Info

header Solar Sedum energiedak-03

Een combinatie van groene daken en zonnepanelen. Deze combinatie zorgt voor een nog aantrekkelijkere investering. Meer rendement, meer energiebesparing en meer voordelen voor u en uw omgeving.

Zonnepanelen leveren minder stroom als ze op een kaal zwart dak (bitumen) in de zon staan. Zonnepanelen functioneren het beste bij temperaturen onder 25 graden Celsius. Op een bitumen dak is het in de zomer al gauw 80 – 90 graden Celsius. Groene daken zorgen ervoor dat de temperatuur op het dak in de zomer blijft hangen rond de 30 graden Celsius. Op een groen dak blijft de temperatuur dus laag waardoor het rendement van zonnepanelen wordt vergroot en de levensduur verlengd.  Dit kan tot wel 6-15% meer stroom opleveren!

Zonnepanelen en groene daken versterken elkaars voordelen. Hierdoor is het uiteindelijk voordeliger om de combinatie aan te schaffen, omdat de terugverdientijd korter wordt.

 

header Advies-03-03

Bent u benieuwd naar de verduurzaammogelijkheden van uw dak? Wilt u meer informatie over zonnepanelen en groene daken?

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis als het gaat op zonnepanelen en groene daken. Wij zetten onze kennis graag in om vrijblijvend advies te geven. Van particulieren tot VvE’s en zelfs verschillende Gemeenten hebben wij al geholpen.

Wij kunnen o.a. telefonisch advies geven, bij u langskomen of u kunt onze eigenaar Matthijs Bourdrez inhuren voor een lezing. Neem Contact met ons op voor meer informatie.

Wat leveren zonnepanelen en groene daken op? De ROIA, kan dat uitrekenen! Voor u als investeerder is het niet alleen belangrijk om te weten wanneer uw investering is terugverdiend, maar ook wat het rendement op uw investering doet. Deze ROIA berekening is ook een betrouwbare basis voor uw meerjaren onderhoudsplan.

header Voordelen-03

Zowel zonnepanelen als groene daken hebben veel voordelen.  Dit zijn voordelen voor zowel de individuele gebruiker als voor de hele buurt, stad en zelfs voor de wereld.

Voordelen zonnepanelen

Voordelen groene daken

Voordelen Solar Sedum Energiedak

Bovendien profiteert u van meer voordeel wanneer u voor Solar Sedum kiest. Kwaliteit is voor ons namelijk heel belangrijk, zowel voor onze zonnepanelen als onze groene daken.

Solar Sedum haalt graag het maximale uit uw dak en ziet alle daken graag gezond, groen en energievol!

Bronnen:

  • Getter, K. L., & Rowe, D. B. (2006). The role of extensive green roofs in sustainable development. HortScience41(5), 1276-1285
  • Ahmed, N. (2011). Runoff water quality from a green roof and in an open storm water system. TVVR 10/5020.

 

 

Een groen dak is een dak dat bedekt is met planten of gras. Zie het als een tuin op het dak van uw huis. Er zijn verschillende soorten groene daken. Intensieve groene daken of daktuinen bestaan uit grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Deze groendaken lijken het meest op gewone tuinen. Voor intensieve groendaken moet de dakconstructie stevig genoeg zijn vanwege het extra gewicht. Extensieve groendaken of sedumdaken zijn begroeid met mossen, vetplanten en kruiden. Het extensief groene dak heeft hierdoor weinig onderhoud nodig. Extensieve groene daken zijn het meest geschikt voor zonnepanelen.

 

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzet in elektriciteit. De opgewekte elektriciteit wordt met een omvormer geschikt gemaakt voor in en om uw huis. Deze elektriciteit kost u niets. De zonne-energie werkt precies hetzelfde als reguliere stroom, u kunt de stroom voor alles in huis gebruiken. Zonne-energie is duurzame energie en daarmee beter voor het milieu. Bij het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen komen immers geen schadelijke stoffen vrij. Zonnepanelen zijn dus goed voor zowel uw portemonnee als voor het milieu!

