Ellen, Amsterdam

May 5, 2024

Waarom koos je voor een groen dak?

Mijn liefde voor de natuur is diep geworteld, maar ik wist eigenlijk niet dat het mogelijk was - een tuin op mijn dak! Toen ik ontdekte dat sedum zelfs onder zonnepanelen kon groeien, werd ik meteen enthousiast omdat ik ook mijn eigen stroom wilde opwekken vanaf mijn platte dak.

De missie van Solar Sedum om biodiversiteit te vergroten raakte me diep, en het feit dat ik met zonnepanelen tegelijkertijd kon bijdragen aan het verminderen van broeikasgassen, een dringend probleem in onze tijd, sprak me enorm aan. Door met Solar Sedum door te gaan, kreeg ik de kans om met een combinatie van een groen dak en zonnepanelen zelf een waardevolle bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Hoe verliep de operatie?

De organisatie is uitstekend, vanaf de aanleg perfect afgestemd op alle mogelijke scenario's. Door een kleine fout in de dakbelasting volgens de tekening was de belasting iets te hoog, wat resulteerde in kleine haarscheurtjes in het stucwerk erboven. Hoewel ik op de hoogte was gesteld van het feit dat houten balken kunnen doorbuigen onder gewicht, maakte ik me daar wel zorgen over. Toen ik dit meldde, werd er snel en adequaat gereageerd op mijn bezorgdheid, en de uitvoerders kwamen meteen om het probleem op te lossen door een deel van het substraat van het dak te verwijderen. Ik heb geen enkele hinder ondervonden van bureaucratisch gedoe; er werd direct actie ondernomen, gericht op een oplossing.

De operatie was voor mij daarom een zeer plezierige ervaring. Het werd uitgevoerd door jonge mensen met een enorme passie en enthousiasme om iets moois aan te leggen. Dat werkt inspirerend!

De zonnepanelen werden vervolgens professioneel geïnstalleerd en veilig aangesloten. Mijn elektriciteitsrekening staat nu op negatieve stroomkosten, wat me verheugt, en ik kan me nu veroorloven om meer met elektra te doen.

Wat is het gevoel achteraf?

Het dak ziet er prachtig uit, en na een paar maanden zie ik dat het begint te bloeien en zelfs leven aantrekt, zoals bijen. Ik heb het gevoel dat ik met Solar Sedum echt als partner heb samengewerkt om de wereld een stukje beter te maken. Voor mij is de investering daarom meer dan de moeite waard!

Wie zijn u voorgegaan

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Sluiten