Sedumdak subsidieSedumdak subsidie in 2022in 2021

Omdat een groen dak niet alleen goed is voor uw woning, maar ook voor de omliggende woningen geeft de gemeente tot wel 50% subsidie op groen dak.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Tekening van een huis met een groen dak en plantje in het midden

Hoe groen is uw dak?

Breng de natuur dichter bij huis

Tekening van een zonnepaneel met een zonnetje erboven

Heeft u al panelen?

Wordt ook voorzien van 100% duurzame stroom

1000+

Woningen voorzien

van een duurzaam dak

De oprichter van Solar Sedum in een zwarte colbert met wit overhemd en plantjes in zijn handen
Meer weten?
Neem contact op

Waarom juist nu een groen dak?

Ook in 2021 maken gemeenten geld vrij voor sedumdak subsidie. Dit maakt het verduurzamen van uw woning nog aantrekkelijker. Zo kunt u subsidie voor uw groen dak met zonnepanelen aanvragen. Alleen is het subsidie-oerwoud niet altijd even overzichtelijk en kan een subsidieaanvraag voor een groen dak onnodig tijdrovend en ingewikkeld zijn. Daarom regelen wij uw subsidie voor het verduurzamen van uw woning terwijl wij uw dak vergroenen en uw woning voorzien van duurzame energie.

Zo maakt solar sedum duurzaamheid gemakkelijk!
Meer informatie over een groendak?

"Wij hebben de service van Solar Sedum als perfect ervaren. De medewerkers zijn professioneel, kundig en vriendelijk. Hun adviezen zijn persoonlijk. Het bedrijf heeft een duidelijke filosofie: Nederland moet groener, biodiverser en CO2-neutraal."

Een klant van Solar Sedum die lacht
Rudy Klaassen
Amsterdam, 2020

Een groen dak met zonnepanelen is een slimme investering, punt.

Deze investering verdient zichzelf 2 tot 3 keer terug in 25 jaar - dat is pas rendement! Bovendien zorgt de combinatie voor een hoger rendement op zonne-energie en meer biodiversiteit.

Een medewerker die achter zijn laptop zit met een mok met Solar Sedum erop.

Voorwaarden sedumdak subsidie

Ondanks het uitzonderlijke jaar geven gemeenten ook in 2021 weer subsidie voor de verduurzaming van uw woning. Zo is het in sommige gemeenten mogelijk om 50% van de kosten van het groen dak als subsidie te ontvangen. Een vaak gevraagde voorwaarde hiervoor is dat de aanleg en het onderhoud wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf zoals Solar Sedum.

Wilt u weten hoeveel sedumdak subsidie u kunt ontvangen?
Onze toppers helpen u hierbij
Groen dak onder zonnepanelen in Amsterdam

Sedumdak subsidie per gemeente

Solar Sedum maakt het u makkelijk

Omdat elke gemeente haar eigen voorwaarden heeft voor subsidie op een groen dak kan het lastig zijn om de juiste partij te kiezen. Daarom maken wij het u makkelijk. Een Solar Sedum Energiedak voldoet aan alle regels om in aanmerking te komen voor sedumdak subsidie in uw gemeente. Dit komt omdat wij alleen met de beste kwaliteit materialen werken en de hoogste kwaliteit leveren. Met behulp van ons unieke Airframe zijn wij in staat groene daken naadloos met zonnepanelen te combineren en zo het meeste uit uw dak te halen!

Staat uw gemeente er niet tussen? Wij zoeken uit welke subsidie op uw woning van toepassing is.

Een Solar Sedum Energiedak voldoet aan alle regels om in aanmerking te komen voor sedumdak subsidie.
OpenDicht

Subsidie groen dak Almelo

In Almelo is er subsidie beschikbaar voor een groen dak en een sedum dak. De subsidie is €21,73 per m2 groen dak. De subsidie is aan te vragen voor daken van 5 tot 90 m2. Gemeente Almelo heeft meer subsidies voor groene maatregelen. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Almelo 

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn is een subsidie beschikbaar voor het vergroenen van uw dak. De subsidies zijn beschikbaar voor woningen binnen een bestaand stads- of dorpsgebied kijk hier of uw woning binnen dit gebied valt. De beschikbare subsidie is maximaal 50% met een maximum van € 2.000 per woning. 

