Visie

header Overons-03-03

Solar Sedum geeft advies en ontwikkelt en plaatst zonnepanelen in combinatie met groene daken. Wij geloven dat  er op de daken een  geweldige potentie ligt om de natuur terug te brengen in de stad en tevens eigen energie op te wekken. Het dakoppervlak, dat nu vaak ongebruikt ligt te zinderen in de zon, kan een geweldige energiebron vormen waar optimaal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bronnen en materialen. Solar Sedum was  een van de eerste bedrijven in Nederland die de unieke combinatie van zonnepanelen en een groen dak aanbiedt.

Solar Sedum is opgericht door Matthijs Bourdrez in oktober 2012.  Matthijs heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van diverse daktuinen, dakterrassen en groene daken. Door zijn achtergrond als bouwtechnoloog heeft hij oog voor detail.

Solar Sedum is niet alleen een bedrijf met ervaring en met technische kennis van zaken, van dakbedekking tot zonnepanelen, maar bestaat ook uit mensen die zijn opgeleid tot deskundige en ingenieur.

Bij realisatie door Solar Sedum bent u er van verzekerd dat u de juiste mensen op uw dak heeft!

 

matthijs-bourdrez-liggend-2-klein-800x380

 

 

 

 

 

 

“‘De maatschappij zou een bijenvolk moeten zijn: goed georganiseerd, in balans en er vindt bestuiving plaats.’”                   Matthijs Bourdrez, eigenaar Solar Sedum

 

 

header MVO03-03-03

Solar Sedum is een duurzame onderneming. Wij willen graag iets terugdoen voor de maatschappij en onze leefomgeving. Samen duurzaam. We kiezen voor producten en oplossingen die goed zijn voor mens en milieu. Ook willen we door middel van innovatie het daklandschap verder verfraaien en verduurzamen.

Solar Sedum heeft een voorliefde voor daken en houdt zich als bedrijf dan ook bezig met diverse dakprojecten. Gehuisvest in de oude Koffiefabriek, nu een broedplaats voor Amsterdamse creatievelingen, heeft Solar Sedum besloten ook het eigen dak onder handen te nemen. Daar vinden verschillende projecten plaats, waaronder een onderzoeksproject in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Hierin wordt de efficiëntie van verschillende zonnepanelen gemeten, die al dan niet boven een stukje sedumdak staan. Er worden ook metingen gedaan aan de omgevingstemperatuur en weersomstandigheden.

Verder wordt er gewerkt aan de bouw van een groen dakterras, er is een moestuin van de Dakdokters, en het dak wordt bewoond door drie bijenkolonies van I love Beeing, dat zich bezighoudt met de bijenpopulaties in Nederland. Ook worden er af en toe imkercursussen op het dak gehouden.

Kortom, ook op het dak van Solar Sedum zelf ontstaat een proefspeeltuin met innovatieve en duurzame projecten, die ook met elkaar wisselwerken.

Red de bij

217300_525886070800836_471686562_n

Een bijeffect van groene daken is dat ze ook bijdragen aan het welzijn van de bij (zorgen voor meer voedsel). Solar Sedum werkt samen met I Love Beeiing, en samen proberen we het lot van de met uitsterven bedreigde bij onder de aandacht te brengen. We delen gratis zakjes met bloemzaad uit die speciaal voor bijen zijn samengesteld om zo meer voedsel voor de bij te creëren. Ook helpen we de UvA te onderzoeken welke (sedum)planten het meest geschikt voor bijen zijn.Daarnaast stimuleert Solar Sedum mensen ook om bijen bovenop hun dak te plaatsen, in het kader van Urban Beekeeping.

Samenwerkingen

header Vrienden-03

banner admonitus-01

banner ecowise-01

banner greenem-01

banner HR-01

banner uva-01

bannerGGW-01

bannerwiltfang-01

header Partners 03-03-03

beeingbanner-01

pantarbanner2-01

zincobanner-01

zonencobanner-01

 

 

Vacatures

"Kom werken bij Solar Sedum"

Gezocht: een zelfstandige DTP’er

Volg je de studie DTP of ben je net afgestudeerd als DTP’er? Beschouw je het als een uitdaging producten, zoals brochures en advertenties, digitaal op professionele wijze te maken en bewerken? Ben je in staat ideeën te visualiseren? En heb je ook nog affiniteit met duurzaamheid?

Dan is werken bij Solar Sedum misschien wel iets voor jou! Solar Sedum heeft de droom om de stedelijke daken gezond en energiek te maken.  Solar Sedum adviseert en levert zonnepanelen en groene daken. Wij geloven dat  er op de daken een  geweldige potentie ligt om de natuur terug te brengen in de stad en tevens eigen energie op te wekken.

Wij zijn op zoek naar een starter of een stagiair voor ongeveer 2 dagen per week. Je gaat ons helpen met het perfectioneren van de vormgeving van onze folders, brochures, website, en officiële documenten als offertes ed.

Werkzaamheden:

Visualiseren van concepten & producten.

Onze huisstijl staat, maar er is nog veel aan te vullen en te standaardiseren

Maken van expositiemateriaal bij symposia, duurzame markten en presentaties

 

Profiel:

  • woonachtig in Amsterdam of directe omgeving,
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal,
  • zowel zelfstandig als in een team kunnen functioneren,
  • beheersing van de volgende programma’s: IN Design, Adobe Photoshop, Illustrator, Powerpoint/ Prezi.

 

Je werkt in een klein, jong en gedreven team, maar zal veel zelfstandig aan de slag gaan. Het is belangrijk dat je initiatiefrijk en besluitvaardig bent. Aantal uren en duur van een eventuele samenwerking gaan in overleg met jou. Salaris/stagevergoeding is afhankelijk van je ervaring en leeftijd.

 

Lijkt het je leuk of wil je meer weten? Mail dan naar info@jongensvan.nu/solar of bel Matthijs op +31 6 19 21 48 39.

 

Gezocht: Product ontwikkelaar

Solar Sedum heeft de droom om de stedelijke daken gezond en energiek te maken. Solar Sedum adviseert en levert zonnepanelen en groene daken. Wij geloven dat  er op de daken een  geweldige potentie ligt om de natuur terug te brengen in de stad en tevens eigen energie op te wekken.

Onze kracht ligt in de combinatie van zonnepanelen en sedum. Om de panelen te integreren in het groene dak hebben wij een eigen frame ontwikkeld. Om te blijven innoveren zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een nieuw frame. Er is dus al een vooronderzoek gedaan. Op basis daarvan moet een product ontwikkeld worden dat in grote series te fabriceren is.

 

Wij zijn op zoek naar een starter of een stagiair voor ongeveer 4-5 dagen per week die voor ons een nieuw frame gaat ontwikkelen.

 

Kennis van materiaalkunde, krachtswerking en productietechnieken vereist.

 

Je werkt in een klein, jong en gedreven team, maar zal veel zelfstandig aan de slag gaan. Het is belangrijk dat je initiatiefrijk en besluitvaardig bent. Aantal uren en duur van een eventuele samenwerking gaan in overleg met jou. Salaris/stagevergoeding is afhankelijk van je ervaring en leeftijd.

 

Lijkt het je leuk of wil je meer weten? Mail dan naar info@jongensvan.nu/solar of bel Matthijs op +31 6 19 21 48 39.

5473_453095191431050_727564202_n

 

Contact

Gaasterlandstraat 5
1079 RH Amsterdam

+31 (0) 20 30 80 622
info@solarsedum.nl
Kvk 61983535
BTW NL854579199B01