Kan je een groen dak met zonnepanelen combineren?

Een groen dak met zonnepanelen combineren is niet alleen mogelijk, maar ook een goed idee. De combinatie zorgt voor een hoger rendement op zonne-energie en meer biodiversiteit. Een win-win situatie.

Wanneer beide opties op de juiste manier geïntegreerd worden zorgt de combinatie voor het hoogste rendement voor u en uw omgeving. Helaas zien we veel daken waar een groen dak niet optimaal wordt geïntegreerd met zonnepanelen. Dit betekent verlies van efficiëntie en duurzaamheid.

De combinatie van een groen dak met zonnepanelen zorgt voor:

1. Het hoogt haalbare rendement uit uw zonnepanelen
2. Een investering met lange termijn terugverdiensten
3. Meer groen en biodiversiteit
4. Waardeverhoging van uw huis of bedrijfspand
5. Duurzame verkoeling van uw huis
6. Optimale bijdrage aan de transitie naar duurzame energie

Daarom heeft Solar Sedum een uniek airframe ontwikkeld waarmee het sedum over het gehele dak doorloopt en zo de meeste verkoeling oplevert voor uw panelen en uw woning. Op deze pagina zullen we alles uitleggen over een groen dak met zonnepanelen, punten waar u op moet letten en wat u nog meer kunt verwachten als u uw dak wilt verduurzamen.

Wilt u informatie over groen dak en/of zonnepanelen?
Neem contact met ons op
Wilt u ook een Solar Sedum Energie dak?
Vraag een offerte aan

De Voordelen

Om het u makkelijk te maken hebben we alle voordelen van een groen dak met zonnepanelen hieronder op een rijtje gezet.
Hoogst haalbare rendement uit zonnepanelen, tot 4-15% meer energie

Een telefoon doet het ook minder goed in de volle zon. Zo ook een zonnepaneel, ook al lijkt dit tegenstrijdig. Dit elektronische apparaat blijft liever koel en gelukkig helpt ons groen dak daarbij. Zo leveren onze Solar Sedum energiedaken tussen de 4-15% meer rendement.

Zeer aantrekkelijke investering met lange termijn terugverdiensten

Omdat de panelen koeler blijven, gaan ze ook minder snel kapot en hebben ze een langere levensduur. Omdat een groen dak van zichzelf al erg lang meegaat, heeft u er bij deze combinatie voor een lange tijd geen omkijken naar en blijft het dak u geld opleveren.

Bijdrage aan groen en biodiversiteit

Andere plantensoorten zullen zich vestigen op de schaduwrijke plekken achter de zonnepanelen. Ook vogels en andere dieren vinden de schaduw prettig, waardoor er een grotere biodiversiteit ontstaat.

Waardeverhoging van uw huis of bedrijfspand

Panden met of een groendak of zonnepanelen hebben een hogere waarde. Als u de technologieën combineert stapelt die hogere waarde zich op!

Duurzaam uw woning verkoelen

Een groen dak koelt onderliggende verdiepingen van een pand. Het groen zal minder opwarmen dan een zwart dak. Daarnaast zal het sedum water verdampen wat actief warmte onttrekt uit de omgeving en zo een duurzame verkoeling realiseren.

Optimale bijdragen aan de transitie naar duurzame energie

Door de hogere opbrengst van de zonnepanelen wekt u nog meer duurzame energie op en zorgt u er zo voor optimaal bij te dragen aan de transitie naar duurzame energie.

Beide technieken op 1 dak

Met het Solar Sedum airframe hoeft u niet meer te kiezen tussen het een of het ander.
U krijgt een volledige integratie zowel een groen dak als zonnepanelen op uw dak.
Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Waarom is een volledige integratie belangrijk?

Volledige Integratie

Onvolledige integratie

Vaak wordt er alleen groen om zonnepanelen heen geplaatst of wordt er onvoldoende rekening gehouden met het groen. Zie het voorbeeld hieronder:

Waarom liever niet een onvolledige integratie?

