VvE

Een investering die tegelijkertijd zorgt voor verduurzaming van het pand, een verlaging van je energiekosten én dat je er uiteindelijk geld mee gaat verdienen?

Iedere VvE heeft gemeenschappelijke energieverbruikers (verlichting, liften, roldeuren, rolluiken), die voor een enorme kostenpost kunnen zorgen. Met de aanschaf van zonnepanelen kun je als VvE je eigen energie opwekken, waardoor je de kosten van deze gemeenschappelijke energieverbruikers kunt drukken. De aanschaf van zonnepanelen is namelijk een goede energiebesparende maatregel voor op de lange termijn. Reserveringen van een gezonde VvE moet je goed beleggen. Samen investeer je in een energie- besparende maatregel (en koopt dus voordeliger in) en je plukt er allemaal de vruchten van: een lagere energienota en na de terugverdientijd zelfs gratis energie. Bovendien kan een VvE de investering vaak halen uit de gezamenlijke reserveringen en hoeft er geen lening te worden afgesloten.

Combineer de zonnepanelen met een groendak en de energienota wordt nog lager; Ook zorgen groendaken voor verduurzaming van het dak. Een groendak gaat namelijk langer mee; de levensduur van een normaal bitumineus zwart dak is 15 tot 30 jaar tegenover 30 tot 60 jaar van een groendak. De onderhoudskosten van de VvE’s voor het dak nemen daardoor met maar liefst de helft af.

Enquete
Benieuwd naar de mening van uw leden? Solar Sedum heeft een enquête ontwikkelt waarmee u kunt peilen hoe uw leden tegenover de aanschaf van zonnepanelen en/of een groendak staan. Zo krijgt u meteen een goed beeld van de wensen van uw leden. De enquête is gratis en vrijblijvend.

Informatieavond
Benieuwd naar de mogelijkheden? Samen maken we de berekeningen om te kijken op welke manier het rendement voor u het hoogst is en op welke manier uw VvE in de toekomst het meeste geld kan besparen. Solar Sedum kan op uw vergadering een presentatie geven en daarmee uw leden informeren.

Neem contact met ons op voor meer informatie