VvE Amsterdam-Oost voorloper duurzame energie

VvE Amsterdam-Oost voorloper duurzame energie

Jorn Varenhorst 20 juli 2016

ktgl_20160707-solar_sedum_high_12Amsterdam, juli 2016 – De Amsterdamse Vereniging van Eigenaren Oetewaler heeft een primeur op het gebied van duurzame energie. Het Solar Sedum dak dat zij hebben laten aanbrengen is volledig in Nederland geproduceerd. Ook is de VvE in Amsterdam-Oost de eerste die met behulp van de Amsterdamse Groendak Subsidie een groen dak heeft gerealiseerd.

Hoewel de Nederlandse productie van zonnepanelen maar een fractie is van de wereldwijde productiecapaciteit, kiezen bewoners al steeds vaker voor Nederlandse zonnepanelen. Uniek bij dit project is echter dat naast de zonnepanelen ook de draagframes en het groen van Nederlandse origine zijn waardoor het ‘fairtrade’ label gegeven kan worden. Door extra groen op het dak aan te brengen, blijven daken koeler, leveren de zonnepanelen veel betere prestaties en is er minder onderhoud nodig aan de dakbedekking. Ook is er bij het project in Amsterdam-Oost gekozen voor extra groensoorten, speciaal bestemd voor het extra voeden van de bijen en vlinders die op het dak leven.

ktgl_20160707-solar_sedum_high_6Het is bijzonder dat deze VvE, bestaande uit 12 huishoudens, unaniem gekozen heeft voor al deze opties. Een volledig dak als deze vraagt in eerste instantie om een hogere investering maar het veel hogere rendement op de middellange termijn (6-10 jaar) heeft voor de bewoners de doorslag gegeven om te kiezen voor al deze opties.

Maakt u ook deel uit van een VvE die met een duurzaamheidsvraag rondloopt? Er is een rekenmodel dat precies kan vertellen hoe hoog het rendement wordt op uw investering (VVE spaarpotten leveren nu eigenlijk niets op, VVE’s kunnen nu 3-6% rendement maken en daarmee ook verduurzamen). Ook vindt u op onze website een prijsindicatie van de kosten van dergelijke projecten.

 

 

Stuur door

Alle nieuwsberichten bekijken