Haal meer uit uw zonnepanelen met groen, kies voor het Solar Sedum Energiedak. Het energiedak versterkt de voordelen van zowel het groene dak als een dak met zonnepanelen. Voor ons is het logisch groen en panelen te combineren om zo het hoogst haalbare rendement uit uw dak te halen.

Waarom werkt het?

Op een groen dak blijft de temperatuur laag waardoor het rendement van zonnepanelen wordt vergroot. In de zomer kan de temperatuur op een bitumineus zwart dak oplopen tot 85°C, terwijl de temperatuur van een groen dak maximaal zal oplopen tot 35°C. 50 graden minder warm op het dak. Die verkoeling gaat u binnen zeker merken op een hete zomerdag.

Zonnepanelen hebben het hoogste rendement bij een omgevingstemperatuur onder de 25°C. Uit een recent onderzoek in Berlijn blijkt het rendement van zonnepanelen met 6% toe te nemen wanneer deze gecombineerd worden met een groen dak. Een bijkomend voordeel is dat zich andere plantensoorten zullen vestigen op de schaduwrijke plekken achter de panelen, waardoor er een grotere diversiteit ontstaat.

Lees meer over de voordelen van het Solar Sedum Energiedak.

Waarom een groen dak?

Een groen dak heeft voordelen voor de gebruiker en voor de directe omgeving. Sommige voordelen hebben effect op een kleine schaal, andere zijn van toegevoegde waarde voor de hele buurt en stad.

Lees de 10 voordelen van een groen dak op uw woning of bedrijfspand en kies voor groen!

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over groene daken?  Neem contact met ons op.

Waarom zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzet in elektriciteit. De opgewekte elektriciteit wordt met een omvormer geschikt gemaakt voor in en om uw huis.  De zonne-energie werkt precies hetzelfde als regulieren stroom, u kunt de stroom voor alles in huis gebruiken.

We hebben 10 mooiste voordelen van zonnepanelen voor u verzameld.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over zonnepanelen? Neem contact met ons op.

De installatie

Wij leveren en installeren zowel zonnepanelen als dat we groene daken aanleggen, we stimuleren klanten echter altijd voor het Solar Sedum Energiedak te kiezen om zo het maximale uit uw dak te halen.

Lees meer over de installatie van groen en panelen.

Samen het dak op

Wilt u weten hoeveel stroom uw energiedak kan opleveren?  Of welk groendak het beste verkoelt? Wilt u een gehele dak renovatie?

Wij komen graag een kijkje nemen op uw dak en geven vrijblijvend persoonlijk advies. We kunnen u daarna een passende offerte toesturen. Neem contact met ons op voor meer informatie en het plannen van een afspraak.