De subsidie op een groen dak heeft een maximum van €30 per m2 + €10 per m2 biodiversiteit bonus (meer dan 50% beplanting anders dan sedum). Er zijn ook advieskosten max. €200 voor draagkracht dak berekeningen mits het project wordt uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Alkmaar

In Alkmaar is er een subsidie beschikbaar op groene daken, de hoogte van de subsidie voor een groen dak is € 25,- per m2 en € 35,- per m2 voor een groen dak waarvan aantoonbaar minimaal 50% oppervlakte uit andere planten (grassen en kruiden) dan sedum bestaat. Solar Sedum selecteert de plantensoorten handmatig hierdoor kunnen wij naar wens aan de biodiversiteit verwachtingen van de gemeente en u voldoen. De maximale subsidie op een groen dak is € 10.000 per aanvraag.

 

De eisen zijn dat het groene dak tenminste 4 vierkante meter is. Daarbij, moet het waterbergend vermogen van het groene dak minimaal 20 liter per vierkante meter zijn. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Alkmaar.

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Amsterdam

Vanuit de gemeente Amsterdam is er op dit moment geen subsidie meer beschikbaar op groene daken. Er is wel een subsidie op groene daken vanuit Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, deze regeling geldt voor de inwoners van hun gebied die in een stedelijk gebied wonen. Maar ook voor organisaties die geen doel hebben om winst te maken, zoals buurtinitiatieven en VvE’s.

Voor uw huishouden geldt een subsidieregeling van 20 euro per m² aangelegd sedumdak of biodivers groen dak tot een maximaal bedrag van 1.100 euro. Voor een VvE of buurtiniatief is de subsidie maximaal 50% van kosten. En maximaal 25.000 euro per aanvrager en activiteit.

In 2022 en 2023 is er 150.000 euro beschikbaar voor deze regeling. Van 2024 tot en met 2027 is er ieder jaar 250.000 euro gereserveerd. De verdeling van het subsidiebudget kan per jaar verschillen. In 2022 is er 40.000 euro beschikbaar voor huishoudens en 110.000 euro voor buurtinitiatieven. In 2023 is de verdeling 50.000 euro voor huishoudens en 100.000 euro voor buurtinitiatieven. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Amsterdam.

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Amstelveen

In de gemeente Amstelveen kunt u subsidie krijgen op de aanleg van een groen dak.  U krijgt bij de aanleg van een sedumdak subsidie tot €60 per m2. De gemeente vergoedt maximaal 50% van de gemaakte kosten tot een maximum van €25.000.

Om in de gemeente Amstelveen aan de subsidieaanvraag te voldoen moet de minimale oppervlakte van het te vergroenen dak 15m2 zijn. Uiterlijk 6 maanden na de datum van toekenning van de subsidie moet de aanleg van het sedumdak zijn voltooid. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Amstelveen.

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Arnhem

In de gemeente Arnhem kunt u subsidie krijgen op de aanleg van een groen dak. In Arnhem verschilt de hoogte van de subsidie per gebied. U krijgt tot 65% subsidie in focusgebieden, 50% in een brongebied, hitteplek, een plek waar zich wateroverlast voordoet of een plek die gevoelig is voor droogte en 30% voor alle overige gebieden. Er geldt een maximum van €25.000 per aanvraag. 

Om in de gemeente Arnhem aan de subsidieaanvraag te voldoen moet de oppervlakte van het sedumdak minimaal 10 m2 zijn voor particulieren en 25 m2 voor kantoren, bedrijfsgebouwen en bouwwerken.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Arnhem. 

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Breda

In de gemeente Breda kunt u subsidie krijgen op de aanleg van een groen dak. Op een extensief groen dak is de subsidie €20 per m2. Wilt u een bouwkundig expert? De kosten worden tot €250 per dak tot 100 m2 en €350 per dak groter dan 100m2 vergoed. De maximale subsidie per aanvraag bedraagt €3.000 voor particulieren en €10.000 voor stichtingen, vereniging van eigenaren en bedrijven, met een maximum van 50% van de aanlegkosten. 


Om in de gemeente Breda aan de subsidieaanvraag te voldoen zijn er een aantal voorwaarden. Het groene dak heeft minimaal 8 soorten planten, heeft een waterbergende capaciteit van minimaal 25 liter per m2 en heeft minimaal 40 mm substraat laag.


Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Breda. 

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Den Haag

In de gemeente Den Haag kunt u subsidie krijgen op de aanleg van een groen dak. U krijgt bij de aanleg van een sedum dak subsidie van €25 per m2 tot een maximum van 50% van de aanlegkosten. De maximale subsidie per aanvraag bedraagt €20.000. 

