Subsidie groene daken Nijmegen

Ga terug naar alle subsidies

De subsidie kan dit jaar niet meer aangevraagd worden, omdat voor dit jaar de subsidie op is. Vanaf 1 januari kunt u weer een aanvraag doen.

Subsidieregeling 2023:

In de gemeente Nijmegen kunt u subsidie krijgen op de aanleg van een groen dak. Bij de aanleg van een extensief groen dak krijgt u 50% subsidie van kosten van de aanleg. Er geldt een maximum van €40 per m2, voor een intensief groen dak geldt een maximum van €60 per m2. Solar Sedum kan naar wens voor u een intensief of extensief groen dak aanleggen, mits uw dak sterk genoeg is voor een intensief groen dak.

Om in Nijmegen aan de subsidieaanvraag te voldoen moet het minimale oppervlakte van het sedumdak 10 m2 zijn voor een woning en 50 m2 voor een gebouw.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een extensief groendak en een intensief groendak.

  • Een extensief groendak bestaat uit mossen, vetplanten en bijvoorbeeld kruiden. Het dak moet minimaal 25 liter water per m2 kunnen opslaan. Dit soort groendak heeft weinig onderhoud nodig.
  • Een intensief groendak lijkt op een tuin en heeft meer onderhoud nodig. Er staan struiken, grassen, kruiden en misschien bomen. Ook paden, terrassen en een vijver zijn mogelijk. Het dak moet minimaal 50 liter water per m2 kunnen opslaan.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Nijmegen. 

Ontdek hoeveel groen dak subsidie u kunt ontvangen

Wij zoeken het voor u uit bij de aanleg van een duurzaam dak

Vul het onderstaande formulier in en ontdek de subsidie die u op uw groene dak u kunt ontvangen. Daarnaast krijgt u gratis advies en een prijsindicatie voor uw woning.

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om u te adviseren en optimaal bij te staan bij de verduurzaming van uw dak.