Rob, Rotterdam

May 5, 2024

Het praktische begin

Het begon allemaal omdat het dak simpelweg aan vervanging toe was. Zonnepanelen waren een overweging, maar de verstikkende hitte boven dwong ons ook na te denken over verkoeling. Een airco leek de oplossing, totdat Solar Sedum als een praktisch alternatief opdoemde.

De perfecte match

Solar Sedum beloofde groen en zonnepanelen in één. Een schouw en eerlijk gesprek bevestigden dat ons dak geschikt was voor deze combinatie. Het vooruitzicht van koelte, duurzaamheid en vernieuwing maakte de keuze eenvoudig. Airco-plannen werden on hold gezet terwijl we de veelbelovende wereld van Solar Sedum omarmden.

Een nuchtere operatie

De uitvoering viel midden in de opkomst van Corona. Afstandsnormen werden gerespecteerd, en wij, verbannen van het dak, mochten slechts toekijken. De dakdekker, een, een doorgewinterde vakman, leverde het dak in perfecte staat op. Zelfs op een snikhete dag in maart straalden de dakhoveniers plezier en betrokkenheid uit.

Naadloze integratie

Zonnepanelen werden snel aangesloten, alles paste perfect. We voelden ons goed verzorgd. De zomer na de installatie bracht al verkoeling in de slaapkamer. Nu, na drie jaar, is de slaapkamer zelfs vijf graden koeler dan de woonkamer eronder. Geen airco nodig; het groene dak werkt als een natuurlijke koeler.

De feitelijke resultaten

Na drie jaar werken de panelen nog steeds prima en zorgen voor aanzienlijke besparingen op de stroomrekening. Het onderhoud door Solar Sedum zorgt ervoor dat het groene dak optimaal blijft functioneren.

Het Pragmatische Gevoel nu

Nu heerst een gevoel van voldoening. Het hele dak behoort nu toe aan de natuur, en dat geeft een praktisch goed gevoel. Duurzaamheid is meer dan een investering; het is een pragmatische keuze die voldoening schenkt. Staand op mijn groene dak bij zonsondergang zie ik niet alleen een slimme investering die werkt, maar ook een levendig schouwspel waar duurzaamheid en natuur samenkomen gewoon een slimme beslissing die werkt. Missie geslaagd, en het voelt fantastisch!

Wie zijn u voorgegaan

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Sluiten