Amsterdam, Dapperbuurt

Particulier
-
Amsterdam
VvE voorzien van een groen dak met zonnepanelen
2017
2017

Deze VvE heeft maar liefst 300m2 vergroend

Het sedum is aangelegd met sedumsprossen

Deze VvE heeft in April, 2017 hun volledige dak van in totaal 300m2 vergroend. Hiermee hebben ze een mooie vergroeningsslag gemaakt in Amsterdam-Oost. Voor dit dak is gekozen voor de spros methode, sedumsprossen zijn kleine sedum stekjes die over het dak worden uitgestrooid. Deze stekjes gaan zich in het substraat (plantenvoedingsbodem) wortelen en groeien vervolgens uit tot mooie sedum planten. Het voordeel hiervan is dat in een kortere tijd een groot oppervlakte groen kan worden aangelegd. Het nadeel is dat het langer duurt voordat het groen dak volgroeid is.

Daarbij is de VvE begonnen met het opwekken van duurzame energie met de 81 Nederlandse Exasun zonnepalen met SolarEdge omvormers en power optimizers erbij geplaatst op onze Solar Sedum Airframes. Hiermee heeft de zonnepanelen installatie een totaal vermogen van 22680 Wp, de VvE kan nog jarenlang genieten van hun eigen duurzaam opgewekte stroom. Wij komen  twee keer per jaar langs voor een onderhoudsbeurt, zo hoeft de VvE zich nooit zorgen te maken over hun groene dak en zonnepanelen.

Contact

Verrichte werkzaamheden

Installatie
Algemene installatie van het duurzame dak is door Solar Sedum opgenomen om het voor de klant zo makkelijk mogelijk te maken
Sedum aanleggen
De sedumplanten die Solar Sedum gebruikt voor haar energiedaken zijn van de hoogste kwaliteit
Zonnepanelen installeren
Solar Sedum gebruikt alleen de beste panelen die ook ethisch zijn geproduceerd.

Een grijs getekend silhouet van een quotatieteken
-

Ook een Solar Sedum Energiedak?

Wij staan voor u klaar!

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om advies te geven en u optimaal te helpen uw dak te verduurzamen. Wij hebben sinds onze oprichting in 2012 veel particulieren, VvE’s, scholen, bedrijven en gemeenten geholpen. Is uw dak de volgende?