Ontdek de kracht van een sedumdak

Laat uw dak meer zijn dan alleen een bescherming; transformeer het in een bron van leven. Ontdek hoe wij met passie en precisie het beste groen dak voor uw situatie realiseren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Sedumdaken en biodiversiteit

Bij ons gaat het verder dan alleen een groen dak of sedumdak. Wij geloven in het creëren van biodiverse daktuinen.

Wij maken van uw dak een levendig ecosysteem! Dus, als u op zoek bent naar een dak dat niet alleen groen is, maar ook een thuis biedt aan verschillende planten, bloemen, insecten en vogels, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Vraag een offerte aan

Vergelijken van Groene daken

Bij het kiezen van een groendak zijn er een aantal belangrijke afwegingen om te maken. Het vergt expertise om een groendak op de juiste manier aan te leggen, en uiteraard moet je kiezen voor wat je wilt. Hieronder volgt een vergelijking tussen sedummatten en substraatdaken.

De juiste integratie tussen groen dak en zonnepanelen

Biodivers sedumdak met substraat

Maximale biodiversiteit

Hoog waterbergend vermogen

Langere levensduur

Uitgelichte projecten

Uitgelichte projecten

Praktische info

Om u zo goed mogelijk te informeren vind u hier alle praktische informatie over een groen dak met zonnepanelen. We gaan in op zaken als de kosten van een groen dak, subsidie op groene daken, of uw dak geschikt is, de opbouw van het dak en meer.

Lees meer over:

De voordelen

Natuurlijke verkoeling

Een groen dak kan uw pand tot wel 5 graden koeler houden tijdens warme dagen. Dit verbetert het binnenklimaat aanzienlijk zonder extra energieverbruik.

Meer biodiversiteit

Een groen dak biedt een habitat voor lokale flora en fauna, waarmee u direct bijdraagt aan de verrijking van biodiversiteit in uw omgeving. U creëert naast meer groen ook leefruimte voor bijen, vogels en vlinders.

CO2-opslag

Groene daken spelen een rol in de opslag van CO2, waarmee u actief bijdraagt aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk. Elk stukje groen op uw dak is een stap naar een betere wereld.

Tot 50L waterberging per m²

Ons groene dak kan aanzienlijke hoeveelheden regenwater opvangen en geleidelijk afgeven. Dit vermindert de belasting op het rioolsysteem en verkleint de kans op wateroverlast in uw omgeving.

Langere levensduur van uw dak

Een groen dak is als een schild dat uw dak jong houdt. De beschermende laag van een groen dak verlengt de levensduur van uw dakbedekking door deze te beschermen tegen weersinvloeden. Een slimme keuze voor de lange termijn.

Geluidsdemping

Groene daken absorberen geluiden van buitenaf, wat zorgt voor een opmerkelijke vermindering van omgevingsgeluid.

Vermindering Urban Heat Island Effect

In stedelijke gebieden, waar de gemiddelde temperatuur hoger ligt, helpen groendaken door hun verkoelende werking het Urban Heat Island Effect te verminderen, wat de leefomgeving aangenamer maakt voor mens en dier.

Verantwoorde aanleg

DDe groendaken die Solar Sedum aanlegt, maken gebruik van 100% biologisch geteelde planten en gerecyclede/upcyclede materialen. Zo bent u verzekerd van de meest duurzame keuze voor uw dak.

Subsidie

Vaak is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanleg van uw groen dak. Deze subsidies worden niet landelijk verstrekt, maar via gemeentes, waterschappen en/of provincies. Zo is het in sommige gemeenten mogelijk om 50% van de kosten van een groen dak als subsidie te ontvangen. Een vaak gevraagde voorwaarde hiervoor is dat de minimale waterberging boven de 25L/m2 is, daarnaast kan de subsidie geschaald worden op basis van het waterbergende vermogen! Lees hieronder mee over de verschillende subsidies door het land heen.

Omdat het aanvragen van een subsidie ingewikkeld en tijdrovend kan zijn, helpen wij hier graag bij. Soms kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen, maar anders helpen we u uiteraard richting een succesvolle aanvraag.

Wat kost een groen dak?

Pleasure of investment

Deze investering verdient zichzelf 2 tot 3 keer terug in 25 jaar - dat is pas rendement! Een groen dak kan de levensduur van uw dak verdubbelen in vergelijking tot een zwart EPDM of zwart bitumen dak en verkoelt het de woning en de zonnepanelen. Omdat de panelen koeler blijven, is het rendement hoger en hebben ze een langere levensduur. Daarmee maakt u uw dakbedekking duurzamer.

De kosten

In de markt zijn veel verschillende groene daken te vinden. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen cassettes, matten en substraatdaken. Afhankelijk van het soort groene dak dat u kiest, zijn er bepaalde kosten aan verbonden. Matten zijn bijvoorbeeld goedkoper, maar gaan minder lang mee en hebben niet de waterbergende capaciteit van een substraatdak!

Wij plaatsen substraat daken voor het beste resultaat in biodiversiteit, waterberging, levensduur en verkoeling. Zo investeert u in een dak voor het leven. Afhankelijk van de dikte van het substraat, de gekozen beplanting en het logistieke plan zal de prijs variëren. Neem contact op met onze adviseurs om een prijs op basis van uw situatie te bepalen.