 

Informatie Solar Sedum daken

De Terugverdientijd is de tijd die nodig is om de investering terug te verdienen via positieve netto-ontvangsten die in de toekomst uit de investering voortvloeien.

Dus voor zonnepanelen is het de tijd (meestal in jaren) die nodig is om de kosten van de zonnepanelen terug te verdienen aan de hand van de opgewekte stroom. De terugverdientijd wordt berekend door de totale investeringen voor het zonnepanelensysteem te delen door de jaarlijkse besparing op de elektriciteitsrekening.

1 Zonne-energie is zeer rendabel.  

Investeer in zonnepanelen en het rendement op je investering is hoger dan bij bijvoorbeeld een spaarrekening. Verdien uw investering 2 tot 3 keer terug in 25 jaar. Dat is pas rendement !

2 Een lagere energie rekening.

Na de installatie van de zonnepanelen gaat je energierekening meteen omlaag. De zonnepanelen zorgen voor betaalbare energie op de lange termijn en verlagen daarmee uw woonlasten.

3 Zonne-energie is gratis en onuitputtelijk
.

Zonne-energie is een duurzaam en oneindig alternatief. De zon als energiebron zal nog miljoenen jaren beschikbaar zijn, terwijl de voorraad fossiele brandstoffen opraakt.

4 Groenste stroom die er bestaat
.

Zonne-energie is de schoonste vorm van duurzame energie en is zonder nadelige bijeffecten.

5 Meerwaarde van uw huis


Met het plaatsen van zonnepanelen wordt het energielabel van u huis beter. Een beter energielabel betekent meerwaarde voor uw huis. Een ‘groen’ huis is gemiddeld 3,4% meer waard. Bovendien vindt 44 procent van de Nederlanders een huis met zonnepanelen aantrekkelijker om te kopen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen, gemiddeld 4.000 euro.

6 Energiezekerheid

U wordt u eigen energieleverancier en bent niet meer afhankelijk van stijgende energieprijzen.

7 Besparing milieu door verkleinen CO2-uitstoot.

Uw huishouden bespaart jaarlijks 60 kg CO2 per m2 zonnepaneel. Door zelf zonne-energie op te wekken helpt u het klimaat te beschermen.

8 Verdienen op overschot.

Elektriciteit over? Overschot kunt u verkopen aan het energiebedrijf.

9 Zonnepanelen zijn modulair

U kunt klein beginnen met een paar panelen en later stapsgewijs uitbreiden wanneer u dat wilt.

10 Stil en veilig

Zonnepanelen maken geen lawaai, de onderdelen zijn allemaal kwalitatief hoogwaardige producten en getest op veiligheid.

1 Een groen dak is koel!


Een groen dak koelt en kan de binnentemperatuur flink verlagen.

2 Langere levensduur van het dak

Een groen dak gaat langer mee, de levensduur van een normaal bitumineus zwart dak is 15 tot 30 jaar, een groen dak kan dit mogelijk verdubbelen.

3 Waarde verhoging woning of pand.

Een groendak is waarde verhogend voor het gebouw zelf en voor omringende gebouwen

4 Groen Geneest

De therapeutische invloed van natuur is bekend en kan leiden tot de reductie van stress, verlaging van de bloeddruk, afname van spierpijn en een toename van positieve gevoelens. Groene daken maken mensen gezonder, gelukkiger, creatiever en meer ontspannen. Bovendien heeft een groen dak een prettige omgeving om op uit te kijken vanuit een ander gebouw of vanaf de grond en verhoogt hiermee de kwaliteit van leven van bewoners van de stad.

5 Verlaging van de druk op het rioolstelsel

Groene daken houden veel meer water vast dan een bitumen dak. Hierdoor kan een groot deel van het regenwater verdampen, waardoor wateroverlast kan worden tegengegaan.

