31/3/2022

VvE Amsterdam-Oost is voorloper op het gebied duurzame energie!

Inhoudsopgave

Table of contents will appear here

Amsterdam, juli 2016 – De Amsterdamse Vereniging van Eigenaren Oetewaler heeft een primeur op het gebied van duurzame energie! Het Solar Sedum energiedak waarvoor zij hebben gekozen is het eerste energiedak dat volledig in Nederland is geproduceerd. Daarnaast is de VvE uit Amsterdam-Oost de eerste die met behulp van de Amsterdamse Groendak Subsidie een groendak heeft gerealiseerd.

Hoewel de Nederlandse productie van zonnepanelen maar een fractie is van de wereldwijde productiecapaciteit, kiezen particulieren steeds vaker voor Nederlandse zonnepanelen. Het unieke aan dit project is het feit dat naast de zonnepanelen, ook de draagframes en het groen van Nederlandse bodem komen. Hierdoor verdient het Solar Sedum dak het label fair trade.

Door extra groen op het dak aan te brengen blijven daken koeler, leveren de zonnepanelen betere prestaties en is er minder onderhoud nodig aan de dakbedekking. Bij dit project in Amsterdam-Oost is ook gekozen voor de aanleg van verschillende sedumsoorten in combinatie met bloemen en kruiden, speciaal bestemd voor de Amsterdamse bijen en vlinders die op het dak leven.

Hoewel een volledig dak als deze in eerste instantie om een hogere investering vraagt, levert het een hoger rendement op de middellange termijn van 6 tot 10 jaar. Dit heeft voor de bewoners van Oetewaler uiteindelijk de doorslag gegegeven om te kiezen voor een Solar Sedum Energiedak.

Maakt u ook deel uit van een VvE die duurzamer wil worden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!Is uw dak klaar voor een transformatie?

Bent u benieuwd wat het beste is voor uw dak? Krijg gratis advies van een van onze experts.

Persoonlijk en betrokken advies

Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop

Wij nemen alles uit handen

Praat met een van onze experts

Veel gestelde vragen

Lees meer in onze blogs