Subsidie groene daken Alphen aan den Rijn

Ga terug naar alle subsidies

In Alphen aan den Rijn is er een subsidieregeling beschikbaar voor het realiseren van groene daken. Deze regeling is alleen van toepassing op woningen binnen bestaande stads- of dorpsgebieden. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de totale gemaakte kosten met een maximum van €2000 per woning.

Er is ook een subsidie van maximaal €30 per m2 beschikbaar, plus een extra bonus van €10 per m2 voor biodiversiteit (als het groene dak meer dan 50% bestaat uit planten anders dan sedum). Het groene dak moet minimaal 5 m2 groot zijn en een minimaal waterbergend vermogen hebben van 25 liter per m2. Er zijn ook advieskosten beschikbaar van maximaal €200 voor constructief advies, mits het project wordt uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Ontdek hoeveel groen dak subsidie u kunt ontvangen

Wij zoeken het voor u uit bij de aanleg van een duurzaam dak

Vul het onderstaande formulier in en ontdek de subsidie die u op uw groene dak u kunt ontvangen. Daarnaast krijgt u gratis advies en een prijsindicatie voor uw woning.

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om u te adviseren en optimaal bij te staan bij de verduurzaming van uw dak.