6 Filtering van giftige stoffen, fijn stof en CO2

Onderzoek heeft aangetoond dat groene daken in staat zijn om cadmium, koper en lood en zink op te nemen.

7 Toename van biodiversiteit in de stad

Groene daken werken mee aan het behoud of herstel van bedreigde diersoorten en planten, zoals bijvoorbeeld vogels en bijen.

8 Geluiddemping

Groene daken hebben door hun massa een geluiddempende werking.

9 Verbetering leefklimaat in stedelijke gebieden.

Groene daken brengen de natuur terug in de stad.

10 Opzetten eigen voedselproductie.

Op een groendak kun je je eigen voedsel verbouwen.

 

1. Hoogst haalbare rendement uit zonnepanelen, tot 4-16% meer energie

2. Verlengde levensduur van uw dak

3. Verkoeling van bovenste verdieping

4. Bijdrage aan groen en biodiversiteit 

5. Zeer aantrekkelijke investering.

6. Besparing elektriciteitskosten

7. Onafhankelijk zijn van energieleveranciers. 

8. Waardeverhoging van uw huis of bedrijfspand

9. Maatschappelijk bewust investeren

10. Bijdragen aan de transitie naar duurzame energie

Onze Producten

Solar Sedum producten-04Solar Sedum producten-02

 

 

Solar Sedum producten-03Solar Sedum producten-01

Garanties en Kortingen

header kwaliteit-03

Kwaliteit is bij Solar Sedum heel belangrijk.  Voor zowel zonnepanelen als een groen dak geldt dat het een aantal jaar duurt voordat je ze hebt terugverdiend.  Dan wil je er zeker van zijn dat de producten na de terugverdientijd nog lang mee gaan.

Goede kwaliteit is dus erg belangrijk. Wij werken daarom alleen met producten van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien hebben wij jarenlange ervaring op de daken. Onze producten in combinatie met onze kennis en expertise zorgen er voor dat u met Solar Sedum de juiste mensen op uw dak heeft.

 

 

header kwalificatie-03

SolarSedum werkt voor de uitvoering samen met Zon&Co en de Dakdokters. Samen bezitten wij de benodigde vakkennis, specialisten, opleidingen, kwalificaties en keurmerken.

 

 

 

keurmerken-05

 

 

 

 

header Subsidies-03

Steeds meer gemeenten vinden groen en duurzaamheid belangrijk bij de ontwikkeling van de stad of gemeente. Ze willen de aanleg van groene daken stimuleren, aangezien groene daken niet alleen voor de bewoner zelf, maar ook voor de omgeving veel voordelen bieden.  In veel gemeenten worden subsidies verstrekt voor de aanleg van een groen  dak . Wij nemen u graag dit papierwerk uit handen en kunnen u helpen met de subsidieaanvraag.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over subsidieregelingen voor groene daken.

Of kijk op de website van Energiesubsidiewijzer om te zien wat er in uw gemeente en/of provincie mogelijk is.

header kortingen-03

Op de aanschaf van zonnepanelen kunt u als particulier BTW terugvragen. Maak gebruik van de btw teruggave voor maximaal voordeel van uw zonnepanelen. Solar Sedum werkt samen met BTW-zonnepaneel voor uw BTW teruggave op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Daarnaast  kunnen bedrijven en (non-profit) instellingen subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen via de zogenoemde SDE + regeling.

Lenen

Omdat zonnepanelen en groene daken investeringen zijn in het milieu zijn er aantrekkelijke leningen beschikbaar. Greenloans is hier een van. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Onze Klanten

header particulieren 03-03

Haal meer uit uw zonnepanelen met groen, kies voor het Solar Sedum Energiedak.

Het energiedak versterkt de voordelen van zowel het groendak als een dak met zonnepanelen. Voor ons is het daarom logisch zonnepanelen op een groen dak te combineren om zo het hoogst haalbare rendement uit uw dak te halen. Als particulier kunt u gemakkelijk een Solar Sedum Energiedak aanschaffen.

