Groen dak met zonnepanelen

Een groen dak met zonnepanelen combineren is niet alleen mogelijk, maar ook een goed idee. De combinatie zorgt voor een hoger rendement op zonne-energie en meer biodiversiteit. Een win-win situatie.

Helaas zien we veel daken waar een groen dak niet optimaal wordt geïntegreerd met zonnepanelen. Dit betekent verlies van efficiëntie en duurzaamheid. Daarom heeft Solar Sedum het Airframe ontwikkeld, waarmee we groen dak optimaal integreren met zonnepanelen. Op deze pagina zullen we alles uitleggen over een groen dak met zonnepanelen.

Vraag vrijblijvend advies aan

Bedankt! U ontvangt binnen één werkdag reactie.
Tekening van een zonnepaneel met een zonnetje erboven
Samen naar een groene stad met 100% duurzame energie.
Oops! Er is iets fout gegaan tijdens het versturen.
De combinatie van een groen dak met zonnepanelen zorgt voor:

1. Het hoogt haalbare rendement uit uw zonnepanelen
2. Een investering met lange termijn terugverdiensten
3. Meer groen en biodiversiteit
4. Waardeverhoging van uw huis of bedrijfspand
5. Duurzame verkoeling van uw huis
6. Optimale bijdrage aan de transitie naar duurzame energie

Wilt u informatie over groen dak en/of zonnepanelen?

Neem contact met ons op

Wilt u ook een solar sedum energie dak?

Vraag een offerte aan

Onze Google reviews

Stefan Brakman

"Van tevoren heb ik met Solar Sedum een aantal keer overlegd over wat de mogelijkheden waren en daarbij werd telkens kundig en professioneel meegedacht met mijn wensen. De communicatie daarbij verliep altijd tijdig, vriendelijk en duidelijk.
We hebben uiteindelijk een (gedeeltelijk) groen dak laten plaatsen en zijn daar erg blij mee. Het plaatsen ging snel, zorgvuldig  en zonder overlast voor ons of onze buren. We wilden vooral een groen dak vanwege het verkoelend effect in ons huis en ondanks dat de plantjes nog flink moeten groeien merkten we het verschil al meteen. Het voelt alsof we er een kamer bij hebben gekregen in huis! Solar Sedum is niet de goedkoopste optie voor groene daken, maar juist gericht op duurzaamheid, niet alleen voor de beestjes en het waterbeheer, maar ook voor de kwaliteit en robuustheid van het groene dak zelf. Echt een aanrader!"

Robert de Vette

"Wij hebben in het najaar van 2020 ons platte dak laten voorzien van een mooie sedumlaag met verschillende plantjes met daarop zonnepanelen. Wij zijn blij dat wij in zee zijn gegaan met Solar Sedum. De mensen van Solar Sedum zijn uiterst professioneel, duidelijk en heel klantvriendelijk in hun communicatie en bereid net even dat stapje extra te doen. Ze hebben ons ook goed begeleid in het aanvragen van subsidie. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en raden Solar Sedum dus zeker aan."

Rob Verhage

In het voorjaar van 2020 hebben wij het platte dak van ons woonhuis laten voorzien van een nieuwe deklaag (EDMR). Daar bovenop staan nu sedum-plantjes en zonnepanelen. Solar Sedum heeft dit project aangenomen. Een groot deel van de werkzaamheden hebben zij zelf uitgevoerd en een deel is uitbesteed en goed gesuperviseerd. Ze hebben zelfs ondersteuning geboden bij het aanvragen van subsidie en belastingteruggaaf. Wij hebben de service van Solar Sedum als perfect ervaren. De medewerkers zijn professioneel, kundig en vriendelijk. Hun adviezen zijn persoonlijk. Het bedrijf heeft een duidelijke filosofie: Nederland moet groener, biodiverser en CO2-neutraal.

Paul Claasen

"Solar Sedum heeft ons erg prettig geholpen met duidelijke informatie, goed overleg en een heel mooi sedumdak vol verschillende plantjes."
Lees alle reviews

De Voordelen

Om het u makkelijk te maken hebben we alle voordelen van een groen dak met zonnepanelen hieronder op een rijtje gezet.
Een grijs getekend silhouet van een percentage teken
Hoogst haalbare rendement uit zonnepanelen, tot 4-15% meer energie

Een telefoon doet het ook minder goed in de volle zon. Zo ook een zonnepaneel, ook al lijkt dit tegenstrijdig. Dit elektronische apparaat blijft liever koel en gelukkig helpt ons groen dak daarbij. Zo leveren onze Solar Sedum energiedaken tussen de 4-15% meer rendement.

Zeer aantrekkelijke investering met lange termijn terugverdiensten

Omdat de panelen koeler blijven, gaan ze ook minder snel kapot en hebben ze een langere levensduur. Omdat een groen dak van zichzelf al erg lang meegaat, heeft u er bij deze combinatie voor een lange tijd geen omkijken naar en blijft het dak u geld opleveren.

Een grijs getekend silhouet van een geldbriefje
Bijdrage aan groen en biodiversiteit

Andere plantensoorten zullen zich vestigen op de schaduwrijke plekken achter de zonnepanelen. Ook vogels en andere dieren vinden de schaduw prettig, waardoor er een grotere biodiversiteit ontstaat.

Een grijs getekend silhouet van een boom
Waardeverhoging van uw huis of bedrijfspand

Panden met of een groendak of zonnepanelen hebben een hogere waarde. Als u de technologieën combineert stapelt die hogere waarde zich op!

Een grijs getekend silhouet van een  huis met een scheur erin
Duurzaam uw woning verkoelen

Een groen dak koelt onderliggende verdiepingen van een pand. Het groen zal minder opwarmen dan een zwart dak. Daarnaast zal het sedum water verdampen wat actief warmte onttrekt uit de omgeving en zo een duurzame verkoeling realiseren.