Een onvolledige integratie van een groen dak met zonnepanelen verlaagt uw rendement en verkort de levensduur van uw dak.

Volledige integratie

Een volledige integratie zorgt ervoor dat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de voordelen van een groen dak met zonnepanelen. Het sedum loopt volledig door onder de panelen en heeft voldoende licht, lucht en water om goed te groeien.

Waarom wel een volledige integratie?

Een volledige integratie van een groen dak met zonnepanelen verhoogt uw rendement en een langere levensduur van uw dak

Kwaliteit is essentieel

Alleen de beste kwaliteit producten

Solar Sedum werkt met de hoogste kwaliteit materialen. In alle jaren van advies, uitvoer en installaties zien wij dat het gebruik van betere materialen leidt tot een duurzame en langetermijnoplossing met minder kosten en gedoe op latere momenten. Daarom werken wij met de beste merken, materialen en hoogste niveau partners om voor onze klanten de allerbeste ervaring te creëren, zowel nu als in de toekomst.
Wilt u ook een Solar Sedum Energie dak?
Zonnepaneel van het Amerikaanse merk SunPower
Zonnepanelen
Sunpower
De hoogrendementspanelen van het Amerikaanse merk SunPower zijn de beste panelen die verkrijgbaar zijn op de markt. Ze bieden een weergaloze garantie van 25 jaar op het product én een prestatiegarantie van 90% na 25 jaar. Deze panelen hoeft u dus praktisch niet meer te vervangen. Er zijn verschillende variaties beschikbaar in de hoeveelheid Wattpiek. Natuurlijk aanpasbaar naar uw wensen, allemaal van de hoogste kwaliteit.
Merk Sunpower
Watt 325Wp tot en met 400Wp
Levensduur Minimaal 25 jaar
Een close-up van een hoge kwaliteit sedum plug
Sedum
Sedumpluggen
Wij maken voor onze sedumdaken gebruik van de hoogste kwaliteit materialen. Ons sedumdak wordt laag voor laag op de bestaande dakbedekking aangelegd en is één werkend geheel. De eerste laag is een wortelwerende folie om uw dakbedekking te beschermen. Vervolgens worden er bescherm-, bevloeiings-, drainage- en filterlagen gelegd om de juiste waterhuishouding voor de dakbegroeiing te garanderen. Hier overheen wordt het substraat gestort dat als bodem dient voor de begroeiing. Dit substraat is gemaakt van 100% gerecycled bouwmateriaal en zorgt voor een onderhoudsarme bodem voor de sedumbeplanting. In tegenstelling tot andere aanbieders, werken wij het liefst met sedumpluggen. Deze bieden namelijk het langst hoge kwaliteit. Sedumpluggen hebben twee jaar nodig om volledig dicht te groeien, maar bieden na deze groeiperiode de meest bestendige dakbegroeiing tot wel tientallen jaren lang.
Drie variaties, combineren mogelijk:
Standaardsedumbeplanting
Bio-diverse
sedumbeplanting
Bij- en vlindervriendelijke
sedumbeplanting

Solar Sedum neemt alles voor u uit handen!

Wilt u verder kijken naar de combinatie tussen een groen dak en zonnepanelen, dan helpt Solar Sedum u daar graag bij verder. We kunnen alles voor u uit handen nemen en u volledig ontzorgen in het proces.

Groen dak onder zonnepanelen in Amsterdam

Klaar voor de start?

Wij zijn klaar voor uw dak!

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om u te adviseren en optimaal bij te staan bij de verduurzaming van uw dak. Sinds onze oprichting in 2012 hebben wij veel particulieren, VvE’s, scholen, bedrijven en gemeenten geholpen. Is uw dak het volgende?

Neem direct contact op

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en ontvang binnen één werkdag reactie
Voornaam*
Achternaam*
Telefoonnummer*
Emailadres*
Uw bericht:
Bedankt voor uw bericht!
Wij komen zo snel mogelijk
met een reactie. 📮
Oops! Er ging iets fout. Probeer het nog een keer.