GROEN dak met zonnepanelenAlles wat u wilt weten

En waarom ons Airframe zo belangrijk is.

Wanneer u het beste voor uw dak wilt bent u bij ons aan bij het juiste adres. Wij zijn de expert in de integratie van groen en zon.
Iemand die een Airframe vasthoudt om zonnepanelen boven sedum te kunnen plaatsen
Iemand met een krat vol sedumpluggen voor groen dak in de handen
Wat IS

SOLAR

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in zonne-energie. Met behulp van een omvormer wordt de opgewekte elektriciteit geschikt gemaakt voor in en om uw huis. Het mooie is, deze zonne-energie. kost u niets! U kunt deze stroom, net als reguliere stroom, voor alles in huis gebruiken. Omdat zonne-energie op een duurzame wijze wordt opgevangen is het beter voor het milieu en komen er geen schadelijke stoffen vrij bij het opwekken van elektriciteit.

Zonnepanelen zijn dus goed voor zowel uw portemonnee als het milieu! Wilt u ook gegarandeerd zijn van het optimale rendement, de langste levensduur en een duurzame investering? Kies dan net als Solar Sedum voor de beste kwaliteit zonnepanelen.

Haal het meeste uit uw dak!

Zon & groen optimaal integreren

We krijgen vaak de vraag of een groen dak in combinatie met zonnepanelen kan. Ja, een groen dak kan met zonnepanelen worden gecombineerd. Sterker nog, als u uw dakbedekking wilt verduurzamen moet u meestal kiezen tussen een groen dak of zonnepanelen. In vergelijking tot veel andere partijen integreert Solar Sedum sedumdak met zonnepanelen optimaal, waardoor u geniet van alle voordelen van groen en zon.

Volledige integratie

Groen loopt VOLLEDIG door onder de panelen
Juiste Integratie van Zonnepanelen boven een groen dak met een Solar Sedum Airframe
Groene cirkel met een checkmark in het midden
Groen EN zon
Groene cirkel met een checkmark in het midden
Maximale vitaliteit zonnepanelen
Groene cirkel met een checkmark in het midden
Groen floreert met de panelen mee

Groen dak onder bestaande panelen

Heeft u al zonnepanelen? Geen probleem. Hier kunnen wij groen dak onderleggen. Hierdoor haalt u nog meer rendement uit uw panelen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

1000 +

Woningen voorzien

Wij hebben veel ervaring

Voor u en uw omgeving

De voordelen van groen & zon

Een grijs getekend silhouet van een percentage teken

Hoogste
rendement

Meer lezen
Een grijs getekend silhouet van een zonnepaneel met een zon erboven

Slim
investeren

Meer lezen
Een grijs getekend silhouet van een  plant met twee stengels

Meer
biodiversiteit

Meer lezen
Een grijs getekend silhouet van een hand met drie munten erboven

Lagere
energierekening

Meer lezen
Een grijs getekend silhouet van een zonnepaneel

Airframes
zijn modulair

Meer lezen
Een grijs getekend silhouet van een huis

Uw pand
is meer waard

Meer lezen

Hoe klanten ons hebben ervaren

Darryl J - 5/5

"Enkele maanden genieten we van een Groendak en zonnepanelen die erboven hangen. Uitstekende service, professionele aanpak en advies, leveren wat er gevraagd wordt, goede communicatie vooraf, goede nazorg. Het gehele proces van offerte fase tot plaatsen tot nazorg wordt door heb gegroeid in een hele fijne en heldere manier van werken. Zeer tevreden over het gehele process en de kwaliteit is naar verwachting. Een echt aanrader!"

Joris van Dongen 5/5

"We waren specifiek op zoek naar een partij die zowel een groendak als zonnepanelen kon leggen. Bij Solar Sedum hebben we dit gevonden. Heel fijn in de communicatie en ze werken erg netjes. Het resultaat mag er wat ons betreft absoluut wezen. Nu na 2 maanden groeien de plantjes al mooi en we hebben al veel energie opgewekt met de uitstekend presenterende panelen."

