Creëer een verkoelende en biodiverse oase met een sedumdak

Creëer een koele duurzame oase met Solar Sedum daken
Stap in de wereld van verkoeling en duurzaamheid met Solar Sedum daken. Transformeer uw dak in een biodiverse oase die niet alleen bijdraagt aan een groenere toekomst, maar ook zorgt voor de gewenste verkoeling in uw leefomgeving.

Wat maakt ons biodiverse sedumdak het meest duurzaam?

Ondersteunt
leven en de natuur

Meer lezen

Verkoelend en
energiebesparend

Meer lezen

Onderhoudsarm
en duurzaam

Meer lezen

Beschermt uw dakbedekking

Meer lezen

Aanpasbaar
aan eigen wens

Meer lezen

Zonnepanelen integratie mogelijk

Meer lezen

Het groenste dak

Het sedumdak is al een waar begrip geworden in Nederland. Maar met veel producten waarvan de vraag toeneemt ligt het risico op commercialisering op de loer. Dit is ook het geval met sedumdaken, dit is natuurlijk een goede trend want hoe meer groen op de daken, des te beter zou je denken. Maar wist u dat er een wezenlijk verschil is tussen het type sedumdaken.

Niet optimale oplossing

Sedummatten zonder voedingsbodem

Onjuiste Integratie van Zonnepanelen boven een groen dak
Rode circkel met een kruis in het midden

Goede voedingsbodem

Rode circkel met een kruis in het midden

Weinig planten soorten

Groene cirkel met een checkmark in het midden

Kan bijna op elk plat/schuin dak

Optimale oplossing

Biodiverse daktuin

Juiste Integratie van Zonnepanelen boven een groen dak met een Solar Sedum Airframe
Groene cirkel met een checkmark in het midden

Waterbergende substraatlaag

Groene cirkel met een checkmark in het midden

Maximale biodiversiteit

Rode circkel met een kruis in het midden

Vereist draagkracht van het dak

Klaar om uw dak te transformeren?

Ontdek wat er mogelijk is

Sedumdaken en biodiversiteit

Bij ons gaat het verder dan alleen een groen dak of sedumdak. Wij geloven in het creëren van biodiverse daktuinen.

Wij maken van uw dak een levendig ecosysteem! Dus, als u op zoek bent naar een dak dat niet alleen groen is, maar ook een thuis biedt aan verschillende planten, bloemen, insecten en vogels, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Van een grijs dak naar een levendige groene oase!

Stap 1: Dakbedekking

Sedumdaken verdubbelen de levensduur van de dakbedekking. Ze beschermen de dakbedekking tegen regen, wind, UV-straling en temperatuurwisselingen, waardoor deze minder snel slijt of beschadigt. Voordat we het sedumdak aanleggen, controleren we zorgvuldig de staat van de dakbedekking en kunnen we deze vernieuwen met een wortelwerende dakbedekking indien nodig. Op die manier garanderen we een optimale bescherming en een duurzaam sedumdak.

Sedum met de hand pluggen in de substraatlaag voor een biodivers groendak

Stap 3: Aanleg sedumdak

Onze enthousiaste daktuinexperts komen vol energie bij u aan. Indien nodig beginnen we met een wortelwerende laag voor uw dakbedekking. Daarna leggen we een drainagelaag aan voor de juiste waterafvoer. Hier bovenop leggen wij de substraatlaag (voedingsarme plantenbodem) aan en vervolgens plaatsen we met liefde en passie de beplanting in de substraatlaag. De dikke substraatlaag met hoge waterberging zorgt voor optimale groeicondities. Het resultaat is een prachtig sedumdak dat biodiversiteit bevordert, isoleert en de levensduur van de dakbedekking verlengt. Met ons ervaren team en oog voor detail zorgen wij voor een vakkundige aanleg van uw biodiverse sedumdak, waarbij elke plant met zorg wordt geplaatst.

Hoe hoog is de biodiversiteit?

Om de biodiversiteit te bepalen, worden vaak methoden zoals soorteninventarisatie toegepast. Hierbij worden planten, dieren en micro-organismen geteld en geïdentificeerd in een specifiek gebied. Dit kan worden gedaan door middel van veldwaarnemingen of met camera beelden. Bovenstaande foto kan worden gebruikt voor een soorteninventarisatie van het aantal planten. Op deze manier krijgt men een beeld van de verscheidenheid aan soorten en hun aantallen, wat belangrijke informatie oplevert over de biodiversiteit van dat gebied. Op het biodiverse groene dak op de afbeelding hierboven zijn maar liefst 11 verschillende plantensoorten.

Extra duurzaamheid met zonnepanelen?

We krijgen vaak de vraag of een groen dak in combinatie met zonnepanelen kan. Ja, een groen dak kan met zonnepanelen worden gecombineerd. Sterker nog, als u uw dakbedekking wilt verduurzamen moet u meestal kiezen tussen een groen dak of zonnepanelen. In vergelijking tot veel andere partijen integreert Solar Sedum sedumdak met zonnepanelen optimaal, waardoor u geniet van alle voordelen van groen en zon.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Kan een sedumdak op mijn dak?
Is onderhoud van een sedumdak nodig?
Kunnen zonnepanelen in sedum worden geïntegreerd? 

Lees meer in onze blogs