VvE Amsterdam-Oost is voorloper op het gebied duurzame energie!

31/3/2022

Amsterdam, juli 2016 – De Amsterdamse Vereniging van Eigenaren Oetewaler heeft een primeur op het gebied van duurzame energie! Het Solar Sedum energiedak waarvoor zij hebben gekozen is het eerste energiedak dat volledig in Nederland is geproduceerd. Daarnaast is de VvE uit Amsterdam-Oost de eerste die met behulp van de Amsterdamse Groendak Subsidie een groendak heeft gerealiseerd.

Hoewel de Nederlandse productie van zonnepanelen maar een fractie is van de wereldwijde productiecapaciteit, kiezen particulieren steeds vaker voor Nederlandse zonnepanelen. Het unieke aan dit project is het feit dat naast de zonnepanelen, ook de draagframes en het groen van Nederlandse bodem komen. Hierdoor verdient het Solar Sedum dak het label fair trade.

Door extra groen op het dak aan te brengen blijven daken koeler, leveren de zonnepanelen betere prestaties en is er minder onderhoud nodig aan de dakbedekking. Bij dit project in Amsterdam-Oost is ook gekozen voor de aanleg van verschillende sedumsoorten in combinatie met bloemen en kruiden, speciaal bestemd voor de Amsterdamse bijen en vlinders die op het dak leven.

Hoewel een volledig dak als deze in eerste instantie om een hogere investering vraagt, levert het een hoger rendement op de middellange termijn van 6 tot 10 jaar. Dit heeft voor de bewoners van Oetewaler uiteindelijk de doorslag gegegeven om te kiezen voor een Solar Sedum Energiedak.

Maakt u ook deel uit van een VvE die duurzamer wil worden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!Weten wat dit voor uw dak betekent?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom erachter hoe groen dak met zonnepanelen uw dak kan verduurzamen.
1000 +

Woningen voorzien

Wij hebben veel ervaring

Veel gestelde vragen

Lees meer blogs

Ontdek alles op het gebied van sedumdaken, zonnepanelen, subsidie, duurzaamheid, en Solar Sedum