Frans van den Berg 5/5

"Heb nu ruim 3 maanden een groen dak gecombineerd met zonnepanelen en heb spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. De communicatie vooraf, tijdens en na de aanleg is uitstekend. Na de aanleg nog wat puntjes, die snel werden verholpen. Ze maken gebruik van plugjes, in plaats van plaggen. Het duurt daardoor wat langer eer dat het dak helemaal groen is, maar het wortelt wel veel beter en is daardoor minder droogtegevoelig. Niet twijfelen, maar gewoon doen!"

Everdien Gijsbers 5/5

"Wij hebben al een aantal jaren een groen dak. Toen wij ook zonnepanelen wilden viel het ons op dat veel bedrijven geen panelen wilden plaatsen op een groen dak. Solar Sedum gaf juist de voordelen aan van combinatie groen dak en zonnepanelen. Dus hebben wij gekozen voor Solar Sedum. Zij hebben goed werk geleverd en we zijn heel tevreden!"

Sander - 5/5

"Via Solar Sedum verduurzaming van mijn huis laten doen. Isolatie, groendak en zonnepanelen. Uitstekend werk, uitstekende service, van een jong en veelbelovend bedrijf, al met al zeer tevreden!"

Peter Groenenboom 5/5

"Eind 2021 heeft Solar Sedum van ons plat dak een groendak gemaakt. Met daar bovenop nog zonnepanelen. Ik kan niet anders dan positief zijn over dit bedrijf. Van begin tot het eind liep alles gesmeerd. Duidelijke informatie vooraf en alle afspraken werden stipt nagekomen. Vakkundig personeel en ook een prima nazorg. Ik zeg: ga zo door!"

Robert de Vette 5/5

"Wij hebben in het najaar van 2020 ons platte dak laten voorzien van een mooie sedumlaag met verschillende plantjes met daarop zonnepanelen. Wij zijn blij dat wij in zee zijn gegaan met Solar Sedum. De mensen van Solar Sedum zijn uiterst professioneel, duidelijk en heel klantvriendelijk in hun communicatie en bereid net even dat stapje extra te doen. Ze hebben ons ook goed begeleid in het aanvragen van subsidie. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en raden Solar Sedum dus zeker aan."

Bert Schroder 5/5

"Halverwege 2021 in gesprek geraakt met Solar Sedum. Een fantastisch professioneel bedrijf met een duidelijke visie. Antal Beck voorzag mij van een zeer uitgebreide offerte die hij ook nog eens diverse keren telefonisch heeft toegelicht. Zeer tevreden over de service die Solar Sedum levert, vijf sterren waard!"

Paul Claasen 5/5

"Solar Sedum heeft ons erg prettig geholpen met duidelijke informatie, goed overleg en een heel mooi sedumdak vol verschillende plantjes."
Tekening van een formulier
1. U vult vrijblijvend het offerte formulier in
Een tekening vak een oude telefoon met twee conversatiewolkjes eruit
2. Wij nemen binnen 5 werkdagen telefonisch contact met u op
Een tekening van een wereldbol met plantjes uit de schoorsteen
3. U krijgt van ons een persoonlijk advies en een prijsindicatie voor uw dak

Wat zijn uw interesses?

Omdat iedereen andere wensen heeft.

Solar Sedum Energiedak
1 / 4

U bent?

Wij leren u graag beter kennen!

2 / 4
Solar Sedum Energiedak

Uw contactgegevens

Vul de onderstaande gegevens in zodat we contact met u op kunnen nemen.

Uw voornaam*
Uw achternaam*
Uw telefoonnummer*
Uw e-mail adres*
Solar Sedum energiedak
3 / 4

Uw situatie

Wij bieden u graag een oplossing op maat.

Solar Sedum Energiedak
4 / 4
Bedankt, uw reactie is ontvangen. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.
Oops! Er is iets fout gegaan bij het invullen van het formulier. Onze excuses voor het ongemak
Close-up van Sedum planten met zonnepanelen erachter

Is uw dak geschikt voor groen dak met zonnepanelen?

