Solar Sedum

'' Verdien uw investering 2 tot 3 keer terug in 25 jaar. Dat is pas rendement ''

Solar Sedum Energiedak

Het dakoppervlak, dat nu vaak ongebruikt ligt te zinderen in de zon, kan een geweldige energiebron vormen. Om het hoogst mogelijke rendement uit uw zonnepanelen te halen adviseren wij groendaken en zonnepanelen te combineren. Wij leveren en installeren zowel groendaken als zonnepanelen. Ook pakt Solar Sedum de gehele dakrenovatie aan en installeert dakbedekking en isolatie.

De toekomst ligt in het zelf duurzaam energie opwekken en de overheid en gemeente bieden interessante subsidies en kortingen voor groendaken en kortingen op zonnepanelen.

Solar Sedum heeft veel ervaring en kennis in huis op het gebied van groen en de combinatie met zonnepanelen.  Graag onderzoeken wij met u het potentieel van uw dak. Wij kiezen voor duurzame oplossingen en denken mee op de lange termijn.

Neem contact op voor onze uitgebreide mogelijkheden.

Solar Sedum haalt graag het maximale uit uw dak en ziet alle daken graag gezond, groen en energievol!

Solar (Zonnepanelen)

images

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzet in elektriciteit. De opgewekte elektriciteit wordt met een omvormer geschikt gemaakt voor in en om uw huis. Deze elektriciteit kost u niets. De zonne-energie werkt precies hetzelfde als reguliere stroom, u kunt de stroom voor alles in huis gebruiken. Zonne-energie is duurzame energie en daarmee beter voor het milieu. Bij het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen komen immers geen schadelijke stoffen vrij.  Zonnepanelen zijn dus goed voor zowel uw portemonnee als voor het milieu!

Sedum (Groendak)

groendak

Een groendak is een dak dat bedekt is met planten of gras. Een groendak kun je zien als een tuin op het dak van je huis.  Er zijn verschillende soorten groendaken.

Groendaken zijn een toepassinge van Sedum op je dak.

Intensieve groendaken of daktuinen bestaan  uit grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Deze groendaken lijken het meest op gewone tuinen. Voor intensieve groendaken moet de dakconstructie stevig genoeg zijn vanwege het extra gewicht. Extensieve groendaken of sedumdaken zijn begroeid met mossen, vetplanten en kruiden. Het extensief groendak heeft hierdoor weinig onderhoud nodig.

Solar Sedum werkt het meest met extensieve groendaken, aangezien deze het meest geschikt zijn in combinatie met zonnepanelen. Groendaken geven meerwaarde aan elk dak en zorgen voor een groener stadsbeeld. Groendaken zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar bieden ook heel veel andere voordelen.

Voordelen

"Haal meer rendement uit je zonnepanelen met een groendak"

Zonnepanelen op Groendak

Haal meer uit uw zonnepanelen met groen, kies voor het Solar Sedum Energiedak. Het energiedak versterkt de voordelen van zowel het groendak als een dak met zonnepanelen. Voor ons is het logisch zonnepanelen op een groendak te combineren om zo het hoogst haalbare rendement uit uw dak te halen.

Waarom werkt het?

Op een groen dak blijft de temperatuur laag waardoor het rendement van zonnepanelen wordt vergroot. In de zomer kan de temperatuur op een bitumineus zwart dak oplopen tot 85°C, terwijl de temperatuur van een groen dak maximaal zal oplopen tot 35°C. 50 graden minder warm op het dak. Die verkoeling gaat u binnen zeker merken op een hete zomerdag.

Zonnepanelen hebben het hoogste rendement bij een omgevingstemperatuur onder de 25°C. Uit een recent onderzoek in Berlijn blijkt het rendement van zonnepanelen met 6-24% toe te nemen wanneer deze gecombineerd worden met een groendak. Een bijkomend voordeel is dat zich andere plantensoorten zullen vestigen op de schaduwrijke plekken achter de panelen, waardoor er een grotere diversiteit ontstaat. Lees hier het volledige onderzoek.

Lees meer over de voordelen van het Solar Sedum Energiedak.

Schermafbeelding_2013_04_09_om_15.12.34

Waarom een groendak?

