Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen met groen dak

8/6/2023

Overweegt u om een groen dak met zonnepanelen te installeren, maar vraagt u zich af of uw dak geschikt is? Dit is een belangrijke vraag waar u rekening mee moet houden voordat u deze duurzame investering doet. In deze blog bespreken we hoe u kunt bepalen of uw dak geschikt is voor een groen dak met zonnepanelen en wat u kunt doen als uw dak niet geschikt lijkt te zijn.

Platte daken & schuine daken

Laten we beginnen met de vraag of uw dak geschikt is voor een groen dak met zonnepanelen. Onze oplossing werkt het beste op platte of licht hellende daken. Heeft u een plat dak of een licht hellend dak, dan kunnen wij u zonder problemen voorzien van een duurzaam dak. Op een plat dak plaatsen wij eerst het groen, gevolgd door de zonnepanelen.

Heeft u een schuin dak en wilt u een groen dak met zonnepanelen plaatsen? Dan is deze oplossing lastiger. Op dit moment kunnen wij u met een schuin dak (meer dan 10 graden schuin) niet voorzien van een groen dak. Wij zijn continu bezig met innoveren, ook op het gebied van schuine daken. Op een hellend dak (tot 10 graden schuin) kunnen wij van een groen dak met zonnepanelen voorzien.

Dit betekent niet dat wij u niet kunnen helpen met uw schuine dak verduurzamen, als u alleen zonnepanelen wilt kunnen wij u hier uiteraard mee helpen.

Weten wat dit voor uw dak betekent?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom erachter hoe groen dak met zonnepanelen uw dak kan verduurzamen.
1000 +

Woningen voorzien

Wij hebben veel ervaring

Is mijn dak sterk genoeg voor een groen dak met zonnepanelen?

Er is nog een belangrijk aspect waar u rekening mee moet houden: is uw dak sterk genoeg voor een groen dak met zonnepanelen? Een groen dak met zonnepanelen kan behoorlijk zwaar zijn. Onze volledige integratie weegt al snel 120 kg per m2. Uiteraard hebben wij ook lichtgewicht oplossingen. Maar ook hiervoor moet uw dak stevig genoeg zijn. Als u erop kunt staan, betekent dit nog niet dat het dak sterk genoeg is. Een sedumdak met zonnepanelen is een permanente belasting voor uw dak en niet te vergelijken met tijdelijke belasting.

Laat uw constructie controleren

Daarom is het verstandig om uw dakconstructie te laten controleren voordat u een groen dak met zonnepanelen installeert. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat uw dak niet doorzakt. Nu vraagt u zich natuurlijk af: "hoeveel kan uw dak dragen?". Dat is een belangrijke vraag die lastig te beantwoorden kan zijn. Gelukkig heeft Solar Sedum al meer dan 10 jaar ervaring met het installeren van groene daken en zonnepanelen. Wij hebben elk type dak voorbij zien komen en weten wat er komt kijken bij de aanleg van een groen dak met zonnepanelen.

Tijdens een dakinspectie zoeken wij uit of uw dakconstructie stevig genoeg is voor een groen dak met zonnepanelen. Als blijkt dat uw dakconstructie niet stevig genoeg is, kunnen wij u helpen om uw dak te verstevigen. Dit doen we in overleg met een constructeur, zodat uw dak voldoet aan alle veiligheidsnormen en geschikt is voor een groen dak met zonnepanelen.

Kortom, als u wilt weten of uw dak geschikt is voor een groen dak met zonnepanelen, is het verstandig om uw constructie te laten controleren door experts. Solar Sedum kan u hierbij helpen en adviseren over de mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Veel gestelde vragen

Is mijn dak sterk genoeg voor een groen dak met zonnepanelen?
Kan een groen dak op en plat dak?
Kan een groen dak op een schuin dak?

Lees meer in onze blogs