Een grijs getekend silhouet van een persoon
Optimale bijdragen aan de transitie naar duurzame energie

Door de hogere opbrengst van de zonnepanelen wekt u nog meer duurzame energie op en zorgt u er zo voor optimaal bij te dragen aan de transitie naar duurzame energie.

Een grijs getekend silhouet van een bliksemschicht
Beide technieken op 1 dak

Met het Solar Sedum airframe hoeft u niet meer te kiezen tussen het een of het ander.
U krijgt een volledige integratie zowel een groen dak als zonnepanelen op uw dak.

Neem contact opEen grijs getekend silhouet van een zonnepaneel
Waarom is een volledige integratie belangrijk?

Zonnepanelen op groen dak

Onvolledige integratie zonnepanelen op groen dak

Vaak wordt er alleen groen om zonnepanelen heen geplaatst of wordt er onvoldoende rekening gehouden met het groen. Zie het voorbeeld hieronder:

Rode circkel met een kruis in het midden

Een onvolledige integratie van een groen dak met zonnepanelen verlaagt uw rendement en verkort de levensduur van uw dak.

Rode circkel met een kruis in het midden
Rode circkel met een kruis in het midden
Rode circkel met een kruis in het midden

Volledige integratie zonnepanelen op groen dak

Een volledige integratie zorgt ervoor dat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de voordelen van een groen dak met zonnepanelen. Het sedum loopt volledig door onder de panelen en heeft voldoende licht, lucht en water om goed te groeien.

Groene cirkel met een checkmark in het midden

Een volledige integratie van een groen dak compleet met zonnepanelen verhoogt uw rendement en een langere levensduur van uw dak.

Groene cirkel met een checkmark in het midden
Groene cirkel met een checkmark in het midden
Groene cirkel met een checkmark in het midden
Kwaliteit is essentieel

Alleen de beste kwaliteit sedum en zonnepanelen

Solar Sedum werkt met de hoogste kwaliteit materialen. In alle jaren van advies, uitvoer en installaties zien wij dat het gebruik van betere materialen leidt tot een duurzame en langetermijnoplossing met minder kosten en gedoe op latere momenten. Daarom werken wij met de beste merken, materialen en hoogste niveau partners om voor onze klanten de allerbeste ervaring te creëren, zowel nu als in de toekomst.

Wilt u ook de beste kwaliteit sedum en zonnepanelen?

Zonnepaneel van het Amerikaanse merk SunPower

Zonnepanelen

Sunpower

De hoogrendementspanelen van het Amerikaanse merk SunPower zijn de beste panelen die verkrijgbaar zijn op de markt. Ze bieden een weergaloze garantie van 25 jaar op het product én een prestatiegarantie van 90% na 25 jaar. Deze panelen hoeft u dus praktisch niet meer te vervangen. Er zijn verschillende variaties beschikbaar in de hoeveelheid Wattpiek. Natuurlijk aanpasbaar naar uw wensen, allemaal van de hoogste kwaliteit.
Merk Sunpower
Watt 325Wp tot en met 400Wp
Levensduur Minimaal 25 jaar
Een close-up van een hoge kwaliteit sedum plug

Sedum

Sedumpluggen

Wij maken voor onze sedumdaken gebruik van de hoogste kwaliteit materialen. Ons sedumdak wordt laag voor laag op de bestaande dakbedekking aangelegd en is één werkend geheel. De eerste laag is een wortelwerende folie om uw dakbedekking te beschermen. Vervolgens worden er bescherm-, bevloeiings-, drainage- en filterlagen gelegd om de juiste waterhuishouding voor de dakbegroeiing te garanderen. Hier overheen wordt het substraat gestort dat als bodem dient voor de begroeiing. Dit substraat is gemaakt van 100% gerecycled bouwmateriaal en zorgt voor een onderhoudsarme bodem voor de sedumbeplanting. In tegenstelling tot andere aanbieders, werken wij het liefst met sedumpluggen. Deze bieden namelijk het langst hoge kwaliteit. Sedumpluggen hebben twee jaar nodig om volledig dicht te groeien, maar bieden na deze groeiperiode de meest bestendige dakbegroeiing tot wel tientallen jaren lang.
Drie variaties, combineren mogelijk:
Standaardsedumbeplanting
Bio-diverse
sedumbeplanting
Bij- en vlindervriendelijke
sedumbeplanting

Solar Sedum neemt alles voor u uit handen!

Wilt u verder kijken naar de combinatie tussen een groen dak en zonnepanelen, dan helpt Solar Sedum u daar graag bij verder. We kunnen alles voor u uit handen nemen en u volledig ontzorgen in het proces.

Groen dak onder zonnepanelen in Amsterdam

Klaar voor de start?

Wij zijn klaar voor uw dak!

Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om u te adviseren en optimaal bij te staan bij de verduurzaming van uw dak. Zo maken wij uw groen dak compleet met zonnepanelen. Sinds onze oprichting in 2012 hebben wij veel particulieren, VvE’s, scholen, bedrijven en gemeenten geholpen. Is uw dak het volgende?

Een van de directeuren van Solar Sedum in een zwart pak en wit overhemd
Neem direct contact op

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en ontvang binnen één week reactie
Bedankt, uw aanvraag is ontvangen!
Oops! Er is iets fout gegaan. Probeer het alstublieft opnieuw.

Groendak met zonnepanelen

Een groen dak met zonnepanelen gaat 2x zo lang mee, geeft tot 10% meer rendement en verkoelt uw woning. Hierdoor verdient u uw investering na 25 jaar tot wel 3 keer terug.
Ook een duurzaam dak?