Een groendak heeft voordelen voor de gebruiker en voor de directe omgeving. Sommige voordelen hebben effect op een kleine schaal, andere zijn van toegevoegde waarde voor de hele buurt en stad. Lees de 10 voordelen van een groendak op uw woning of bedrijfspand en kies voor groen!

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over groene daken?  Neem contact met ons op.

Waarom zonnepanelen?

We hebben 10 mooiste voordelen van zonnepanelen voor u verzameld.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over zonnepanelen? Neem contact met ons op.

De installatie

Wij leveren en installeren zowel zonnepanelen als dat we groene daken aanleggen, we stimuleren klanten echter altijd voor het Solar Sedum Energiedak te kiezen om zo het maximale uit uw dak te halen.

Lees meer over de installatie van groen en panelen.

Samen het dak op

Wilt u weten hoeveel stroom uw energiedak kan opleveren?  Of welk groendak het beste verkoelt? Of wilt u een gehele dakrenovatie?

Wij komen graag een kijkje nemen op uw dak en geven vrijblijvend persoonlijk advies. We kunnen u daarna een passende offerte toesturen. Neem contact met ons op voor meer informatie en het plannen van een afspraak.

Kwaliteit

"Bij Solar Sedum staat duurzaam ook voor kwaliteit"

Groendaken

Optie 1: Sedummatten

 sedummatten

Op het substraat worden voorgegroeide sedummatten aangebracht. De matten bestaan uit acht verschillende soorten sedum; vier groenblijvende soorten en vier bloeiende soorten. Het voordeel van kant en klare sedummatten is dat het groene dak gelijk dicht is.

Optie 2: Sedumpluggen

Sedumpluggen

Er worden losse sedumpluggen in het substraat geplant. Het voordeel hiervan is dat er een breder assortiment (16 soorten) wordt aangebracht. Hierdoor wordt het uiteindelijke resultaat gevarieerder zowel qua kleur als qua hoogte. Er is wel iets meer geduld nodig voor een volgroeid dakoppervlak. Het kan 1 tot 2 groeiseizoenen duren voordat het groene dak is dichtgegroeid

Optie 3: Bloemenweide of Lavendelweide

Bloemenweide

Er wordt ingezaaid of losse plantstekken/sedumpluggen geplant. Deze optie is wat betreft opbouw gelijk aan optie 1 en 2, maar dan met een dikkere substraatlaag. In plaats van de standaard pluggen zoals in optie 2 wordt bij een Bloemenweide een mengsel gezaaid en bij de Lavendelweide wordt een speciale op elkaar afgestemd assortiment planten en pluggen geplaats in de substraatlaag.

Met een bloemen- of lavendelweide draagt u echt bij aan een natuurgebied op hoogte. Door de gemiddelde substraatdiepte van 15 cm is een grote variëteit aan kruiden, grassen en bloemen mogelijk. Het dak moet echter wel op een dergelijk gewicht berekend zijn. Solar Sedum kan voor u die constructieberekening maken.

 Optie 4: Sedumdak o.b.v. sedumtegels

sedumdak

De sedumtegels hebben een afmetingen van 47.5 * 47.5 * 8 cm. Voordat de sedumtegels worden geplaatst moet er een wortelwerend LDPE-folie en een bevloeiingsmat worden aangebracht. De overige lagen zoals hierboven omschreven zijn verwerkt in de plastic bakken. Langs de randen moet een grindstrook worden aangebracht.

Kant en klare sedumtegels hebben als voordeel dat deze meer flexibiliteit geven. Dit kan interessant zijn als het dak nog niet toe is aan een renovatie of als u van plan bent om het groene dak mee te verhuizen naar een nieuwe locatie. De tegels worden in dat geval opgestapeld en (tijdelijk) verplaatst.