De vele voordelen, subsidies en kortingen maken het bovendien een zeer aantrekkelijke en rendabele investering.

bedrijven pressable-02

Heeft u er al eens aan gedacht om uw dak van kostenpost te veranderen in een energieleverancier? Of een daktuin waar u werknemers kunnen lunchen met etenswaar uit uw eigen moestuin?

De aanschaf van zonnepanelen is vandaag de dag een van de betere investeringen. Na de terugverdientijd profiteer je namelijk jarenlang van gratis energie. Bovendien verlengen groene daken de levensduur van uw dak, waardoor u bijna de helft aan onderhoudskosten kwijt zult zijn. Ook verhoogt u met een Solar Sedum dak de waarde van uw pand.

Groene daken bieden daarnaast ook veel voordelen voor uw personeel. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat groen een meetbare effectieve waarde levert aan de gezondheid en productiviteit van werknemers. Prestaties op de werkvloer verbeteren. Investeren in groen leidt ook tot minder ziekteverzuim, blijkt uit onderzoek van KPMG.

 

VVe pressable-02-02

VvE’s denken aan de toekomst. VvE’s denken na over het onderhoud van de gehele levensduur van een gebouw. Slimme VvE’s kiezen voor een duurzame investering om daar op lange termijn profijt van te blijven houden. Voor VvE’s zijn  Solar Sedum daken uitermate geschikt. Iedere VvE heeft namelijk gemeenschappelijke energieverbruikers (verlichting, liften, roldeuren, rolluiken), die voor een enorme kostenpost kunnen zorgen. Ook zorgen groendaken voor verduurzaming van het dak, doordat het dak langer meegaat. De onderhoudskosten van de VvE’s voor het dak nemen daardoor met maar liefst de helft af.

Solar Sedum helpt uw VvE ook graag met advies en onze expertise gedurende alles fases van plan tot en met implementatie.

Vanaf 2015 worden schoolbesturen verantwoordelijk voor het buitenonderhoud van schoolgebouwen. Nu is dus het moment om in uw dak te investeren voor later.

Bovendien verlengen groendaken de levensduur van uw dak, waardoor u bijna de helft aan onderhoudskosten kwijt zult zijn. Ook maken de kinderen op jonge leeftijd al kennis met zonne-energie. Op het dak kan er een moestuin worden aangelegd en bijenkasten worden geplaatst. Het dak zal een verlengstuk van de school worden – extra ruimte-,  waar de jeugd van de toekomst leert over het belang van duurzaamheid.

FAQ's

Veelgestelde vragen

Waarom zonne-energie? 

Wat kosten zonnepanelen? 

Wat betekent WP (watt piek)?

Hoe worden zonnepanelen geïnstalleerd? 

Is mijn meter geschikt voor zonnepanelen? 

Worden zonnepanelen aan mijn dak vastgemaakt? 

Wat is salderen? 

Wat verandert er aan mijn energierekening?

Wat gebeurt er met een overschot aan energie? 

Moet ik niet wachten op betere zonnepanelen? 

Is mijn dak geschikt voor een groen dak? 

Heeft een groen dak onderhoud nodig? 

Hoe duur is een groen dak? 

Hoe vraag ik een offerte aan? 

Hoe lang duurt het aanleggen van een Solar Sedum dak? 

Kan ik ook alleen een groen dak of zonnepanelen nemen? 

Zonne-energie is een schone vorm van energie. Wanneer je zonnepanelen aanschaft help je mee aan duurzame energieopwekking. Bovendien word je onafhankelijk van energieleveranciers en ga je er uiteindelijk geld mee verdienen.