Is uw dak geschikt voor ee sedumdak?

Platte daken & schuine daken

Onze oplossing werkt het beste op platte of licht hellende daken. Heeft u een schuin dak en wilt u een sedumdak plaatsen? Dan is deze oplossing iets lastiger. Dit betekent niet dat we u niet kunnen helpen, maar wel dat we iets ingenieuzer te werk moeten gaan.

Is mijn dak sterk genoeg voor een sedumdak?

Een sedumdak kan behoorlijk zwaar zijn. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor dak u heeft. Onze volledige integratie weegt al snel 120 kg/m2. Uiteraard hebben wij ook lichtgewicht oplossingen. Maar ook hiervoor moet uw dak stevig genoeg zijn. Als u erop kunt staan, betekent dit nog niet dat het dak sterk genoeg is. Een sedumdak met zonnepanelen is een permanente belasting voor uw dak en niet te vergelijken met tijdelijke belasting.

Laat uw constructie controleren

U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat uw dak niet doorzakt. Daarom is het belangrijk dat u uw dak door een expert laat controleren voordat u er een sedumdak op plaatst.

Gelukkig heeft Solar Sedum al meer dan 12 jaar ervaring met het installeren van groene daken en zonnepanelen. Wij hebben elk type dak voorbij zien komen en weten wat er komt kijken bij de aanleg van een groen dak met zonnepanelen. Tijdens een dak inspectie zoeken wij uit of uw dakconstructie stevig genoeg is voor een groen dak met zonnepanelen.

Ontdek of uw dak geschikt is

Een groen dak aanleggen

Bij Solar Sedum nemen we u graag mee in hoe de installatiedag eruit ziet. Het proces van een sedumdak aanleggen begint met zorgvuldige planning en voorbereiding.

Sedumdak aanleggen

In de ochtend worden het substraat en de plantjes geleverd. Daarna komen wij met de onderlagen, frames en een steiger of ladderlift. We brengen alle benodigdheden naar het dak en leggen de onderlagen en frames neer. Indien nodig plaatsen we aluminium randen om dakonderdelen te beschermen of om goten te creëren voor de waterafvoer. Tegen de middag komt er een kraan die de big bags met substraat op het dak stort. Wij verdelen vervolgens de sedumplanten over het dak en planten deze met de hand in. Als laatste lopen we samen met u een rondje over het dak om ons werk op te leveren, waarbij we uitleg en toelichting geven waar nodig. Hierna worden de zonnepanelen geïnstalleerd.

Neem nu contact op

Onderhoud

Hoeveel onderhoud heeft een sedumdak nodig?

Extensieve sedumdaken bieden de mogelijkheid om een rijk scala aan vetplanten te laten groeien, die grotendeels zichzelf in stand houden. Dit betekent dus weinig onderhoud. Ondanks het zelfverzorgende vermogen kan uw sedumdak niet helemaal zonder onderhoud. Sedum heeft relatief weinig behoefte aan voeding en kan goed tegen droogte. In lange, zeer droge periodes kan het lonen om het sedum water te geven.

Met twee keer per jaar een onderhoudsbeurt aan uw groene dak bent u dan ook al klaar. Tijdens deze onderhoudsbeurt verwijdert u aangewaaid onkruid en controleert u de aanwezige afvoeren. Water geven is in principe niet nodig, tenzij het een lange periode achter elkaar droog en heel warm is geweest, bijvoorbeeld langer dan twee weken.

Zelf doen of laten doen?

Niet iedereen kan het dak op, of vindt dat even leuk. En heel eerlijk, niets is lekkerder dan achterover leunen terwijl uw groen dak floreert en uw zonnepanelen effectief zonne-energie opvangen. Laat daarom het onderhoud door ons uitvoeren.

Onze experts zorgen ervoor dat er geen monocultuur ontstaat en uw sedumdak geniet van een hoge mate van biodiversiteit. Daarnaast is het belangrijk om de zonnepanelen vitaal te houden. Daarom zorgen wij ervoor dat de zonnepanelen zo optimaal kunnen presteren en uw woning voorzien van duurzame energie.

Een lachende medewerker van Solar Sedum in een wit overhemd met oortjes in achter een zwarte laptop

Andere mogelijkheden

De juiste integratie tussen groen dak en zonnepanelen

Integratie

Groen met zonnepanelen kan ook. Door de integratie wordt het beste uit het dak gehaald!

Alles groen én panelen

Verantwoorde producten

Maximaal rendement

Lees Meer
De juiste integratie tussen groen dak en zonnepanelen

Zonnepanelen

Elk zonnepaneel is weer anders. Benieuwd met welke panelen wij het beste uit daken halen?

Europese producten

Hoge kwaliteit

Lange garanties

Lees Meer
De juiste integratie tussen groen dak en zonnepanelen

Thuisbatterij

In de transitie, met vaste terugleverkosten, kan een batterij de uitkomst zijn om onafhankelijker te worden.

Modulair

Afgestemd op verbruik

Brandveilig

Lees Meer
Ontdek de mogelijkheden op uw dak
Document

Wie zijn u voorgegaan

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Lees meer in onze blogs

Lees meer in onze blogs

Veelgestelde vragen

Kan een sedumdak op mijn dak?
Is onderhoud van een sedumdak nodig?
Wat is het verschil tussen een groen dak en sedumdak?
Sluiten