Subsidie groene daken Alkmaar

Ga terug naar alle subsidies

In de gemeente Alkmaar is een subsidie beschikbaar voor groene daken. Deze bedraagt € 25,- per m2 groen dak of zelfs € 35,- per m2 indien de beplanting uit minimaal 50% andere planten (grassen en kruiden) dan sedum bestaat. Solar Sedum selecteert de plantensoorten handmatig, waardoor we aan deze biodiversiteit kunnen voldoen. De subsidie op een groen dak is maximaal € 10.000,- per aanvraag.

Om subsidie te kunnen ontvangen dient het gebouw of overkapping in de gemeente Alkmaar te liggen en dient het dakoppervlak minimaal 4m2 groot te zijn. Daarnaast moet het waterbergend vermogen van het groene dak minimaal 20 liter per m2 zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Alkmaar.

Ontdek hoeveel groen dak subsidie u kunt ontvangen

Wij zoeken het voor u uit bij de aanleg van een duurzaam dak

Vul het onderstaande formulier in en ontdek de subsidie die u op uw groene dak u kunt ontvangen. Daarnaast krijgt u gratis advies en een prijsindicatie voor uw woning.

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om u te adviseren en optimaal bij te staan bij de verduurzaming van uw dak.