Het brengt veel voordelen
Eerlijk advies
Natuur dichterbij uw huis
Tekening van een zonnepaneel met een zonnetje erboven
Wat zijn

Zonnepanelen

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De opgewekte elektriciteit wordt met een omvormer geschikt gemaakt voor in en om uw huis. Deze elektriciteit kost u niets. De zonne-energie werkt precies hetzelfde als reguliere stroom, u kunt de stroom voor alles in huis gebruiken. Zonne-energie is duurzame energie en daarmee beter voor het milieu. Bij het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen komen immers geen schadelijke stoffen vrij. Zonnepanelen zijn dus goed voor zowel uw portemonnee als het milieu!

Tekening van een huis met een groen dak en plantje in het midden
wat is

Sedum

Een groendak is een dak dat bedekt is met planten of gras. Dit kunt u zien als een tuin op het dak van uw huis. Er zijn verschillende soorten groendaken. Solar Sedum werkt met onderhoudsarme groendaken, de zogeheten 'extensieve groendaken'. Deze geven de mogelijkheid een rijk scala aan (vet)planten te laten groeien terwijl ze grotendeels zichzelf in stand kunnen houden.‍

Van nature vol energie

Groen dak en zonne-energie

Kan een groen dak met zonnepanelen?

Ja, een groen dak kan met zonnepanelen worden gecombineerd. Dit moet wel goed gebeuren, anders spreken we van een onvolledige integratie. Het sedum moet volledig onder de panelen doorlopen voor een volledige integratie zodat u optimaal kunt genieten van de voordelen van zon en groen!

Groen dak onder bestaande panelen

Heeft u al zonnepanelen? Geen probleem. Hier kunnen wij groen dak onderleggen. Hierdoor haalt u nog meer rendement uit uw panelen!

Panelen boven bestaand groen dak

Geniet u al van een sedumdak? Haal het meeste uit uw dak met de combinatie van zon én groen!