Platte daken & schuine daken

Onze oplossing werkt het beste op platte of licht hellende daken. Op een plat dak plaatsen wij eerst het groen, gevolgd door de zonnepanelen. Heeft u een schuin dak en wilt u groen dak met zonnepanelen plaatsen? Dan is deze oplossing iets lastiger. Dit betekent niet dat we u niet kunnen helpen, maar wel dat we iets ingenieuzer te werk moeten gaan. Wij hebben al meerdere schuine daken voorzien van groen dak.

Is mijn dak sterk genoeg voor een groen dak met zonnepanelen?

Een groen dak met zonnepanelen kan behoorlijk zwaar zijn. Daarom is het belangrijk te weten welk type dak u heeft. Onze volledige integratie weegt al snel 120 kg per m2. Uiteraard hebben wij ook lichtgewicht oplossingen. Maar ook hiervoor moet uw dak stevig genoeg zijn. Als u erop kunt staan, betekent dit nog niet dat het dak sterk genoeg is. Een sedumdak met zonnepanelen is een permanente belasting voor uw dak en niet te vergelijken met tijdelijke belasting.

Laat uw constructie controleren

U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat uw dak niet doorzakt. Maar hoeveel kan uw dak dragen? Dat is een belangrijke vraag die lastig te beantwoorden kan zijn.

Gelukkig heeft Solar Sedum al meer dan 10 jaar ervaring met het installeren van groene daken en zonnepanelen. Wij hebben elk type dak voorbij zien komen en weten wat er komt kijken bij de aanleg van een groen dak met zonnepanelen. Tijdens een dak inspectie zoeken wij uit of uw dakconstructie stevig genoeg is voor een groen dak met zonnepanelen.

Opbouw van een Solar Sedum Energiedak

De opbouw groen dak bestaat uit meerdere lagen. Indien 1 van deze lagen niet aanwezig is kan dit resulteren in schade en zelfs lekkage.

De opbouwtekening van een groen dak met zonnepanelen van dakconstructie tot en met zonnepanelen
Opbouw van een Solar Sedum Energiedak

1. Profielrand

Voorafgaand aan het plaatsen van het groene dak is het belangrijk dat de plaats ervan op het dak wordt vastgelegd en er een aluminium (roestvrije) waterdoorlatende profielrand wordt aangebracht waarmee het groene dak  veilig op haar plak wordt omsloten en afgekaderd. Dit zorgt ervoor zorgt dat het dak niet kan afdrijven en keurig wordt vrijgehouden van gevoelige dankranden, luchtpijpen, MV's en andere installaties op uw (platte) dak. Tevens kan er ruimte worden gemaakt voor dakgoten die vrij blijven om het overtollige hemelwater gestaag af te kunnen geven aan het riool.

2. Wortelwerende laag

Als uw dak al niet is voorzien van een wortelwerende laag, wordt deze als eerste geplaatst. Het zorgt ervoor zorgt dat wortels van de begroeiing niet kunnen doordringen in het dakoppervlak.

3. Vilten water absorberende beschermlaag

Een vilten water absorberende beschermlaag die zowel de dakbedekking als de wortelwerende laag beschermt tegen los gesteente en zorgt voor een gelijke verspreiding van vocht over het gehele dakoppervlak.

4. Drainagelaag

Drainagelaag gemaakt van sterk en duurzaam gerecycled kunststof met een eierdop-structuur die water bewaart en wanneer deze vol is, effectief het overtollige water gestaag afgeeft naar de afvoeren op het dak. Indien er zonnepanelen worden meegenomen in het groene dak, worden er additioneel waterhoudende ballasterende onderlagen geplaatst precies op de plek waar de frames voor de panelen zullen komen.

5. Filterlaag

Daarbovenop wordt een filterlaag geplaatst die ervoor zorgt dat hemelwater gefilterd neerdaalt in de drainage laag waaruit planten kunnen voeden en gezond blijven groeien, zonder dat hier ongewenst materiaal in meekomt.

6. Rails zonnepanelen

Bij een integratie van zonnepanelen worden onze "Airframes"  gemonteerd op de onderlagen die het plaatsen van de panelen boven het verkoelende groen mogelijk maken. De frames worden voorzien van speciale rails waarop de panelen individueel ingeschoven kunnen worden en bevestigd worden zodat ze stevig blijven zitten.