Kwalificaties

SolarSedum werkt voor de uitvoering samen met Zon&Co en de Dakdokters. 
Samen bezitten wij de benodigde vakkennis, specialisten, opleidingen, kwalificaties en keurmerken.
download (5)Logo_VHG_FCdownload (6)16832253f360ce2dd80be63971ba12e2_normal          blank   Zonnekeur-installateur  Logo-SEI vca_logo

Subsidies en Kortingen

Subsidie groendaken

Steeds meer gemeenten vinden meer groen en duurzaamheid belangrijk bij de ontwikkeling van de stad of gemeente. Gemeenten willen de aanleg van groendaken graag stimuleren, aangezien groendaken niet alleen voor het huis zelf, maar ook voor de omgeving veel voordelen biedt In veel steden worden subsidies verstrekt voor de aanleg van een groendak.De subsidie kan over het algemeen worden aangevraagd door bewoners, bedrijven en woningbouwcorporaties.

Wij nemen u graag dit papierwerk uit handen en kunnen u helpen met de subsidieaanvraag.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over subsidieregelingen voor groene daken.

Kom ik in aanmerking voor subsidies?

Naast de landelijke subsidie zijn er ook lokale regelingen bij gemeenten en provincies;  kijk op de website www.energiesubsidiewijzer.nl van AgentschapNL om te zien wat er in uw gemeente en/of provincie mogelijk is of kijk op de website van uw gemeente zelf.

Kortingen

Op de aanschaf van zonnepanelen kunt u als particulier BTW terugvragen. Maak gebruik van de btw teruggave voor maximaal voordeel van uw zonnepanelen.

Solar Sedum werkt samen met De Groene Envelop voor uw BTW teruggave op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

dge_logo_start

Lenen

Wilt u geld lenen voor uw investering?  Klik dan hier.

Omdat zonnepanelen en groene daken investeringen zijn in het milieu zijn er aantrekkelijke leningen beschikbaar. Greenloans is hier een van. Klik hier voor meer informatie en de voorwaardes van Greenloans.

Korting op een groen dak met uw bedrijf?

Dat kan met de MIA-Vamil regeling. MIA staat voor milieu-investeringsaftrek. Dit is een fiscale aftrekregeling voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Vamil staat voor willekeurige afschrijving milieu-investering. De Vamil-regeling biedt ondernemers een liquiditeit- en rentevoordeel. De subsidie wordt gegeven door de belastingdienst in de vorm van een vrije afschrijving (Vamil) of als reductie van de winst (MIA). Om in aanmerking te komen voor de MIA-Vamil regeling geldt het volgende:

– Het bedrijfsmiddel staat op de Milieulijst

– Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt

– De investering moet betrekking hebben op aanschaf- en voortbrengingskosten van het bedrijfsmiddel

– Voor de MIA moet het bedrag aan milieu-investeringen minimaal € 2.200 zijn

– Men kan voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over aftrekregelingen voor groene daken.

 

 

ROIA

Advies

ROIA

Wat leveren zonnepanelen en een groendak u nou eigenlijk op? Dat kan de ROIA voor u uitrekenen! Met de Return On Investment Analysis wordt een indicatie gegeven van het rendement op uw investering. Voor u als investeerder is het niet alleen belangrijk om te weten wanneer uw investering is terugverdiend, maar ook wat het rendement op uw investering doet.

Het rapport met analyse zal een indicatie geven van de kosten en baten van uw dak, dakbedekking, groendak, zonnepanelen, onderhoud en restwaarde. En dit tot op maandniveau over een door u zelf in te stellen afschrijvingsperiode. U kunt tevens de wegingsfactor bepalen van criteria die voor u van belang zijn tijdens de besluitvorming tot een dergelijke duurzame investering.

Solar Sedum gebruikt de ROIA® om het rendement te bepalen van de aanleg
van groendaken met zonnepanelen. U levert de gegevens die u heeft van het dak, de staat van de dakbedekking en het meer jaren onderhoudsplan. Samen met de kosten van de aanleg van het groendak en de plaatsing van de zonnepanelen laat Solar Sedum het rendementop uw kapitaal berekenen.

Solar Sedum heeft de ROIA laten ontwikkelen door een onafhankelijke vastgoeddeskundige. De ROIA verplicht u overigens niet tot een daadwerkelijke verduurzaming van uw dak. Wij willen onze klanten inzicht  geven in de kosten en baten van een het algehele dak onderhoud en een eventueel Solar Sedum dak.

Neem contact met ons op voor meer informatie

ROIA offerte voorbeeld