Ons verhaal

Over Solar Sedum

Wij van Solar Sedum geloven, als social enterprise, dat er op daken een geweldige potentie ligt om de natuur terug te brengen in de stad en tevens eigen duurzame energie op te wekken. Hierbij geloven wij in zowel het leveren van waarde voor onze klant als het hebben van een positieve impact op de maatschappij.

Solar Sedum was een van de eerste bedrijven in Nederland die de unieke combinatie van zonnepanelen en een groendak aanbood. Door de opgebouwde ervaring heeft Solar Sedum zich inmiddels ontwikkeld tot een veelzijdige speler in de markt die haar klanten op alle vlakken kan ontzorgen. Bij Solar Sedum werken niet alleen ingenieurs met technische ervaring en kennis van zaken, maar ook deskundigen op het gebied van subsidies en vergunningen.

Solar Sedum is een duurzame onderneming. Wij willen graag iets terugdoen voor de maatschappij en onze leefomgeving. Daarom kiezen wij voor producten en oplossingen die goed zijn voor mens en milieu. Door middel van innovatie willen we het daklandschap in Nederland verfraaien en verduurzamen. Zo richten wij ons op projecten als ‘Red de bij’ en zijn we een trotse sociale onderneming die werk verschaft aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

2012

Solar Sedum is opgericht door Matthijs Bourdrez in oktober 2012. Matthijs heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van biodiverse daktuinen, dakterrassen en groene daken. Door zijn achtergrond als bouwtechnoloog heeft hij oog voor detail. Hij begint met de ontwikkeling van systemen om groendaken en zonnepanelen te combineren.

2014

In samenwerking met studenten van de TU Delft wordt een nieuwe versie van het product van Solar Sedum, het Airframe, ontwikkeld. Hiermee kunnen de zonnepanelen optimaal boven een groendak worden geplaatst.

Een van onze Solar Sedum Energiedaken

2016

Na veel particulieren maken nu ook de eigenaren van grote gebouwen kennis met onze innovatie en grotere projecten worden gestart. Een school in Buitenveldert Amsterdam en een aantal grote VvE’s in Amsterdam en Utrecht nemen een Solar Sedum Energiedak!

2018

Solar Sedum slaat een nieuwe koers in! Met een nieuw management wil Solar Sedum haar impact vergroten en de unieke combinatie tussen Solar en Sedum in heel Nederland uitrollen.

Heden

Solar Sedum groeit en helpt klanten door heel Nederland. Inmiddels bedraagt de jaarlijkse CO2 reductie van Solar Sedum Energiedaken in Nederland meer dan 400.000 kg CO2!

Onze partners

Dankzij groendak nu 28C op zolder terwijl de tuin > 38C is. Dank! @AmsterdamNL @SolarSedum

- Annemiek, Amsterdam, Twitter

Contact

Neem contact met ons op voor vragen
Voornaam*
Achternaam*
Telefoonnummer*
Emailadres*
Uw bericht
Bedankt voor uw bericht!
Wij komen zo snel mogelijk
met een reactie. 📮
Oops! Er ging iets fout. Probeer het nog een keer.