7. Substraatlaag

De Substraatlaag bestaande uit gerecyclede bouwmaterialen zoals gemalen dakpannen dat een voedingsarme en dikke groeibodem vormt voor de planten om stevig in kunnen wortelen voor een duurzaam robuust en vol groen dak. Deze substraat laag wordt gelijkmatig onder de zonnepanelen neergelegd en verspreid over het gehele dak. Tevens dient deze dikke substraat laag als ballast om de zonnepanelen op hun plaats te houden.

8. Sedum beplanting

Onze sedum beplanting is een regionaal passende en rijke mix van minimaal 10 verschillende soorten planten in de vorm van plugjes en stekjes die handmatig geplaatst worden (ca. 18 stekjes per m2). Die variëteit zorgt dat er geen monocultuur ontstaat op het dak maar juist een mix van planten die elkaar blijvend in groei ondersteunen zonder dat een enkele soort gaat domineren. Aanvullend wordt er schaduwrijke beplanting geplaatst onder de panelen indien deze geïntegreerd worden in het groene dak. Naar wens kunnen er geselecteerde decoratieve en/of  bij- en vlindervriendelijke geurende soorten worden toegevoegd. Op platte daken van 40 m2 worden er meer dan 800 plantjes handmatig geplaatst in de substraatlaag.

9. Zonnepanelen

Als laatste worden de hoogrendementspanelen van Meyer Burger aangebracht. Dit zijn een van de beste zonnepanelen die verkrijgbaar zijn op de markt. Ze bieden een weergaloze garantie van 25 jaar op het product én een prestatiegarantie van 90% na 25 jaar. Deze panelen hoeft u dus praktisch niet meer te vervangen en bieden een betrouwbare energie opbrengst. Er zijn verschillende variaties beschikbaar in de hoeveelheid Wattpiek. Natuurlijk aanpasbaar naar uw wensen, allemaal van de hoogste kwaliteit.

Wat kost een groen dak?

Pleasure of investment

Deze investering verdient zichzelf 2 tot 3 keer terug in 25 jaar - dat is pas rendement! Een groen dak kan de levensduur van uw dak verdubbelen in vergelijking tot een zwart epdm of zwart bitumen dak en verkoelt sedum de zonnepanelen. Omdat de panelen koeler blijven, gaan ze ook minder snel kapot en hebben ze een langere levensduur. Daarmee maakt u uw dakbedekking duurzamer. Daarnaast helpt de verkoelende werking van een groen dak uw kamertemperatuur aangenamer te maken en wordt het rendement van zonnepanelen verhoogt.

Subsidie

Vaak is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanleg van uw groen dak. Zo is het in sommige gemeenten mogelijk om 50% van de kosten van groen dak als subsidie te ontvangen. Een vaak gevraagde voorwaarde hiervoor is dat de aanleg en het onderhoud van uw dakbedekking wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf zoals Solar Sedum. Omdat het aanvragen van een subsidie ingewikkeld en tijdrovend kan zijn helpen wij hier graag bij. Wij zullen u volledig ontzorgen en alles uit handen nemen.

Een groen dak met zonnepanelen aanleggen

Zelf een sedumdak aanleggen is lastig, gevaarlijk en tijdsintensief. Wilt u het meeste uit uw dak halen is het belangrijk dat u voor de beste kwaliteit materialen en de juiste samenstellingen kiest. Bovendien eisen sommige subsidies dat het groen wordt aangelegd door een erkende partij zoals Solar Sedum.

Hoe werkt dat?

Sedumdak aanleggen

's Ochtends vroeg wordt het substraat en de plantjes geleverd. Daarna komen wij met de onderlagen, frames en een ladderlift. We brengen alle spullen naar het dak en leggen de onderlagen en de frames. Waar nodig plaatsen we aluminium randen om dakonderdelen te beschermen of goten te creëren voor het water. 's Middags komt er een kraan die de big bags met substraat op het dak stort. Wij verdelen vervolgens de sedumplanten over het dak en planten deze met de hand in. Afsluitend lopen we samen met de klant een rondje over het dak en leveren we ons werk op met uitleg en toelichting waar gewenst. Hierna worden de zonnepanelen geïnstalleerd.