Om in de gemeente Den Haag aan de subsidieaanvraag te voldoen zijn er een aantal voorwaarden. Het groene dak is minimaal 6m2, heeft een waterbergende capaciteit van 18 liter per m2, de helling van het dak is niet meer dan 35 graden en heeft tenminste 1 wortelwerende laag. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Den Haag.

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Groningen

Het subsidieplafond voor 2022 is bereikt voor groene daken.

In de gemeente Groningen kunt u subsidie krijgen op de aanleg van een groen dak. Op een extensief groen dak is de subsidie €30 per m2 voor oppervlakten tussen 6 tot 100 m2, €20 per m2 voor oppervlakten van 100 tot 250 m2 en €10 per m2 voor oppervlakten van 250 tot 1000 m2.


Om in de gemeente Groningen aan de subsidieaanvraag te voldoen zijn er een aantal voorwaarden. U laat het dak aanleggen door een specialist en het dak is minimaal 6 m2, daarnaast moet het gebruikte substraat voldoen aan de beoordelingsrichtlijn ‘BRL 9341’.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Groningen.

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Nijmegen

In de gemeente Nijmegen kunt u subsidie krijgen op de aanleg van een groen dak. Bij de aanleg van een extensief groen dak worden de kosten voor 50% gesubsidieerd. Er geldt een maximum van €30 per m2, voor een intensief groen dak geldt een maximum van €50 per m2. Solar Sedum kan naar wens voor u een intensief of extensief groen dak aanleggen, echter kan de dakconstructie ervoor zorgen dat een intensief groen dak niet mogelijk is vanwege het gewicht.

Om in de gemeente Nijmegen aan de subsidieaanvraag te voldoen moet de oppervlakte van het sedumdak minimaal 10 m2 zijn voor een woning en 50 m2 voor een gebouw. Een extensief groen dak moet minimaal 25 liter per m2 kunnen opslaan. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Nijmegen. 

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Rotterdam

In de gemeente Rotterdam kunt u subsidie krijgen op de aanleg van een groen dak. In Rotterdam zijn er 2 type subsidies: “klimaatadaptatie tot 1.500 euro & klimaatadaptatie vanaf 1.500 euro”. De voorwaarden van beide aanvragen zijn hetzelfde. De aanvraagprocedure verschilt: 

  • Aanvragen tot €1.500,- moeten worden ingediend na uitvoering van de werkzaamheden (maximaal 8 weken na afronding). 
  • Aanvragen vanaf €1.500,- moeten worden ingediend voor de uitvoering van werkzaamheden (minimaal 8 weken voor start werkzaamheden)

Op een extensief groen dak is de subsidie €500 per toegevoegde kubieke meter waterberging en €10 per toegevoegde vierkante meter gerealiseerd groen oppervlak. Het is mogelijk om de bijdragen te combineren. De maximale subsidie per aanvraag vanaf €1.500 bedraagt €50.000.

Om in de gemeente Rotterdam aan de subsidieaanvraag te voldoen zijn er een aantal voorwaarden. Het toegevoegde oppervlak aan groen bedraagt ten minste 20 m2 en de toegevoegde waterberging bedraagt ten minste 1 m3 (= 1.000 liter). Als u sedum op het dak wilt aanleggen, moet u ook zorgen voor een waterberging van minimaal 30 liter per m2.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Rotterdam.

Weten hoeveel u kunt ontvangen?
OpenDicht

Subsidie groen dak Utrecht

In de gemeente Utrecht kunt u subsidie krijgen op de aanleg van een groen dak. Op een groen dak is de subsidie 50% van de kosten met een maximum van €25 per m2 voor een extensief groen dak, voor een biodivers groen dak is het maximum €35 per m2 en voor een intensief groen dak is het maximum €50 per m2. Wilt u een bouwkundig expert? De kosten worden tot €250 per dak vergoed, maar niet meer dan €1.000 per aanvraag. De maximale subsidie per aanvraag bedraagt €20.000. 

Om in de gemeente Utrecht aan de subsidieaanvraag te voldoen moet het sedumdak wel groter zijn dan 10m2. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Utrecht.

Weten hoeveel u kunt ontvangen?

Solar Sedum neemt u alles uit handen!

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om u te adviseren en optimaal bij te staan bij de verduurzaming van uw dak.