Dat is afhankelijk van het soort en de hoeveelheid zonnepanelen die u kiest. Wij leveren Duitse panelen en Amerikaanse hoog rendement panelen. De Amerikaanse hoog rendement zonnepanelen zijn bijvoorbeeld duurder dan onze Duitse zonnepalen. Het verschil is dat de Amerikaanse zonnepanelen meer stroom opwekken en een langer garantie hebben. Om inzicht te krijgen in de precieze kosten van zonnepanelen kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Om het vermogen van een zonnepaneel aan te duiden wordt er een meeteenheid gebruikt, WP dus. Op deze manier kunnen zonnepanelen makkelijker met elkaar vergeleken worden. Om uit te rekenen hoeveel het aantal WP opbrengt aan elektriciteit bestaat er een eenvoudige rekensom. Vermenigvuldig het aantal WP met 0,90 en je krijgt het aantal kilowatt uur per jaar. Een zonnepaneel met een vermogen van 270 WP zal 275×0,90= 247,5 kWh opleveren.

De factor 0,85 wordt gebruikt, aangezien zonnepanelen in Nederland nooit het maximale vermogen zullen opleveren, gezien ons aantal zonne-uren. Daarom wordt er een correctie toegepast. Deze correctie is om precies te zijn per provincie in Nederland verschillend. Zo geldt voor bijvoorbeeld Noord-Holland factor 0,90 en voor Zeeland zelfs 0,98. Daarnaast moet er ook gezegd worden dat die 0,90 gehaald wordt wanneer de zonnepanelen onder ideale omstandigheden worden geplaatst. De werkelijke opbrengst zal daarom nog iets later liggen dan de factor 0.90.

Er zijn ook andere factoren van invloed op de hoeveelheid energie die u opwekt. Aangetoond is dat zonnepanelen gecombineerd met een groen dak meer elektriciteit (4 tot 15%) oplevert. Ook kan de keuze voor een omvormer invloed hebben op de hoeveelheid stroom die u opwekt.

De zonnepanelen worden eerst door onze monteurs op het dak geïnstalleerd. Daarna worden ze doormiddel van bekabeling op de meterkast aangesloten, vaak op een aparte groep. Een omvormer zorgt er vervolgens voor dat de opgewekte energie wordt omgezet van gelijkstroom naar wisselstroom. De omvormer wordt tussen de zonnepanelen en de meterkast geplaatst. Vanaf de zonnepanelen loopt er een kabel naar de meterkast en de omvormer wordt aan de kabel vastgemaakt. Daarna wordt de omvormer aan de muur bevestigd, bijvoorbeeld in de meterkast.

De omgezette energie kan direct worden gebruikt voor elektrische apparaten die u gebruikt. Wanneer u echter minder stroom verbruikt dan uw zonnepanelen opwekken, wordt de stroom terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Dan loopt uw elektriciteitsmeter terug. Wanneer u geen stroom opwekt (bijvoorbeeld in de nacht) neemt u gewoon elektriciteit af van uw energieleverancier. De meter houdt bij hoeveel energie u opwekt en hoeveel energie u afneemt. De panelen of omvormer slaan de opgewekte energie dus niet op. U gebruikt het direct of levert het terug aan het net.

De meeste meters zijn geschikt voor zonnepanelen. Zo zijn bijvoorbeeld de Ferrarismeter, een digitale meter met teruglever registratie geschikte meters. Het kan zijn dat u een meter heeft die niet kan salderen. U kunt dit aan ons vragen of bellen naar de netbeheerder in uw regio.

Nee, er wordt niet in het dak geboord. U hoeft dus niet bang te zijn voor lekkages. Het groene dak blijft uit zichzelf op het dak liggen. De zonnepanelen worden mechanisch aan het dak bevestigd. Ze worden dus niet aan het dak vastgemaakt. Wij bevestigen voldoende ballast aan de zonnepanelen waardoor ze bestemd zijn tegen extreem weer.

