Craft Dairy, 2e Exloërmond

Commercieel
-
2e Exloërmond
Biologische zuivel producent heeft zijn dak voorzien van een groen dak met zonnepanelen
2022
2022

Bedrijfspand in Drenthe nog duurzamer gemaakt

Met een lichtgewicht sedumdak met zonnepanelen

Het bedrijfspand van Craft Dairy was al duurzaam omdat ze er biologische zuivel producten produceren, maar ze wilde nog een stap verder gaan door hun eigen energie op te wekken en daarbij ook nog een bijdrage aan de natuur te geven door het dak te voorzien van een sedumdak. In totaal is hier 259 m2 aan dakoppervlakte vergroend en maar liefst 300 panelen geplaatst van Hyundai met een totaal vermogen van 120.000 Wp.

Het plaatsen van een groen dak met zonnepanelen is vaak een uitdaging op dergelijke bedrijfspanden. Loodsen zijn niet gebouwd om draagkrachtig te zijn, door de grote oppervlakte is er vaak een grote overspanning en doordat de constructie van staal is zal er sneller een doorbuiging ontstaan bij veel gewicht op het dak. Als oplossing hebben we gekozen voor sedummatten (wegen minder) en een eiland-constructie voor de panelen.

Contact

Verrichte werkzaamheden

Installatie
Algemene installatie van het duurzame dak is door Solar Sedum opgenomen om het voor de klant zo makkelijk mogelijk te maken
Sedum aanleggen
De sedumplanten die Solar Sedum gebruikt voor haar energiedaken zijn van de hoogste kwaliteit
Zonnepanelen installeren
Solar Sedum gebruikt alleen de beste panelen die ook ethisch zijn geproduceerd.

Een grijs getekend silhouet van een quotatieteken
-

Ook een Solar Sedum Energiedak?

Wij staan voor u klaar!

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om advies te geven en u optimaal te helpen uw dak te verduurzamen. Wij hebben sinds onze oprichting in 2012 veel particulieren, VvE’s, scholen, bedrijven en gemeenten geholpen. Is uw dak de volgende?