten, worden de zonnepanelen op de rails geplaatst en stevig vastgeschroefd. De installateurs zorgen ervoor dat de panelen correct zijn uitgelijnd en dat er voldoende ruimte is tussen elk paneel voor optimale luchtstroom.

Na het plaatsen van de zonnepanelen worden de bekabeling en de omvormer geïnstalleerd. De bekabeling wordt zorgvuldig gelegd en aangesloten op elk paneel, terwijl de omvormers onder de panelen hangen en dus op het dak blijven. Het kabeltraject wordt op de dag van de installatie bepaald, uiteraard in samenspraak met u.

Zodra alle componenten zijn geïnstalleerd, zullen de installateurs een laatste inspectie uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles correct is geïnstalleerd en goed functioneert. Ze zullen ook de netverbinding testen om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen elektriciteit kunnen leveren aan uw huis en eventueel overtollige energie aan het elektriciteitsnet kunnen terugleveren.

Tot slot ontvangt u na de installatie een uitgebreide uitleg over hoe uw zonnestroomsysteem werkt. De installateurs zullen eventuele vragen beantwoorden. Na voltooiing van de installatie kunt u genieten van de voordelen van uw eigen duurzame energiebron! De monitoring app is onderweg.

Neem nu contact op

Onderhoud

Regelmatige inspectie en reiniging zijn cruciale aspecten van het onderhoud van zonnepanelen om optimale prestaties te garanderen. Een visuele inspectie van de panelen, montagesystemen en bekabeling moet elke 5 jaar worden uitgevoerd om eventuele schade of problemen te identificeren. Dit omvat het controleren op scheuren, breuken, losse verbindingen en corrosie. Als er iets abnormaals wordt opgemerkt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen en een professionele installateur te raadplegen om het probleem te verhelpen.

Daarnaast is regelmatige reiniging van de zonnepanelen essentieel om ophoping van vuil, stof, vogelpoep en ander vuil te voorkomen dat de efficiëntie van het systeem kan verminderen. Over het algemeen wordt het meeste vuil van de panelen gespoeld door een goede regenbui, echter kan hardnekkig vuil achterblijven. Het schoonmaken kan worden gedaan met een zachte borstel en schoon water of met behulp van speciale reinigingsapparatuur. Door deze eenvoudige onderhoudsmaatregelen regelmatig uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw zonnepanelen optimaal blijven presteren en een maximale energieopbrengst leveren gedurende hun levensduur.

Neem nu contact op

Meyer Burger

Bij Meyer Burger zijn ze gepassioneerd door duurzame energie en streven ze naar een groenere toekomst. De zonnepanelen van Meyer Burger zijn ontworpen om huizen, bedrijven en gemeenschappen te voorzien van schone, betrouwbare en efficiënte energie, rechtstreeks van de zon.


Wat maakt Meyer Burger zo vooruitstrevend?

1. Emissievrije Energieopwekking: Meyer Burger zet zich actief in voor de ontwikkeling van technologieën die bijdragen aan emissievrije energieopwekking. Hun focus op het genereren van energie uit zonlicht via fotovoltaïsche systemen draagt bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.


2. Innovatieve Technologieën: Het bedrijf staat bekend om zijn voortdurende onderzoek en ontwikkeling van innovatieve technologieën in de fotovoltaïsche sector. De ontwikkeling en industrialisatie van geavanceerde technologieën zoals heterojunction en SmartWire laten zien dat Meyer Burger zich inspant om de efficiëntie en kosteneffectiviteit van zonne-energie te verbeteren.


3. Duurzame Bedrijfspraktijken: Naast hun technologische prestaties zet Meyer Burger zich ook in voor duurzame bedrijfspraktijken. Dit omvat mogelijkheden voor het verminderen van afval, het minimaliseren van energieverbruik in hun productieprocessen en het bevorderen van duurzame toeleveringsketens.


4. Bijdrage aan Energietransitie: Meyer Burger draagt bij aan de wereldwijde energietransitie door de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde zonne-energietechnologieën. Door efficiëntere en kosteneffectievere zonnemodules te produceren, helpen ze de weg te banen voor een grotere adoptie van hernieuwbare energiebronnen.


5. Toekomstgericht Denken: Het streven van Meyer Burger om een visie van emissievrije energieopwekking uit zonlicht te realiseren, getuigt van hun toekomstgerichte denkwijze. Ze erkennen de noodzaak om duurzame oplossingen te ontwikkelen die de komende generaties ten goede zullen komen.

Neem nu contact op
Een lachende medewerker van Solar Sedum in een wit overhemd met oortjes in achter een zwarte laptop

Wie zijn u voorgegaan

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Lees meer in onze blogs

Lees meer in onze blogs

Veelgestelde vragen

Wat maakt de zonnepanelen van Meyer Burger zo duurzaam?
Wat is Wattpiek?
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Sluiten