WIE IS 
SOLAR SEDUM?

Wij geloven in de kracht van de natuur!

Daarom is onze missie: "Een Solar Sedum dak in elke straat vóór 2030"

ONS TEAM

X

Antal

Ik neem je mee in een wereld waar de natuur je helpt om je dak klimaat bestendig te maken en je in staat stelt om onafhankelijk en beter stroom op te wekken. Samen naar een mooie, duurzame en vriendelijke toekomst!

X

Daan

Elke dag leveren we met Solar Sedum een echte, concrete bijdrage aan verduurzaming. Meer planten, meer panelen. Dit geeft me onwijs veel energie om door te zetten en een verschil te maken met zijn allen!

X

Daan

Met plezier adviseer ik u over de verduurzaming van uw dak en help ik u opties te vinden die eerder niet voor mogelijk werden gezien.

X

Dalvyn

Als Sales Consultant hoop ik u mee te kunnen begeleiden om duurzamer te wonen.

X

Evert

Techniek kan de gevolgen van klimaatverandering helpen verminderen en als Solar specialist zet ik me daar met heel mijn hart voor in. Ajeto!

X

Guus

Door zelf aanwezig te zijn bij de installatie van onze daken zie ik wat voor impact ons werk maakt. Dit motiveert mij enorm om nog meer daken te vergroenen!

X

Jacqueline

Natuur is goed voor mens en aarde! Het is hard nodig dat we verder gaan vergroenen en verduurzamen. Met een biodivers groen dak en duurzame energie kunt u hieraan bijdragen. Als Sales Consultant help ik u graag!


X

Job

Het is mijn doel om VvE's te helpen met het optimaal verduurzamen van hun dak. Daarnaast krijg ik enorm veel energie van de passie voor duurzaamheid die ik terug zie in ons team en bij de klanten die we helpen!

X

Julia

Ik ben een natuurliefhebber die in het leukste team de operatie van Solar Sedum ondersteunt.

X

Matthijs

Met mijn jarenlange ervaring in het aanleggen van biodiverse daktuinen, dakterrassen en groene daken weet ik wat voor impact onze daken maken. Daarom ben ik Solar Sedum gestart om nog meer impact te kunnen maken!

X

Ruben

Ik ben een gedreven marketeer & optimalisatiespecialist die mijn expertise inzet voor een eerlijke en duurzame samenleving.

X

Thomas

Met een passie voor groen en natuur krijg ik bij Solar Sedum de kans om de wereld groener te maken. Ik kom graag bij u langs om samen een prachtig project te realiseren voor een beter milieu.

Ons verhaal

Over Solar Sedum

Wij van Solar Sedum geloven, als sociale onderneming, dat er op daken een geweldige potentie ligt om de natuur terug te brengen in de stad en tevens eigen duurzame energie op te wekken. Hierbij geloven wij in zowel het leveren van waarde voor onze klant als het hebben van een positieve impact op de maatschappij.

Solar Sedum was een van de eerste bedrijven in Nederland die de unieke combinatie van zonnepanelen en een groendak aanbod. Door de opgebouwde ervaring heeft Solar Sedum zich inmiddels ontwikkeld tot een veelzijdige speler in de markt die haar klanten op alle vlakken kan ontzorgen. Bij Solar Sedum werken niet alleen ingenieurs met technische ervaring en kennis van zaken, maar ook deskundigen op het gebied van subsidies en vergunningen.

Solar Sedum is een duurzame onderneming. Wij willen graag iets terugdoen voor de maatschappij en onze leefomgeving. Daarom kiezen wij voor producten en oplossingen die goed zijn voor mens en milieu. Door middel van innovatie willen we het daklandschap in Nederland verfraaien en verduurzamen. Zo richten wij ons op projecten als ‘Red de bij’ en zijn we een trotse sociale onderneming die werk verschaft aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze partners

2012

Solar Sedum is opgericht door Matthijs Bourdrez in oktober 2012. Matthijs heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van biodiverse daktuinen, dakterrassen en groene daken. Door zijn achtergrond als bouwtechnoloog heeft hij oog voor detail. Hij begint met de ontwikkeling van systemen om groendaken en zonnepanelen te combineren.

De oprichter van Solar Sedum in een zwarte colbert met wit overhemd en plantjes in zijn handen
Close-up van het Solar Sedum Airframe met zonnepanelen erop en een groen dak eronder
2014

In samenwerking met studenten van de TU Delft wordt een nieuwe versie van het product van Solar Sedum, het Airframe, ontwikkeld. Hiermee kunnen de zonnepanelen optimaal boven een groendak worden geplaatst.

Zonnepanelen op een dak met groen dak eronder en huizen op de achtergrond

Een van onze Solar Sedum Energiedaken

2016

Na veel particulieren maken nu ook de eigenaren van grote gebouwen kennis met onze innovatie en grotere projecten worden gestart. Een school in Buitenveldert Amsterdam en een aantal grote VvE’s in Amsterdam en Utrecht nemen een Solar Sedum Energiedak!

Een droneshot van zonnepanelen op het dak van een VvE aan het water in Amsterdam
Zeven medewerkers van Solar Sedum achter een spandoek met de tekst Solar Sedum Zonnepanelen met groen
2018

Solar Sedum slaat een nieuwe koers in! Met een nieuw management wil Solar Sedum haar impact vergroten en de unieke combinatie tussen Solar en Sedum in heel Nederland uitrollen.

Heden

Solar Sedum groeit en helpt klanten door heel Nederland. Inmiddels bedraagt de jaarlijkse CO2 reductie van Solar Sedum Energiedaken in Nederland meer dan 400.000 kg CO2!

Een hand met een handschoen die een sedumplug vasthoudt en zonnepanelen op een dak op de achtergrond