Zonnepanelen wekken energie op. Een deel van deze energie gebruikt u zelf. Het overige deel levert u terug aan het elektriciteitsnet. Wanneer u zelf geen energie opwekt (bijvoorbeeld in de nacht) heeft u ook energie nodig. Dan gaat u weer energie gebruiken van uw energieleverancier. U wekt dus zelf energie op én gebruikt ook energie van uw energieleverancier. De aftreksom van de energie die u verbruikt van uw energieleverancier min de energie die u zelf opwekt heet salderen. Op uw energierekening staat hoeveel elektriciteit u geleverd heeft gekregen van uw energieleverancier. Dat staat vermeld in kWh. Daarvan wordt de energie die u heeft terug geleverd afgetrokken.

Rekenvoorbeeld salderen: Uw zonnepanelen wekken 3.000 kWh per jaar op. U verbruikt 3.500 kWh. Dat betekent dat u nog 500 kWh aan uw energieleverancier moet betalen.

De energierekening van uw energieleverancier zal minder worden door de aanschaf van zonnepanelen. Let wel: alleen het elektriciteitsgedeelte (aangezien zonnepanelen alleen elektriciteit opwekken en geen gas). Hoeveel minder uw elektriciteitsrekening wordt is afhankelijk van het aantal zonnepanelen en de hoeveel elektriciteit die wordt opgewekt.

Het kan dat u meer energie opwekt dan dat u verbruikt. Dan blijft er na het salderen nog een hoeveelheid energie over. Uw energieleverancier moet u hiervoor een terugleververgoeding geven. De hoogte van de terugleververgoeding verschilt per energieleverancier. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt echter toezicht op de terugleververgoeding. De ACM beoordeelt of een terugleververgoeding redelijk is. Desondanks is deze vergoeding meestal niet heel hoog. Daarom raden wij onze klanten af om meer zonnepanelen te installeren dan nodig zijn om het eigen jaarlijkse stroomverbruik mee op te wekken.

Uiteraard zullen er in de toekomst betere zonnepanelen komen die nog meer energie opwekken en minder zullen kosten. Het zal echter nog geruime tijd duren voordat deze panelen op de markt zijn. Helemaal voor een schappelijke prijs. De afgelopen 5 jaar is het vermogen van de rendabele panelen slecht met 3% gestegen. Zonnepanelen zijn nu al een rendabele investering. In de tijd dat u wacht op betere zonnepanelen zou u uw aanschaf al kunnen hebben terugverdiend!

Wij werken voornamelijk met platte of licht hellende daken. Een groen dak kan ook op een schuin dak, alleen is dat veel duurder vanwege de constructie. Daarom werken wij liever met platte daken. Verder is het belangrijk dat uw dak stevig genoeg is om het groene dak te dragen. U kunt uitgaan van een belasting van ongeveer 80 kg/m2. Ligt er grind op uw dak? Dan weet u zeker dat u ook een groen dak kunt aanleggen. Bij twijfel over de stevigheid van uw dak kan een van onze ingenieurs langskomen om uw dak te inspecteren.

Groene daken hebben weinig onderhoud nodig. Dit komt mede doordat sedum relatief weinig behoefte heeft aan voeding en onderhoud ten opzichte van andere plantensoorten. Ook kan sedum goed tegen droogte. Met twee keer per jaar een onderhoudsbeurt aan uw groen dak bent u dan ook al klaar. Tijdens deze onderhoudsbeurt verwijdert u aangewaaid onkruid en controleert u aanwezige afvoeren. Water geven is in principe niet nodig, tenzij het een lange periode achter elkaar droog en heel warm is geweest, bijvoorbeeld twee weken.

Dat is afhankelijk van het soort groen en het oppervlakte. Wilt u weten hoeveel een groen dak u zou kosten? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Solar en Sedum op uw dak? Of over de prijzen?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan, door op de groene knop hieronder te drukken.

Het aanleggen van een Solar Sedum dak duurt gebruikelijk 1 werkdag. Soms kan een dak binnen een paar uur al af zijn.

Dat is zeker mogelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u al zonnepanelen heeft of dat u alleen een groen dak wilt. Ook daar kunnen wij u bij helpen.