Zonnepanelen installeren

's Ochtends wordt de steiger opgebouwd waarmee de panelen en al het andere materiaal het dak op wordt gebracht. Een deel van het team voert het binnenwerk uit en een deel voert het buitenwerk uit. Het binnenwerk bestaat uit het ophangen van de omvormer, werkzaamheden aan de groepenkast, veiligheidsmaatregelen en het doortrekken van de bekabeling. Het buitenwerk bestaat uit het installeren van de zonnepanelen op onze Airframes. Als alle panelen zijn geïnstalleerd lopen de installateurs samen met de klant de werkzaamheden na en leggen ze uit wat er gedaan is. Daarna kunt u genieten van zonne-energie en uw daktuin.

Onderhoud

Hoeveel onderhoud heeft een groen dak nodig?

Extensieve groene daken geven de mogelijkheid een rijk scala aan (vet)planten te laten groeien terwijl ze grotendeels zichzelf in stand kunnen houden. Dit betekent dus weinig onderhoud. Ondanks het zelfverzorgende vermogen kan uw sedumdak niet helemaal zonder onderhoud. Sedum heeft relatief weinig behoefte aan voeding en kan goed tegen droogte. In lange zeer droge periodes kan het lonen om het sedum water te geven.

Met twee keer per jaar een onderhoudsbeurt aan uw groene dak bent u dan ook al klaar. Tijdens deze onderhoudsbeurt verwijdert u aangewaaid onkruid en controleert u de aanwezige afvoeren. Water geven is in principe niet nodig, tenzij het een lange periode achter elkaar droog en heel warm is geweest, bijvoorbeeld langer dan twee weken.

Zelf doen of laten doen?

Niets is lekkerder dan achterover leunen terwijl uw groen dak floreert en uw zonnepanelen effectief zonne-enegie opvangen. Onze experts zorgen ervoor dat er geen monocultuur ontstaat en uw sedumdak geniet van een hoge mate van biodiversiteit. Daarnaast is het belangrijk om de zonnepanelen vitaal te houden. Daarom zorgen wij ervoor dat de zonnepanelen zo optimaal kunnen presteren en uw woning voorzien van duurzame energie.

Nog niet overtuigd?

10 +

Jaar ervaring

Wie is Solar Sedum?

De beste kwaliteit materialen en hoogste niveau partners

Haal het meeste uit uw dak

Wanneer u een sedumdak met zonnepanelen gaat aanleggen wilt u de meest duurzame dakbedekking. In alle jaren van advies, uitvoer en installaties zien wij dat het gebruik van betere materialen leidt tot een duurzame en langetermijnoplossing met minder kosten en gedoe op latere momenten. Daarom werken wij met de beste merken, materialen en hoogste niveau partners om voor onze klanten de allerbeste ervaring te creëren, zowel nu als in de toekomst. Zo voldoen Solar Sedum Energiedaken aan de benodigde NEN-normen, wat de kans op brandgevaar en storing minimaliseert.

Wij bieden een persoonlijke aanpak met een oplossing op maat

Omdat er veel soorten daken zijn en ieder dak anders is willen wij u en uw dak eerst leren kennen voordat we zonnepanelen met groen dak plaatsen. Daarom denken onze ervaren experts graag met u mee en bent u verzekerd van een eerlijk en realistisch advies. Zo zorgen wij ervoor dat u het meeste uit uw dak kunt halen!

Wij geloven in de kracht van de natuur!

De natuur heeft oplossingen om de houdbaarheid van de wereld te versterken. Daarom willen wij de natuur terug brengen in de stad en tegelijk meer duurzame energie opwekken door daken optimaal te benutten.

Daarom is onze missie: "Een Solar Sedum dak in elke straat voor 2030".

Wanneer u meer wilt weten

Veelgestelde vragen